POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki
CHP lideri Özgür Özel'den 15 Eylül sorularına yanıt
CHP lideri Özgür Özel'den 15 Eylül sorularına yanıt
CHP'li Beykoz Belediye Başkan vekili istifa etti
CHP'li Beykoz Belediye Başkan vekili istifa etti
12 Dev Adam EuroBasket'te yarı finalde!
12 Dev Adam EuroBasket'te yarı finalde!
9 Eylül 2025 Salı - 13:05

İnan'dan CHP'li vekillere tepki: Sırra kadem bastılar!

İzmir'in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül 1922'nin 103'üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen 'Zafer Yürüyüşü'ne hiçbir CHP'li vekilin katılmaması dikkat çekti. Yürüyüşe katılan AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya dikkat çekerek, “Cumhuriyet nutuklarında mangalda kül bırakmayanların, iş 9 Eylül’ün ruhunu yaşamaya gelince nasıl sırra kadem bastığını milletimiz bir kez daha gördü” dedi.

İnan dan CHP li vekillere tepki: Sırra kadem bastılar!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül 1922'nin 103'üncü yıl dönümü, Valilik koordinesinde kutlanmaya başlandı.

Kutlamalar, 'Zafer Yürüyüşü' ile başladı. İzmirliler, yürüyüş için Basmane Polis Merkezi önünde saat 09.00 sıralarında toplandı.

Yürüyüşe AK Parti ve MHP'den milletvekilleri ve il başkanları katılırken, CHP'den hiçbir vekilin yer almaması dikkat çekti. Yürüyüşte CHP İzmir İl Başkanlığı'nı il başkan yardımcısı Ali Alan temsil etti.

Edinilen bilgiye göre, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene son anda yetişti ve Başkan Tugay’ın konuşması sırasında alana girdi.

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise CHP’li milletvekillerin yürüyüşe katılmamasına tepki gösterdi.

İnan şunları söyledi:

Kurtuluşu ile Milli Mücadele’nin zaferle taçlandığı şehir İzmir. Kurtuluşun 103. yıl dönümünü gururla kutladık.

Kahraman ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

Ufak bir dipnot:

Sabah Basmane’den başlayıp o şanlı Kurtuluş’un anma yürüyüşünde bir tane CHP’li milletvekili yoktu. Ardından düzenlenen Cumhuriyet Meydanı’ndaki ilk anma ve saygı töreninde de ortada görünmediler. Hükûmet Konağı’na şanlı bayrağımız çekilirken de yine yoktular. Cumhuriyet nutuklarında mangalda kül bırakmayanların, iş 9 Eylül’ün ruhunu yaşamaya gelince nasıl sırra kadem bastığını milletimiz bir kez daha gördü.

Ama herkes bilsin ki İzmir sahipsiz değildir. İzmir’in Cumhur İttifakı vekilleri var, İzmir’in AK Partili vekilleri var. 9 Eylül ruhuna sahip çıkmayanlar, Cumhuriyet’in de değerini bilemez.

 
'Zafer Yürüyüşü'nde dikkat çeken kare: Hiçbir CHP'li vekil yer almadı!
 
Kent merkezinde 'çöp' krizi: Konak'tan 'Harmandalı' savunması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Zafer Yürüyüşü'nde dikkat çeken kare: Hiçbir CHP'li vekil yer almadı!
İzmir'in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül 1922'nin 103'üncü yıl dönümü ...
DEM Parti heyeti Öcalan ile görüşecek!
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, ...
Ekrem İmamoğlu, CHP'nin 102. yaşını kutladı
Partisinin 102. yaşını kutlayan CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem ...
 
Gürsel Tekin, CHP'nin eski İstanbul İl Binası'na geldi
Gürsel Tekin'in polis korumasında CHP İstanbul İl Binası'na girmesinin ...
CHP, İstanbul sonrası kayyum ihtimaline karşı ne planlıyor?
Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel ...
Gözler Gürsel Tekin'de... Özel'i karşılayacak mı?
Dün CHP İstanbul İl Başkanlığı'na polis eşliğinde giren Gürsel Tekin bugünkü ...
 
Mahmut Tanal, polis müdahalesinde yaralandı
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, dün CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ...
Erdoğan'dan CHP'ye: Binlerce İzmirliyi dolandıran çapsızlara...
Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı ...
CHP'de 'kayyum nöbeti' başlıyor!
CHP'de gözler 15 Eylül'de görülecek olan kurultay iptal davasında olacak. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Delege seçimlerinde öne çıkanlar…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri