POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP'den 'Özkan Yalım' açıklaması!
CHP'den 'Özkan Yalım' açıklaması!
Özel ve CHP'li 3 vekilin dosyası Ankara'da!
Özel ve CHP'li 3 vekilin dosyası Ankara'da!
Özel yönetiminin ihraç kararları geri alındı!
Özel yönetiminin ihraç kararları geri alındı!
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran'a hapis cezası
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran'a hapis cezası
4 Haziran 2026 Perşembe - 14:30

İnan'ın Çeşme Projesi çağrısına yanıt: İlk muhatap Büyükşehir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan'ın destek çağrısı yaptığı Çeşme Turizm Projesi'ne ilişkin kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi. Yerel yönetimlerin devre dışı bırakıldığı planlamalara karşı olduklarını belirten Tugay, "Bu konuyu konuşmak isteyenlerin gelmesi gereken yer İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi.

İnan ın Çeşme Projesi çağrısına yanıt: İlk muhatap Büyükşehir!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın Çeşme Turizm Projesi'ne destek çağrısına yanıt verdi.

Tugay, İzmir'in geleceğini ilgilendiren konuların yerel yönetimler dışlanmadan ele alınması gerektiğini söyledi.

İnan'ın açıklamalarının ardından değerlendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, projeye ilişkin resmi bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi.

Tugay, "Bana 'Çeşme'de böyle bir proje yapmak istiyoruz' diye gelen olmadı. Ne yapılmak istendiğine dair hiçbir bilgim yok. Herhangi bir vekille veya bakanlıktan birisiyle bu konuda görüşmedik. Bu konunun gündeme getirilmeye çalışıldığını anlıyorum" dedi.

Projelere peşin hükümle karşı çıkmadıklarını vurgulayan Tugay, İzmir'in ve kent sakinlerinin yararına olacak her türlü girişimi değerlendirmeye hazır olduklarını ifade ederek “Her şeye ‘olmaz’ diyen insanlar değiliz. Şehrimizin yararına olan her konuyu konuşmaya hazırız. Rant gözüyle bakanlara değil, şehrimizin iyiliği için bakanlara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Geçmişte benzer projelerde çevresel etkiler yeterince değerlendirilmeden planlamalar yapıldığını savunan Tugay, yerel yönetimlerin sürecin dışında bırakılmasına karşı olduklarını dile getirdi.

Başkan Tugay "Uzun süredir bu konular konuşulduğunda çevresel etkileri hesaplanmadan planlamalar yapılmaya çalışılıyor" diyen Tugay, "Yerel yönetimleri tamamen devre dışı bırakarak bakanlık eliyle planlamalar yapılmaya çalışılıyor. Böyle bir şeye olumlu bakmamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Çeşme Projesi'nin ciddi şekilde ele alınmak istenmesi halinde ilk muhatabın İzmir Büyükşehir Belediyesi olması gerektiğini belirten Tugay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ciddiyetle bu konuyu konuşmak isteyen herhangi birinin gelmesi gereken yer İzmir Büyükşehir Belediyesi ve konuşması gereken kişi Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Bugüne kadar kimse gelip bize bir şey söylemedi."

 
Tugay'dan hükümete çöp tesisi çıkışı: 11 başvurumuz reddedildi!
 
CHP YDK'nın başına İzmir milletvekili!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay, Gediz için çağrı yaptı: Bakanlığa 'izin' tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Manisa Büyükşehir Belediye ...
Deniz Aslanı-2026 tatbikatı nefes kesti
Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen Deniz Aslanı-2026 ...
İzmir'de çevreyi kirleten 132 firmaya ceza yağdı!
İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Aytaç Yalçınkaya, ...
 
Özgür Özel'den madencilerin eylemine destek
Doruk Madencilik işçileri, hükümet ve şirket temsilcilerinin verdiği sözlerin ...
Böcek: Ferdi Zeyrek'e 950 bin euro verdim
Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2024 yerel ...
64 ilde 20 bine yakın konut satışa çıkıyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle ...
 
Anayasa Mahkemesi'nden süresiz nafakaya iptal
Anayasa Mahkemesi, boşanan eşe süresiz nafaka verilmesine ilişkin düzenlemeyi ...
Dorukhan Büyükışık soruşturmasında 1 tutuklama daha
İzmir'de Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, ...
Can Polat cinayetinde 'Daltonlar' iddiası: Esas hedef Engin Polat'mış!
İzmir’in Çeşme ilçesinde Dilan ve Engin Polat’ın şoförlüğünü yapan ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2 Haziran ve siyasetin cilvesi
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri