POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayramın ilk gününde acı tablo: 10 ölü, bin 319 yaralı
Bayramın ilk gününde acı tablo: 10 ölü, bin 319 yaralı
Erdoğan: Terörsüz Türkiye başarıya ulaşacak
Erdoğan: Terörsüz Türkiye başarıya ulaşacak
'Bayram sonrası TBMM'ye önemli görev düşüyor'
'Bayram sonrası TBMM'ye önemli görev düşüyor'
CHP Lideri Özel'den  AK Parti'ye '47 gün' çıkışı
CHP Lideri Özel'den AK Parti'ye '47 gün' çıkışı
5 Haziran 2025 Perşembe - 08:00

İsrail'de çoğunluk erken seçim istiyor!

İsrail'de yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 57'si erken seçimi destekliyor.

İsrail de çoğunluk erken seçim istiyor!

İsrail'de yapılan bir anket, katılımcıların yüzde 57'sinin erken seçimi desteklediğini ortaya koydu.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun yaptığı anketin sonuçları açıklandı.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 57'si İsrail'de erken seçimi destekliyor.

Erken seçime destek verenlerin yüzde 88'inin muhalif partilerin seçmeni olduğu, yüzde 31'lik oranla erken seçime karşı çıkanların yaklaşık yüzde 60'ının da iktidar koalisyonunu destekleyenlerden oluştuğu görüldü.

Bugün seçim yapılması durumunda 120 sandalyeli Meclis'te, eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in partisi 24 sandalyeyle birinci olacak.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki Likud partisinin ise 22 sandalye kazanması öngörülüyor.

Yair Golan'ın partisi Demokratlar 12, Avigdor Liberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi 10, Yair Lapid liderliğindeki ana muhalefet partisi Gelecek Var Partisi 9, Itamar Ben-Gvir'in liderliğini yaptığı Yahudi Gücü (Otzma Yehudit) ile Birleşik Tevrat Yahudiliği partileri 8'er, Benny Gantz'ın Ulusal Birlik Partisi 7 sandalyeye sahip olacak.

Meclis'teki Arap partileri dışındaki muhalefette yer alan partiler 62 sandalye, tüm muhalefet partileri 72 sandalye, mevcut koalisyon ise sadece 48 sandalye elde edebilecek.

Haredi partilerden Netanyahu'nun iktidarını sona erdirebilecek Meclis'in feshine destek kararı

İsrail basını, Tevrat okullarında (Yeşiva) okuyan Haredilerin askerlikten muaf tutulmasına ilişkin yasal düzenlemenin yapılmaması nedeniyle Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin büyük bir krizle karşı karşıya olduğuna ve ülkede erken seçimin kapıda olduğuna dikkati çekiyor.

Yedioth Ahronot gazetesi, Birleşik Tevrat Yahudiliği partisinin meclisin feshedilmesi yoluyla erken seçimlere gidilmesi kararına, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin diğer Ultra Ortodoks ortağı Şas partisinin destek verdiğini aktardı.

Birleşik Tevrat Yahudiliği'nin dini lideri olan hahamlar, koalisyondan çekilme ve meclisi feshetme seçeneklerinden ikisini de desteklediklerini belirten bir açıklama yayımlamıştı.

Öte yandan, muhalefet partileri İsrail Meclisi'nin (Knesset) feshi için gelecek hafta bir tasarı sunacaklarını açıklamıştı. (AA)

 
Otogar, köprü ve yollarda bayram yoğunluğu
 
İzmir’de Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı!
ABD Başkanı Trump; Afganistan, Myanmar, Çad, Demokratik Kongo, Ekvator ...
Elon Musk'tan Trump'a: İğrenç bir rezalet!
Milyarder iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi tasarısını ...
Eski Cumhurbaşkanı'na hapis cezası!
Kırgızistan'ın eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, yasa dışı arsa edinme, ...
 
Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın teklifine yanıt
Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçlü görüşme çağrısına ...
Suudi Arabistan, hacca giden 75 bin kişiyi geri yolladı
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, "izinsiz hacca" karşı yürütülen kontroller ...
Nijerya'da sel felaketi: Ölü sayısı 200'ü aştı
Nijerya'nın Niger eyaletinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sellerde ...
 
Elon Musk hayal kırıklığını anlattı!
Dünyanın en zengin ismi, ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın müttefiki ve ...
Ukrayna İstanbul'daki görüşmeye katılacak
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna heyetinin 2 Haziran Pazartesi ...
PSG şampiyon oldu, Fransa'da sokaklar karıştı!
PSG, Inter'i 5-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Fransa'da ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri