Tire’nin su sıkıntısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla sona eriyor. Yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak amacıyla ilçede adeta seferberlik yürüten İZSU, 7 kuyuyu devreye aldı; 7 kuyunun da sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan kuyu yatırımları sürerken diğer yandan Tire merkezine su iletmek için ilave su kaynakları da devreye alınıyor.
Tire’ye 5 kilometre uzaklıkta Kaplan Mahallesi’nde kuyu açan İZSU, kuyu suyunu Tire merkeze ve su sıkıntısı çeken Hisarlık Mahallesi’ne ulaştırmak amacıyla 3 kilometrelik iletim hattı döşedi. Kuyudan saniyede 20 litre su elde ediliyor. Özellikle yaz aylarında ihtiyaç duyulması halinde kuyudan Tire merkezine su iletilecek. Ayrıca İZSU Genel Müdürlüğü, Fatih Mahallesi’nde eskiyen ve kaçaklara neden olan 1 kilometrelik içme suyu şebeke hattını yeniledi.
![]() |
![]() |
|||||
|
||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri