POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Devler Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Devler Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Bakanlar valilerle toplantı yapacak
Bakanlar valilerle toplantı yapacak
Sivas'ta okula saldırı tehdidi: Gözaltına alındı!
Sivas'ta okula saldırı tehdidi: Gözaltına alındı!
EGM: 591 sosyal medya hesabı hakkında işlem
EGM: 591 sosyal medya hesabı hakkında işlem
15 Nisan 2026 Çarşamba - 19:37

İZSU'dan turistik tesislere özel tarife kararı!

İZSU Olağanüstü Genel Kurulu’nda alınan kararla, sürdürülebilirlik belgesine sahip otellere 1 Mayıs 2026’dan itibaren su ve atıksu tarifelerinde yaklaşık yüzde 50 indirim uygulanacak.

İZSU dan turistik tesislere özel tarife kararı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2026 yılı olağanüstü toplantısında turizm sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir karar alındı. Sürdürülebilirlik belgesine sahip turistik tesisler için yeni abone tipi oluşturulurken, su kullanımında indirim öngören düzenleme oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni abone tipi tanımlandı

Toplantı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır yönetiminde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan toplantısının ardından yapılan oturumda, “Sürdürülebilir Turistik Tesis Aboneleri” ve “Atıksu Sürdürülebilir Turistik Tesis Aboneleri” başlıklarıyla yeni abone türlerinin tanımlanması ve yeni tarife oluşturulmasına ilişkin ilave edilecek maddelere ait yönetmelik taslağı görüşüldü. 

Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği düzenleme ile sürdürülebilirlik kriterlerini karşılayan oteller için ayrı bir tarife sistemi oluşturuldu.

Oy birliğiyle kabul edilen ve sürdürülebilir belgesi olan oteller için su kullanımında indirim öngören maddeye göre, 1 Mayıs 2026’dan itibaren yaklaşık yüzde 50 oranında indirim uygulanacak. İlgili gündem maddeleri şöyle: 
“1. Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğine yeni ilave edilecek Şebeke Suyu aboneleri için “Sürdürülebilir Turistik Tesis Aboneleri” ve Atıksu aboneleri için “Atıksu Sürdürülebilir Turistik Tesis Aboneleri” abone tiplerinin tanımlanması ve yeni tarife oluşturulmasına ilişkin ilave edilecek maddelere ait Yönetmelik Taslağının görüşülerek karara bağlanması.
2. Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinde “Sürdürülebilir Turistik Tesis Aboneleri” nin belirlenmesine yönelik değişikliğin uygun görülmesi halinde 01.05.2026 tarihinden geçerli olmak üzere hazırlanan Su ve Atıksu Tarifesi Cetvelinin görüşülerek karara bağlanması.”  

Söz konusu fiyat tarifesi ise şu şekilde:

 

 
Erdoğan'dan okul saldırısına ilişkin açıklama
 
ABD'de erkeklere zorunlu askerlik görevi geri getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te okul saldırısına ortak tepki
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oturum, Kahramanmaraş'taki okul ...
Buca Cezaevi alanında binlik plana da ret!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Buca Cezaevi alanına ilişkin 1/1000 ...
Karşıyaka’da işçilerle ‘maaş krizi’ toplantısı: Tansiyon yükseldi!
Karşıyaka Belediyesi’nde maaş krizi sürüyor. Aylardır maaşlarını tam alamayan ...
 
Büyükşehir’den Çeşme’ye 50 milyonluk destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis gündeminde yer alan önergeye göre, ...
Büyükşehir’den kamulaştırma kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun ...
Aliağa’da Kyme Satranç Turnuvası'na geri sayım
Aliağa Belediyesi’nin bu yıl 30’uncusunu düzenleyeceği Geleneksel ‘KYME ...
 
Bayraklı’da evlenecek çiftlere anlamlı destek
Bayraklı Belediyesi, evliliğe adım atmaya hazırlanan genç çiftlerin en ...
'Karşıyaka Açık Hava Kent Müzesi' yola çıktı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın vizyon projelerinden “Açık ...
Konak’ta Anneler Günü hediyeleri kermesten
Konak’ta artık bir gelenek olan Anneler Günü Kermesi’ne başvurular başladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir’de başkanların geride kalan 2 yılı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri