POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İspanya ile İsrail arasında diplomatik kriz
İspanya ile İsrail arasında diplomatik kriz
Araç 40 metreden uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 2 yaralı
Araç 40 metreden uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 2 yaralı
Kulis: 'Kılıçdaroğlu beni betona gömmek istiyor'
Kulis: 'Kılıçdaroğlu beni betona gömmek istiyor'
Genel Kurul'da muhalefetin önerileri kabul edilmedi
Genel Kurul'da muhalefetin önerileri kabul edilmedi
26 Haziran 2025 Perşembe - 12:56

‘İşten çıkarma krizinde’ Genel Merkez’den açıklama: Mesafe kat edemezsek İzmir'e geleceğim

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde ‘toplu işten çıkarma’ hamlesi sendika ve belediye arasında kriz yaratırken, işten çıkarılanlar arasında CHP’de görev almış isimlerin de yer alması krizi parti içine de taşıdı. CHP Genel Merkez’den konuya ilişkin ilk yorum geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Mesafe kat edemezsek önümüzdeki hafta İzmir’deyim” dedi.

‘İşten çıkarma krizinde’ Genel Merkez’den açıklama: Mesafe kat edemezsek İzmir e geleceğim

Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde bin 30 işçinin işten çıkarılması kararının yankıları sürüyor. İşten çıkarılanlar arasında CHP’de görev yapmış isimlerin de yer alması il örgütünde tepki yarattı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve ilçe başkanları olağanüstü toplantı gerçekleştirirken ‘ahde vefa’ vurgusu yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise kendisinin çağırılmadığı toplantıya eleştiriler getirirken, ‘işten çıkarma krizi’ CHP’de kriz yarattı.

Büyükşehir ile Belediye İş arasında dün gerçekleştirilen ‘toplu işten çıkarma’ zirvesi sonuçsuz kalırken sendikanın 1 Temmuz’da sahaya ineceklerini açıkladı. 

GENEL MERKEZ’DEN İLK AÇIKLAMA: GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Gelişmeler ve gerilimli süreç devam ederken CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek İzmir’de sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Görüşmelerin her iki tarafla da sürdürüldüğünü belirten Zeybek, “Tarafları bir araya getirmemiz gerekiyor. Genel İş ile yapılan TİS Belediye İş’in çok altında kaldı. Başkan Tugay da Tunç Soyer’in seçimden önce yaptığı ek zam protokolünün gündeme gelmemesini ve eşit işe eşit ücret talebinin sağlanmasını istiyor. Bir yol bulacağız. Görüşmeler ve temaslara devam ediyoruz” dedi. 

MESAFE KAT EDEMEZSEK İZMİR’E GELECEĞİZ

Yerel yönetimlerden sorumlu ekipte 13 kişi olduklarını ve sorun çıkması halinde konuya müdahale ettiklerini belirten Zeybek, “Hem sendika hem Büyükşehir ile görüşüyoruz. Mesafe kat edemezsek İzmir’e geleceğiz. Önümüzdeki hafta İzmir’de olacağım” ifadelerini kullandı.

 
Bir haftadır haber alınamıyor: Hamaney nerede?
 
'Basel' rumuzuyla bilinen Bekir Aslan tahliye edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bu kez çöp yangını!
İzmir’in Bornova ilçesindeki Ayakkabıcılar Sitesi'nde toplanmayan çöplerin ...
Boynunda kitle bulundu: Adli Tıp sevki bekleniyor
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın hastanede gördüğü tedavi ...
29 ayrı suçtan aranıyordu: Yakayı ele verdi!
İzmir’in Konak ilçesinde 29 ayrı suç dosyası bulunan C.A., devriye ekiplerine ...
 
İzmir'de Partizan/YDG baskını!
İzmir'de TKP/ML terör örgütüne bağlı Partizan/YDG yapılanması yönelik ...
İzmir’de FETÖ operasyonu: 14’ü polis, 20 gözaltı
İzmir’de FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 14 ...
Ücretleri aylardır ödenmeyen madenciler iş bıraktı
Eskişehir’in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Termik Santralı’nda çalışan ...
 
Başkan Sengel'den 'ortak yaşam' vurgusu
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Roman vatandaşların ...
26 Haziran Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 26 Haziran Perşembe günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Bakan Yumaklı İzmir'deki yangını takip ediyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’deki yangını Orman Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri