POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
‘İhraç’ kararları sonrası Kılıçdaroğlu’dan ilk paylaşım
‘İhraç’ kararları sonrası Kılıçdaroğlu’dan ilk paylaşım
Son Dakika... Fed, faiz kararını açıkladı
Son Dakika... Fed, faiz kararını açıkladı
Görevden almalar sonrası Akdoğan’dan kongre çağrısı!
Görevden almalar sonrası Akdoğan’dan kongre çağrısı!
İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir CHP'den istifa etti
İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir CHP'den istifa etti
15 Haziran 2026 Pazartesi - 12:08

İhraçlar Meclis’e uzandı: Komisyon üyelikleri sonlandı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun topladığı 10 Haziran tarihli MYK’de ihracı istenen isimlerin, TBMM komisyonlarındaki görevleri de düşürüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP Grup Sözcüsü olan Veli Ağbaba’nın yanı sıra Anayasa, Dilekçe, KİT ve Adalet komisyonlarında görevli beş CHP’linin isimleri de komisyon listelerinden çıkarıldı.

İhraçlar Meclis’e uzandı: Komisyon üyelikleri sonlandı

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı’na getirilen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 10 Haziran’da gerçekleştirilen MYK toplantısında, ihraç düğmesine basıldı.

Mahkeme kararıyla atanan yeni CHP yönetimi, partiden ihraçlar için aradığı formülü, “İvedi hallerde” buldu. CHP lideri Özgür Özel’e yakın çok sayıda isim, kesin çıkarma istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edildi.

Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP MYK’nin, “Tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle” Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkini onayladığı isimler, Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Karabat, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba, Turan Taşkın Özer ve Burhanettin Bulut olarak sıralandı.

Temmuz 2020’de gerçekleştirilen 37’inci Olağan Kurultay’da PM’ye seçilen ve mahkeme kararıyla göreve çağrılan Altaca, Karabat, Akdoğan ve Ağbaba’nın 11 Haziran 2026 tarihli Parti Meclisi’ne katılmalarının da önü kapatıldı.

MECLİS’E UZANDI

BirGün'ün haberine göre, Parti Meclisi’ndeki dengeleri bozan ihraçların, TBMM’ye de uzandığı ortaya çıktı. İsmi ihraç listesinde yer alan ve TBMM komisyonlarında görevli olan CHP’lilerin isimlerini komisyon listelerinden çıkarıldığı görüldü.

CHP Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Sözcüsü Veli Ağbaba’nın adının da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri listesinden çıkarıldığı belirtildi.

KRİTİK KOMİSYONLAR

Ağbaba’nın yanı sıra komisyon görevleri sonlandırılan diğer isimler ve görev aldıkları komisyonlar da şöyle kaydedildi:

Umut Akdoğan – Anayasa Komisyonu

Nurhayat Altaca Kayışoğlu – Dilekçe Komisyonu

Özgür Karabat – Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu

Turan Taşkın Özer – Adalet Komisyonu 

 
Altay’da yaprak dökümü kapıda
 
Harita değişiyor: 25 ilçenin il olması planlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başdanışman Uçum seçim için tarih verdi!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, erken seçim tartışmalarını reddederken; ...
CHP’de gözler İzmir’e çevrildi: İşte kulislerde konuşulanlar!
CHP’de mahkeme kararıyla genel başkanlığa geri dönen Kılıçdaroğlu başkanlığındaki ...
Kılıçdaroğlu’na karşı hareket planı hazır!
Kemal Kılıçdaroğlu, boşalan grup başkanvekilliklerinin yerine bugün atama ...
 
Erdoğan'dan anlaşma sonrası sabotaj ve tahrik uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anlaşmaya varan ABD ile İran'ı kutladı, ...
Ağıralioğlu seçim startını İzmir'den verdi: Bu tahterevalliyi bozacağız!
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ...
İmzalar Genel Merkez'e geliyor: Özel'den 'olağanüstü kurultay' hamlesi!
"Mutlak butlan" sonrası CHP'de "kurultay" tartışmaları yeni bir aşamaya ...
 
Yavaş ve Dervişoğlu arasında güldüren diyalog
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye ...
TBMM'den siyasi partilere 'grup toplantısı' yazısı
TBMM'de 9 Haziran Salı günü CHP'nin Meclis Grup Toplantısı sonrası siyasi ...
Asfaltta 'Hürmüz' gerekçesine Kaya'dan sert tepki: Navigasyon değil, adeta mayın tarama sistemi kullanıyoruz!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir'deki bozuk yollar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2 Haziran ve siyasetin cilvesi
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri