POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Onursal Adıgüzel' tepkisi
CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Onursal Adıgüzel' tepkisi
CHP'li Ataşehir Belediyesi'ne rüşvet operasyonu!
CHP'li Ataşehir Belediyesi'ne rüşvet operasyonu!
Gülistan Doku soruşturmasında son durum!
Gülistan Doku soruşturmasında son durum!
Kadın basketbolunda 12 yıl sonra Türk finali!
Kadın basketbolunda 12 yıl sonra Türk finali!
17 Nisan 2026 Cuma - 11:08

İnciraltı planlarının eli kulağında... İNGEDER'den çağrı: Hemen itiraz etmeyin!

İzmir’in kronikleşen sorunlarından olan İnciraltı ile ilgili revize planlama sürecinde sona gelinirken İnciraltı Gelişim Derneği açıklamasında planların askıya çıkması sonrasında hemen itiraz refleksi gösterilmemesi sürece katkı koyulması çağrısında bulundu.

İnciraltı planlarının eli kulağında... İNGEDER den çağrı: Hemen itiraz etmeyin!

GERÇEKİZMİR - İzmir’in kronikleşen sorunlarından olan İnciraltı ile ilgili revize planlama sürecinde sona gelinirken İnciraltı Gelişim Derneği’nden sürece ilişkin açıklama geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Balçova Belediyesi iş birliğinde revize planlama sürecinin tamamlama aşamasında olduğu ifade edilirken planların kısa süre içinde askıya çıkmasının beklendiği belirtildi.

İnciraltı Gelişim Derneği açıklamasında planların askıya çıkması sonrasında sürece katkı koyulması hemen itiraz edilmemesi çağrısında bulundu.

AÇIKLAMANIN TAMAMI ŞÖYLE:

İZMİR, İNCİRALTI’NIN PLANLI YENİ DÖNEMİNE GÜÇLÜ ŞEKİLDE HAZIRLANMALIDIR

İnciraltı Gelişim Derneği olarak, yıllardır İnciraltı ve Bahçelerarası’nın planlanmasının İzmir’e sağlayacağı katkıları kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Bugün İnciraltı Kent Ormanı olarak kullanılan alan ; Deniz kenarında yer alan ve geçmişte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz dolgusu ile kente kazandırılmış önemli bir kamusal alandır.

Kent Ormanı’nın hemen karşısında yer alan bölgenin yaklaşık %99’u şahıs mülkiyetidir. Yaklaşık 5.000.000 m² büyüklüğündeki bu alanın büyük kısmı bugün; düzensiz kullanımlar, günübirlik işletmeler (mangalcı, düğün salonu, nargileci vb.) ve atıl alanlarla İzmir’e gerçek potansiyelini sunamamaktadır.

Oysa bu alan planlandığında yalnızca mülkiyet sahiplerine değil,

İzmir’in tamamına hizmet edecek büyük bir kazanım olacaktır.

Bugün gelinen noktada;

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Balçova Belediyesi iş birliğinde revize planlama süreci artık tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Son dönemde de alınan Cumhurbaşkanlığı kararı ile birlikte, devletimizin ve hükümetimizin İnciraltı’nın planlanması yönündeki iradesi açık ve güçlü bir şekilde ortaya da konulmuştur.”

ORTAK AKIL VE SÜREÇ ÇAĞRISI

Önümüzdeki çok kısa süre içerisinde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların askıya çıkması beklenmektedir.

Bu noktada kamuoyuna da  önemli bir çağrıda bulunmak istiyoruz:

Planların askıya çıkmasının ardından süreci doğrudan dava konusu yapmak yerine, öncelikle diyalogla, ortak akılla ve yapıcı katkılarla ilerletmek mümkündür.

Unutulmamalıdır ki; planlama süreci yalnızca askı aşamasıyla sınırlı değildir.

Bugüne kadar şeffaf ve katılımcı yürütülen planlama sürecine, katkı koymak isteyen tüm makamlar sürece katkı koyabilecektir. Devamında başlayacak 18 uygulama süreçleri ve detay planlama aşamalarında, tüm görüş ve öneriler sağlıklı şekilde değerlendirilebilir.

Bu nedenle;

?? aceleyle itiraz eden değil,

?? sürece katkı koyan,

?? çözüm üreten

bir yaklaşımın İzmir’e çok daha büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz.

İZMİR’İN GELECEK VİZYONU = İNCİRALTI

Geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası(İZTO) tarafından açıklanan 26 maddelik “Sağlık Turizmi Manifestosu”nu önemsiyor ve destekliyoruz.

İnciraltı, EXPO sürecinde dünyaya verilen “Herkes için Sağlık” vizyonunu hayata geçirebilecek en güçlü alanlardan biridir.

Planlama sürecinin tamamlanması ile  birlikte İnciraltı; sağlık turizmi, ticaret ve nitelikli yaşam alanlarıyla İzmir’i uluslararası ölçekte öne taşıyacak bir merkez haline gelecektir.

İnciraltı ve Bahçelerarası yalnızca bizlerin ata toprağı değil, aynı zamanda İzmir’in geleceğidir.

Bu gelecek; kavgayla değil, uzlaşıyla, engel olarak değil katkı sunularak inşa edilmelidir.

İzmir’in önünde gecikmiş ama çok değerli bir fırsat vardır. Bu fırsat artık kararlılıkla sahiplenilmeli ve kaçırılmamalıdır.

İnciraltı, İzmir'in geleceğidir; artık sen-ben değil, el birliğiyle kazandırma zamanıdır. Bu yeni sürece herkes hazır olmalıdır.

 
Göz-Göz deplasmanda çıkış arayacak
 
Baltalı dehşette kan donduran detay: Dakikalar önce mesaj atmış!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Engin 17 Nisan 2026 Cuma 23:27

İnciraltı''nın geleceği için Bakanlık, Belediye, vekilimiz ve derneğimiz el ele verirse bu iş bayram havasında çözülür. Ortak akıl her kapıyı açar, yeter ki gönüller bir olsun. Biz sizlerin bu masayı kuracağına ve İzmir için en hayırlısını yapacağına yürekten inanıyoruz. Haydi inşallah, güzel haberlerinizi bekliyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Erol Erbaşaran 17 Nisan 2026 Cuma 11:54

Sayın vekilimiz Atilla Kaya ve siz tayfun beye biz İnciraltı sevdalıları .bu planlar için göstermiş olduğunuz çabalarıniz için çok çok Teşekkürler ederiz çok sağolun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de grevdeki işçilere gözaltı!
İzmir’de Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 1,5 yıldır grevde ...
Ebrar'ı hayattan koparan faciada ihmal zinciri!
İzmir'in Menderes ilçesinde nakliye asansöründen düşen koltuğun altında ...
23 Nisan'da İZBAN ücretsiz!
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
Otobüs yolculuklarında yeni dönem
Otobüs firmaları kısa mesafede kaldırdıkları ikramı tamamen bitirmeye ...
Bolu Belediyesi soruşturması: 2 tutuklama daha!
Bolu’da esnaf odası ve kooperatife yönelik “rüşvet” soruşturmasında Başkan ...
Eşme Belediyesi'ne operasyon
Uşak'ta Eşme Belediyesi’ne yönelik “irtikap” soruşturması kapsamında Belediye ...
 
Avustralya vatandaşlarına vize muafiyeti
Avustralya vatandaşlarına, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde ...
Doğa katilleri iş başında: Körfez'de yine aynı manzara!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Körfezi’nde yapılan rutin ...
17 Nisan Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 17 Nisan Cuma günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı su ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir’de başkanların geride kalan 2 yılı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri