POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
TBMM'de yoğun hafta: Gündemde neler var?
TBMM'de yoğun hafta: Gündemde neler var?
Kanada'da festivalde silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı
Kanada'da festivalde silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı
MGM uyardı: Sıcaklıklar daha da artıyor!
MGM uyardı: Sıcaklıklar daha da artıyor!
CHP'li gençlik kolları başkanına muştalı saldırı
CHP'li gençlik kolları başkanına muştalı saldırı
12 Temmuz 2026 Pazar - 08:01

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hürmüz Boğazı'nın ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını" duyurdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, İran'a yönelik bu hafta üçüncü saldırı dalgasının başlatıldığını duyurdu. CENTCOM, gemide bulunan sivil mürettebat üyelerinden birinin kayıp olduğunu; gemide çıkan yangın ve makine dairesinde meydana gelen ciddi hasar nedeniyle geminin seyrine devam edemediğini bildirdi. operasyon kapsamında şimdiye kadar İran'da yaklaşık 140 hedefin vurulduğu belirtildi.

İran Hürmüz Boğazı nı yeniden kapattı

ABD'nin yeni saldırılar başlatmasının ardından İran'ın güneyindeki Bender Abbas ve Sirik kentlerinde patlamalar meydana geldiği bildirildi.

İran devlet televizyonuna göre, ülkenin güneyinde Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Bender Abbas'ta 3, Sirik kentinde ise 2 patlama sesi duyuldu.

İRAN'A HAVA SALDIRISI

CENTCOM ise İran'a saldırı başlatıldığını duyurdu. CENTCOM açıklaması şu şekilde:

"Bugün saat 19:15’te (Doğu Saati), İslam Devrim Muhafızları’nın güçlerinin Hürmüz Boğazı’ndan geçen Kıbrıs bayraklı konteyner gemisi M/V GFS Galaxy’ye alenen saldırmasının ardından, ABD Merkez Komutanlığı güçleri bu hafta İran’a karşı üçüncü saldırı dalgasını başlatmaya başladı. Bir sivil mürettebat üyesi kayıp olup, gemide çıkan yangın ve makine dairesinde meydana gelen ciddi hasar nedeniyle gemi yolculuğuna devam edememektedir.

İran, ticari gemilere yönelik önceki saldırılardan sorumlu tutulduktan sonra Mutabakat Zaptı’na bağlılığını göstermek için bir kez daha fırsat bulmuş, ancak yine başarısız olmuştur. Buna karşılık ABD, boğazı serbestçe geçen sivil denizcileri ve ticari gemileri saldırıdan koruma yeteneğini zayıflatmaya devam ederek İran’a ağır bir bedel ödetmektedir. Saldırılar, Başkomutan’ın talimatıyla gerçekleştirilmektedir."

CENTCOM, gemide bulunan sivil mürettebat üyelerinden birinin kayıp olduğunu; gemide çıkan yangın ve makine dairesinde meydana gelen ciddi hasar nedeniyle geminin seyrine devam edemediğini bildirdi.

BAHREYN, KATAR VE BAE ALARMDA

Bahreyn'de füze alarmı sirenleri çalarken, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ın saldırı altında olduğu bildirildi. Katar, silahlı kuvvetlerinin ülkeye yönelik füze saldırısını önlediğini açıkladı. BAE ise "Hava savunma sistemlerimiz saldırılara karşılık veriyor." açıklamasında bulundu.

ABD: 140 İRAN ASKERİ HEDEFİ VURULDU

ABD ordusu, İran'a yönelik son hava saldırısı dalgasının tamamlandığını duyurdu.

Açıklamada, operasyon kapsamında şimdiye kadar İran'da yaklaşık 140 hedefin vurulduğu belirtildi. Hedef alınan noktaların niteliği, operasyonun yol açtığı hasar ile olası can kaybına ilişkin ise ayrıntı paylaşılmadı.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI: HÜRMÜZ KAPATILDI

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı'nda yabancı müdahale ve gemilerin "yetkisiz rotalarda" seyretmeye çalışmasının güvenlik sorunlarına yol açtığı öne sürüldü.

Daha önce yabancı müdahalelerin ve gemilerin rotalarının izinsiz şekilde belirlenmesine karşı uyarıda bulunulduğu belirtilerek, birkaç saat önce bazı gemilerin bu uyarıları dikkate almadığı ve "yetkisiz rotalarda" ilerlemeye çalıştığı ifade edildi.

Uyarılara rağmen rotasını değiştirmeyen ve deniz güvenliğini tehlikeye attığı öne sürülen gemilerden birinin, Devrim Muhafızları Ordusu Donanması tarafından uyarı atışlarıyla durdurulduğu aktarılarak, "Bu olay sonucunda ve yasadışı yabancı müdahale nedeniyle ortaya çıkan bu istikrarsız güvenlik durumu sebebiyle, Hürmüz Boğazı ikinci bir duyuruya kadar kapatılacak." denildi.

Açıklamada, Hürmüz Boğazı bölgesinde Amerikan müdahaleleri sona erene kadar hiçbir gemiye geçiş izni verilmeyeceği belirtilerek, "Amerikan-Siyonist düşmanın topraklarına girmesine izin veren ülkeler, bu müdahalenin sonuçlarından sorumlu tutulacaktır." ifadelerine yer verildi. (AA)

 
Kanada'da festivalde silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı
 
Top kabloya çarptı, gol geçerli sayıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanada'da festivalde silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı
Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen Salsa on St. Clair Latin kültür ...
İspanya son nefeste yarı finalde!
2026 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında İspanya ile Belçika kozlarını ...
Sosyalist Enternasyonal'de İmamoğlu tepkisi!
Sosyalist Enternasyonal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ...
 
Trump’ın adı verilen havalimanında tabela değişti
ABD Federal Havacılık İdaresi, Florida’daki Palm Beach Uluslararası Havalimanı’nın ...
Trump: İran bir anlaşma yapmayı çok istiyor!
ABD Başkanı Trump, Ankara'da gerçekleşen NATO Zirvesi'nin ardından ABD'ye ...
ABD'den kritik Suriye adımı: Kongreye bildirdi!
ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Suriye'nin "Teröre Destek Veren Ülkeler" ...
 
Meloni'den 'Trump' yanıtı: Pişman değilim
Trump ile ilişkilere "yaptığı siyasi yatırımdan pişman olup olmadığı" ...
Pek çok noktada patlama sesleri: ABD'den İran'a saldırı!
İran basını, Bender Abbas, Hürmüzgan Eyaleti'ne bağlı Sirik kenti ile ...
Trump: Şu anda TikTok'ta bir numaradayım
ABD Başkanı Donald Trump "(İran'la) Savaşın yeniden başlayacağını sanmıyorum" ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
'Cemil Tugay, Çağatay Güç, Utku Gümrükçü...'
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri