POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ampute Milli Futbol Takımı tarih yazdı
Ampute Milli Futbol Takımı tarih yazdı
Türkiye'nin 2'nci uzay misyonu tamamlandı
Türkiye'nin 2'nci uzay misyonu tamamlandı
Açıklama geldi: Akşener'e görev teklif edildi mi?
Açıklama geldi: Akşener'e görev teklif edildi mi?
Aziz Yıldırım kongreyi terk etti!
Aziz Yıldırım kongreyi terk etti!
14 Mayıs 2024 Salı - 13:01

İnciraltı toprak sahiplerinden belediyelere tepki: Suyu bulandırıyorsunuz, el insaf!

İNGEDER Başkanı Tayfun yeniden tartışılmaya başlanan İnciraltı planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karabulut, ‘İnciraltı Planları’,  gerek Balçova ve Narlıdere gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görüşleri alınmıştı. Nihai görüşümüz alınmadı diye açıklama yapan’ İzmir Büyükşehir Belediyesine el insaf.  Önümüzdeki hafta için planlamış olan, Avrupalı Sağlık Turizmi yatırıcılarının İnciraltı'na davetine hazırlanırken, suları bulandırmanın amacı nedir?” ifadesini kullandı.

İnciraltı toprak sahiplerinden belediyelere tepki: Suyu bulandırıyorsunuz, el insaf!

GERÇEKİZMİR- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı Planları ile ilgili tartışmalar kent gündemindeki sıcaklığını koruyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, planlara gerekçelerini sıralayarak itiraz ettiğini hatırlatmıştı. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit de bugün yaptığı açıklamada planlarda revize yapılması gerektiğini belirtti.

TOPRAK SAHİPLERİ ÇARESİZ BIRAKILDI

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut’tan belediyelere tepki geldi. Karabulut, “Yüzde 99'u mülkiyet arazisi olan İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri, mülkiyet arazileri üzerinde kanunların dışına çıkmadan, topraklarına sahip çıkarak, planlama yapılmasını ve İzmir'e kazandırılmasını 5 nesildir sabırla beklediler. 2013 yılında EXPO için plan yapıldı. Ancak EXPO kaybedilince, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve meslek odaları tarafından İnciraltı planlarına açılan davalar ile planlar iptal edilmişti. İnciraltı ve Bahçelerarası'nın da İzmirli toprak sahipleri çaresiz bırakılarak, büyük sermayeye topraklarının satışını yapmak durumunda bırakılmıştı. İzmir'in mücevher alanı, adeta kaderine terk edilmiş, kaybeden İzmir ve İzmirli olmuştu” dedi.

GÖRÜŞLERİ ALINMIŞTI 

Konuyla ilgili belediyelerden yapılan açıklamalara sert tepki gösteren Karabulut, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan İnciraltı Planlarına sadece 72 itiraz yapılmıştır. İzmir'in 40 yıllık sorunu olan, yaklaşık 2 bin 200 hak sahibi bulunan ve tüm İzmir'den İnciraltı planlarına rekor denecek kadar az bir itiraz sayısı ile şehrimizde planlar genel olarak kabul görmüştür. Planlar son 32 yıl içerisinde İzmir merkezinde yapılmış en düşük emsalle, günü birlik alanlara 1 kat, konutlara 2 kat, turizm ve ticaret alanlarına da 3 kat verilmiştir. Dava dilekçelerinde bu emsallerin,  ‘yüksek yapı’ olarak bahseden İzmir Büyükşehir Belediyesine ‘el insaf" diyoruz. İnciraltı Planları, gerek Balçova ve Narlıdere gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesinin ilgili bürokratlarının katılımıyla yapılan toplantılarda, belediyelerin görüşleri alınmıştı. Nihai görüşümüz alınmadı diye açıklama yapan ‘İzmir Büyükşehir Belediyesine el insaf’ diyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE BALÇOVA BELEDİYELERİNE EN İNSAF DİYORUZ

Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz hafta İzmir turizmi için önemli olan, Dünya SKAL Kongre toplantısına katılıp, İzmir'i sağlık turizminde zirveye taşıyacak olan İnciraltı planlarına 10 ay önce dava açıldığının hatırlatmasına el insaf diyoruz. Önümüzdeki hafta için planlamış olan, Avrupalı Sağlık Turizmi yatırıcılarının İnciraltı'na davetine hazırlanırken, suları bulandırmanın amacı nedir? 100 yılı aşkın süredir, mülkiyet arazisi olan has İzmirli, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri ile 1 kez bile bir araya gelmeyen, davet edilmelerine rağmen ziyarete gelmeyen , randevu talebimize yanıt vermeyen, ata topraklarımızla ilgili plan yapıp Ankara'ya gönderen" İzmir Büyükşehir Belediyesine el insaf diyoruz. Bayraklı, Konak, Karşıyaka'daki gökdelenlere bakıp, sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dava dilekçelerindeki "yüksek yapılar, çok inşaat hakkı" sözlerini okuyup el insaf diyoruz. Önceki dönem Balçova Belediyesi’nin planlara itiraz etmeyip, sadece öneriler verdiği "Balçovalı, İzmirli vatandaşların memnun olduğu durumda "ben itiraz etmem" diyerek toprak sahiplerinin yanında durmasına rağmen, göreve gelir gelmez  "Yeni Başkanın", "yeni plan yapalım, bu planlar İzmir'e ihanet ve planlar yeniden yapılsın" açıklamasından dolayı Balçova Belediyesi’ne el insaf diyoruz. Bugün İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahibinin yüzde 90 memnun olduğu, artık bekleyecek ve daha fazla kaybedecek zamanlarının olmadığı, arkasında İzmir'in olduğu "İnciraltı Planlarının" kamu yararı vardır. Bugün hala yüzde 50 sinin İzmirli toprak sahibi olduğu, sermayeye yenilmediği topraklar için yapılmak istenen sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Çok net soruyoruz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Balçova Belediye Başkanı’na; İzmirli toprak sahibi halkın yanında mısınız? Yoksa bizi yok saymaya, görmezden gelmeye devam mı edeceksiniz?”

 

 
Kızılcık Şerbeti’nin ‘Nilay’ı uyuşturucudan yakalandı
 
Otomobil kağıt gibi ezildi: Emniyet şeridinde acı son!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadık 16 Mayıs 2024 Perşembe 07:19

Onların amacı üzüm yemek değil bagciyi doymek ilicalar mevki bu günkü planlama gibi olsaydı 2000 metre kare mala yapılacak güzel bir plan olurdu ama ne yaptılar 10-15 bin lik.yaptilar 2000 metre kare yerimiz büyük balıklara yem oldu

Yorumu oyla      0      0  
Spark 16 Mayıs 2024 Perşembe 06:29

Gevşek gevşek yorum yapıyorsun HASAN SÜSLÜ. Benim malımla nefes alıyorsan alma kardeş. Yürü git bul kendine biyer. Tapulu arazi üstünde ne hakkın ve hakları var da konuşuyor millet. Çok yeşili sevenler diktirmiş kuleleri ve diktirmeye devam ediyorlar. Bilip bilmeden konuşmasın kimse. İnciraltı KENT ORMANIndan ibaret değil. Orası halkın yeri. Kalan yerler tapulu arazi. Orada çimebilirsiniz

Yorumu oyla      0      0  
efe 15 Mayıs 2024 Çarşamba 22:23

İnanın ki biz Balçova belediye başkanının tam olarak ne istediğini ve nerede durduğunu anlayamadık :) Seçim öncesi bir otel kürsüsünde yaptığı konuşmada bölgedeki konutların daha yüksek katlı olması gerektiğini söylüyor, ardından çıkıp mevcut planın yüksek yoğunluklu olduğunu belirtiyor. Aynı şekilde bölge halkının hakkının yenmemesi gerektiğini söylerken kimi çevrelerde parsel büyüklüklerinin 10,000 m2 olması gerektiğini belirtiyor. Bunların her biri birbiri ile çelişiyor :) Lütfen başkanın ne istediğini anlayabilen bize de anlatsın. Ya da başkanın kafası karışmışsa biz yardımcı olalım: Sayın balçova belediye başkanı: Yüksek kat ve 10bin m2''lik parsel alanları; 1- Bölgedeki yoğunluğu mevcut plana göre artırıyor. 2- Yüksek parsel alanı bölgenin esas sahibi olan bizleri sermayedara yem ediyor. Niçin böyle bir yoldan ilerlemek istiyorsunuz? Bize esas niyetinizi söyler misiniz? Kimin çıkarını koruyorsunuz?

Yorumu oyla      0      0  
Mjk 15 Mayıs 2024 Çarşamba 20:22

Gönül isterdiki İzmir’in bütün kıyıları yeşil, denizi ve dereleri tertemiz olsun, onca gökdelen onca gecekondu olmasın. Ama doğaya ihanet eden herkesin derdi konu İnciraltı’na gelince doğa olmuş. Nefes almak için inciraltına gelen kaç izmirli var bilemiyorum ama şehrimizin gerikalan her metrekaresinde nefesini tutup para sayan çok. İnciraltı doğayla barısık bir şekilde tasarlanıyor. Bence mutlu olmalısınız. Mutlu olmalısınız çünkü gerikalan yerler gibi beton yığını olmayacak, sosyal alanlarıyla gelip o yeşili deneyimleyeceginiz yer olacak. Sevgiler..

Yorumu oyla      0      0  
Uğur 15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:36

Hâlâ kent ormanının orası imara açılacak sananlar, İnciraltı''nın özel mülk olduğunu bilmeyenler ve plana hakim olmayanlar yorum yapmasın lütfen. Yüzde 40 tapulu malımızı elimizden alıyorlar, hiç bir yerde olmayan 0,6 emsal 2 kat imar veriyorlar ve yine de plana itiraz etmeye kalkıyorlar bu akla mantığa ters bir durum. Bunun bir tık ötesi istimlaktır pes daha ne kadar düşük yoğunluk olsun.

Yorumu oyla      0      0  
Abdullah 15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:29

Tarım vasfı kalmadığı için, Gariban toprak sahipleri yavaş yavaş arazilerini sermaye sahiplerine satmak zorunda kalıyorlar ve satıyorlar. Son 20 yılda ne kadar arazi el değiştirdi Allâh bilir. Planların gecikmesine sebep olanlar bilerek veya bilmeyerek sermaye sahiplerine hizmet ediyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
Hüsniye A. 15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:14

Yada daha neyi anlamıyorsunuz afedersiniz nerde nefes alıyorsunuz. Oranın halkının mağduriyetini düşünmeden konuşuluyor. Biz kaç hissederiz biz nefes alamıyoruz yerimiz belli değil. Acaba böyle düşünenlerin yeri olsa nasıl düşünürler.Bayraklı Bostanlı gökdelenleri yapılırken neredeydiniz .Yada çok büyük başka düşünceleri var herkes ucuza satsın öyle istedikleri gibi kostursunlar .Yeter artık az kat deniliyor. Yeşili bol plan deniliyor .Turizm odaklı deniliyor .Daha ne istiyorsunuz biz satalım sizler gökdelen dikin .Biz bunu anlıyoruz .

Yorumu oyla      0      0  
Yörükefe 15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:00

Hasan süslüüü,insanların helal mülkleri üzerinden zırvalama. Oralar nesillerdir bizlerin,insanların özel mülkiyet hakları ile ilgili yorum yapamazsın.....Biz senin evine,malına,damına karışıyormuyuz?????takır takır vergilerini ödediğimiz özbeöz mülklerimizle ilgili ahkam kesmesin sen ve senin gibiler,çok meraklı iseniz değerini bir güzel ödeyin belki satılık arazi alırsınız

Yorumu oyla      0      0  
sefa 15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:17

Birkaç kişilerin para kazanması için yapılıyor gibi saçma sapan bir yorum gördüm. Bir kaç kişi değil o araziler bizim.Zaten bir kaç kişi için yapılan yerler belli istinye, özdilek vesaire vesaire.İnciraltı planı oranın mülk sahiplerinin geleceği ve izmir nefes alsın diye bu kadar rant varken komik emsal ve kat planlarına biz o mülkün sahibi olarak tamam demişiz siz kimsiniz ki! Havanızı terk edilen araziler, parklar ve kamu alanlarında alabilirsiniz.

Yorumu oyla      0      0  
İsmail Yıldız 15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:10

İnciraltı planını, hem çok düşük yoğunluk özelliğiyle, hem mülk sahiplerinin kamuya %40 terkiyle, hem de büyük bir kamu yararının olduğu gözönünde tutulduğunda, hiç tartışmasız sahiplenmek gerekir. İncitaltı planları, büyük rantın ve yerel uyanıklığın, dev sermaye gruplarının beton yığınına çevirdiği İzmir''in, bundan sonraki planlarına da örnek olacak niteliktedir.. Ayrıca, bölgeye iki kent ormanı büyüklüğünde ve tüm İzmirlilerin kullanabileceği bir yeşil alan da sağlıyor.. Hayırlı uğurlu olsun..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'da yeni dönem başlıyor!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta altyapı ağırlıklı kadrosuyla sezonu 12'nci ...
Göztepe'de Taha ve Ümit belirsizliği
1'nci Lig'de sezonu 70 puanla 2'nci sırada tamamlayıp 2 sene sonra Süper ...
Pınar Karşıyaka yarı final için ilk sınavda!
Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu dördüncü sırada tamamlayıp son ...
 
Altay düştü, Paixao kaldı!
İzmir'in köklü kulüplerinden Altay, Süper Lig'den düştükten 2 sezon sonra ...
Menemen FK'dan Yılmaz Vural kararı!
TFF 2'nci Lig Play-Off ilk turunda 24Erzincanspor'a deplasmanda uzatmalarda ...
Narlıdere Belediyespor’da hedef Play-Off
Süper Amatör Lig yarışında mücadele eden Narlıdere Belediyespor’u kritik ...
 
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Alaves maçı öncesindeki ...
Dünya Aziz Yıldırım ve Mourinho'yu konuşuyor!
Fenerbahçe'de başkan olarak 20 yıl görev yapan Aziz Yıldırım, yapılacak ...
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım yeniden aday olmaya karar verdi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri