POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Tanju Özcan’a 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası
Tanju Özcan’a 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası
TFF açıkladı: MHK'nın yeni başkanı belli oldu
TFF açıkladı: MHK'nın yeni başkanı belli oldu
YENİ Parti'nin isim krizinde kritik tarih!
YENİ Parti'nin isim krizinde kritik tarih!
10 milyon üstü kazananlara takip!
10 milyon üstü kazananlara takip!
20 Ekim 2026 Salı - 09:03

İrlanda ile İzmir arasında iş birliği görüşmesi

İrlanda Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Clare Brosnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Görüşmeye ev sahipliği yapan Genel Sekreter Zeki Yıldırım, “İş birlikleri bize pek çok yeni ufuk açacaktır” dedi.

İrlanda ile İzmir arasında iş birliği görüşmesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın geçtiğimiz günlerde İrlanda’da gerçekleştirdiği temasların ardından, İrlanda Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Clare Brosnan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın “Dirençli Şehirler İnşa Etmek: Politika Hedeflerinden Yatırıma Hazır Uygulamalara” etkinliğine katılmak üzere İstanbul’da bulunması nedeniyle ziyaret Genel Sekreter Zeki Yıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yıldırım: İş birliğimizi artırmalıyız

İzmir’in potansiyelini anlatarak konuşmasına başlayan Genel Sekreter Zeki Yıldırım, İrlanda ile iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. İzmir’in tarım, hayvancılık ve kültür balıkçılığındaki olanaklarına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

“İzmir’in potansiyellerini düşündüğümüzde İrlanda’daki iş birliğimizi daha da artırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle ticaret ve sanayi odalarımızla birlikte çalışabiliriz. İzmir’in iklimini görüyorsunuz. İrlanda’ya göre daha ılıman ve meyve, sebze üretimiyle hayvancılık açısından daha elverişli bir şehir. Özellikle kültür balıkçılığında ileri noktalara geldik. Dolayısıyla iş birliğini artıracak pek çok konuda ortak çalışma grupları oluşturabiliriz.”

İzmir’in tarım ve hayvancılık alanındaki önemine değinen Yıldırım, kentleşme, altyapı, ulaşım ve kentsel dönüşüm konularında da deneyim paylaşımının önemini vurguladı. Yıldırım, “İzmir çok güzel bir şehir ama altyapısıyla, ulaşımıyla, kentsel dönüşümüyle yapmamız gereken pek çok iş var. Bizden önce bu süreçleri yaşamış, deneyim kazanmış ve çözüm üretmiş şehirlerle tecrübelerimizi paylaşarak çok daha iyi bir noktaya hızlıca gelmek istiyoruz. İş birlikleri bize pek çok yeni ufuk açacaktır” dedi.

Ortak çalışma alanları değerlendirildi

İrlanda ile karşılıklı çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirten Yıldırım; altyapı, ulaşım, katı atık yönetimi ve üniversite kentlerinde öğrencilerin eğitim ve yaşam kalitesinin artırılması konularında ortak çalışma alanları oluşturulabileceğini söyledi. Yıldırım, olası iş birliklerinin geliştirilmesi için kardeş şehir seçeneğinin de değerlendirilebileceğini ifade etti.

“Ticari ilişkilerde daha fazla büyüme alanı var”

İrlanda Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Clare Brosnan, İzmir ziyaretinin iki önemli gerekçesi bulunduğunu belirtti. Türkiye ile İrlanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yıl dönümünü kutladıklarını ifade eden Brosnan, ziyaretin İrlanda’nın Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı süreciyle de bağlantılı olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini vurgulayan Brosnan, İzmir’de faaliyet gösteren İrlandalı iş insanlarının da iki taraf arasında çok daha fazla iş birliği olanağı bulunduğunu dile getirdiğini aktardı.

 
Atıl durumdaydı... Hizmet binası yaşam alanı olacak!
 
İyi Tasarım’da dijital dışlanmaya karşı kapsayıcı teknoloji
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atıl durumdaydı... Hizmet binası yaşam alanı olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir atıl durumda bulunan Yamanlar’daki ...
Karabağlar'da 7 milyarlık bütçeye oy çokluğu
Karabağlar Belediyesi’nin 2027 yılı için hazırladığı 7 milyar TL’lik bütçe, ...
Ankara İl Başkanı Erkol İzmir'de tutuklanmıştı... İddianame kabul edildi
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik "Gaziemir Yapı Kooperatifi" soruşturmasında ...
 
Menemen'de Muhtarlar Günü törenle kutlandı
Muhtarlar Günü, Menemen'de düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda ...
Başkan Mutlu’dan muhtarlara: Sizler bizim en yakın çalışma arkadaşlarımızsınız
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene ...
Karşıyaka’da 'Muhtarlar Günü' buluşması
Karşıyaka’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önündeki resmi törenle ...
 
Çiğli Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Çiğli Belediyesi, ilçenin ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt vermek ve belediye ...
Konak'ta gaziler ve şehit ailelerine özel gün
Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel yaşama ...
Bornova'da atıl alan için düğmeye basıldı!
Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi sakinlerinin uzun süredir talep ettiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ön seçimin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri