POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
İmamoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis cezası ve siyasi yasak
İmamoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis cezası ve siyasi yasak
Kriz tam gaz: İsmail Kartal tesislere gitmedi!
Kriz tam gaz: İsmail Kartal tesislere gitmedi!
Netanyahu'dan İran ve Hizbullah'a tehdit!
Netanyahu'dan İran ve Hizbullah'a tehdit!
Kozinoğlu'nun mezarının açılması ertelendi
Kozinoğlu'nun mezarının açılması ertelendi
11 Eylül 2026 Cuma - 09:34

İEF’de adrenalin dolu gün!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 95’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) beşinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. Kentin kurtuluş yıl dönümü kutlamalarının da renk kattığı akşamda, gençler için düzenlenen aktiviteler büyük ilgi gördü. 

İEF’de adrenalin dolu gün!

95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) beşinci gününde de ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla Kültürpark’ta düzenlenen İEF, kentin  kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü kutlamalarıyla da renklendi. Kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra gençler için düzenlenen aktivitelerle adrenalin ve eğlence dolu anlar yaşandı. Ahşap Sahne Etkinlikleri kapsamında Quiz Night-Kızılcık Şerbeti, zumba, Latin dansı workshop, Genç İzmir müzik dinletisi ve akustik karaoke performansları gerçekleştirildi. Ayrıca robot gösterisi, takım ve robot tanıtımları ile sanal FRC Robot Turnuvası düzenlendi. Ziyaretçilere pedal çevirerek kendi içeceklerini hazırlama fırsatı sunan Smoothie Bike, hız, refleks ve dayanıklılığın öne çıktığı Run Challenge, dijital grafiti ve Slot Car etkinlikleriyle de her yaştan yurttaş kıyasıya rekabet etti.

İzmirliler mutlu

Etkinlikler kapsamında zumbaya katılan Nisa Akçiçek, “Çok güzel geçiyor. Çok güzel bir gün. Çok eğlendik. Çok fazla etkinlik var, hiç boş vaktimiz olmadı. Bugün çok gururluyuz. Gösterileri gördükçe daha da duygulanıyoruz” dedi. Nilay Su Kızılkaya ise “Çok güzel geçiyor. Dün de geldim, bundan sonra her gün geleceğim. Arkadaşımla burada buluştuk. Çok eğlendik. İzmir çok güzel bir şehir. İzmir’in dağlarında çiçekler açar. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

Manisa’dan gelen Ferhat Yağen, “Her sene fuara geliyoruz. Çok coşkulu ve güzel bir yer” dedi. Eşi Tuğba Yağen de “8 Eylül Manisa’nın kurtuluşuydu, onu kutladık. Bugün de İzmir’in kurtuluşunu kutluyoruz. Ortam çok güzel” ifadelerini kullandı.

Dijital grafiti etkinliğine katılan Alya Öykü Kurttaş da “Renkli bir şeyler yapmak istedim. Manifest’ten Zeynep’i seçtim. Fuar çok güzel. Dansa, zumbaya girdim. Gezi alanlarında gezdik” dedi.

Robotik kodlama alanına gelen Atatürk Lisesi öğrencisi Ahmet Fatih Çetin de, “Burada robotlarımızı sergiliyoruz. Yarışmalardaki robotlarımızı burada tanıtıyoruz. Dünya üzerinde on binlerce takım var. Türkiye en çok takım bulunduran üçüncü ülke konumunda. Biz önemli bir noktadayız” dedi.

“Çok eğleniyorum”

İzmir Enternasyonal Fuarı, çocuklar için de birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Eğlenceli bir fuar günü geçirdiğini aktaran minik Asya Genal, “Oyun alanına, eğlence yerlerine girdim. Resim yapacağım, resim yapmayı seviyorum. Burasını çok sevdim, harika bir yer. Çocuklar için çok eğlenceli şeyler var” dedi.  

Üçüncü sınıf öğrencisi Nil Beyde ise “Fuar çok güzel geçiyor. Heyecanlı aktiviteleri çok sevdim. Çok mutluyum. Burada çok eğleniyorum” diye konuştu. 

 
İEF’de müzik ve mizah bir arada
 
11 Eylül Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEF’de müzik ve mizah bir arada
Kültürpark’ta sanat ve eğlence dolu akşamlar devam ediyor. 95. İzmir Enternasyonal ...
İEF’de İzmirliler bilgilerini yarıştırdı
95. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında kurulan Belediye Sokağı renkli ...
95. İEF'te sergilere yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
 
İEF'de Model ve Çok Güzel Hareketler 2 fırtınası!
İzmir’in 104’üncü kurtuluş yıl dönümünün heyecanı İzmir Enternasyonal ...
Seferihisar kurtuluşunun 104. yılını Niran Ünsal konseriyle kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl ...
İzmir’de parklar müzikle buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerini kentin farklı ...
 
İzmir'de arabada film keyfi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Yeniden Sinematek Arabada Film Keyfi” ile ...
Menemen’de Sefo ile kurtuluş coşkusu
Menemen'de kurtuluş coşkusu, muhteşem bir konserle yaşanacak. İzmir'in ...
Kızı keman çaldı, anne yönetti
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) ziyaretçiler “Şef Sensin” etkinliğiyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Siyasi tarihe geçen transferin ‘Z’ raporu!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri