POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Fon vurgununda yeni iddianame
Fon vurgununda yeni iddianame
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 08:13

İşten çıkarma krizinde son durum: İşçiler Ankara’da ‘Özgür Özel’ nöbetinde!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ın göreve geldikten sonra başlattığı işten çıkarma hamlesi sonrası iş akdi sonlandırılan 6 Belediye-İş Sendikası üyesi işçi CHP Lideri Özgür Özel ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Özel yoğun programı nedeniyle işçiler ile bir araya gelemedi. Bunun üzerine sendikalı işçiler Özel ile görüşmeden İzmir’e dönmeyeceklerini belirterek nöbete başladı.

İşten çıkarma krizinde son durum: İşçiler Ankara’da ‘Özgür Özel’ nöbetinde!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından hayat geçirdiği işten çıkarma hamleleri kentte tartışılmaya ve belediyede örgütlü sendikadan tepki çekmeye devam ediyor.

Tugay’ın 31 Mart’ta göreve gelmesi ve mazbatasını alarak kolları sıvamasının ardından Büyükşehir’de 3 bine yakın işçinin görevlerine son verileceği iddia edilmişti.

Belediyede işten çıkarmalarla ilgili ilk hamle İZSU üzerinden yapıldı. 40 işçinin işten çıkarılmasına dair karar alınırken belediyede örgütlü Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler İZSU Ana Binası’na giderek geçtiğimiz günlerde eylem düzenlemişti.

Ardından belediye konu ile ilgili açıklama yaparken 250 kişinin aranan kriterleri taşımadığı ve ihtiyaç fazlası olması nedeniyle işten çıkarılmasına karar verildiği açıklanmıştı.

Belediye-İş Sendikası ile Büyükşehir cephesi arasında istişareler sürerken geçtiğimiz Anneler Günü’nde İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Özgür Özel ile bir araya gelen ve görüşme sözü alan işçiler Ankara’ya gitti.

İŞÇİLERDEN ÖZGÜR ÖZEL NÖBETİ!

Belediye-İş Sendikası mensubu işten çıkarılan 6 işçi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek dün grup toplantısı sonrası Özel ile görüşmek için beklemeye geçti. Fakat işçiler Özel’in yoğun programı nedeniyle görüşme gerçekleştiremedi. Bunun üzerine işçiler İzmir’e dönmeyerek nöbete başladı. İşçilerin Özel ile görüşmeden kente dönmeyecekleri aktarıldı. Özel’in Ankara’dan önce İzmir’deki görüşmelerinde işçilere işe geri dönüşleri konusunda ise herhangi bir söz vermediği de gelen bilgiler arasında.

ÇAKMAK, TUGAY İLE GÖRÜŞME İÇİN BEKLEMEDE!

İşten çıkarma krizindeki çözüm trafiğinin İzmir cephesinde ise Belediye-İş Sendikası’nın bağlı olduğu Türk-İş’in Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak işten çıkarma gündemi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’dan randevu istedi. Fakat ikili henüz bir görüşme gerçekleştiremedi. Tugay’ın yoğun programı nedeniyle Çakmak’a geri dönüş sağlamadığı belirtildi.

İŞTEN ÇIKARILAN SAYISI 74 OLDU!

Sendika kaynaklarının aktardığına göre ise şu ana kadar görevi sonlandırılan kişi sayısının toplamı 74 oldu. 74 kişinin 50’sini İZSU çalışanları, 18’ini işe giriş işlemleri başlayan fakat henüz tamamlanmayan kişiler ve 6’sını da İZDOĞA çalışanları oluşturuyor.

ASLANOĞLU İLE SENDİKA ARASINDA ZİRVE!

Sendika ile İZSU Genel Müdürü arasında görüşme trafiği de sürerken sendikanın İzmir yöneticilerinin geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile de görüştüğü öğrenildi. Yöneticiler işten çıkarma ile ilgili olarak Aslanoğlu’na bilgi verdi. Sendika Aslanoğlu’na işten çıkarılan kişilerin açıklanan kriterlerin dışında kaldığını belirtti. Aslanoğlu’nun da Tugay ile konuyu görüşeceklerini belirttiği aktarıldı.

SADECE İŞE GİRİŞ TARİHLERİNE BAKILIYOR İDDİASI!

Öte yandan sendika kaynakları Büyükşehir’in açıklamalarının aksine işten çıkarmalarda ihtiyaç fazlalığı veya kriterlerin dışında sadece işe giriş tarihlerine bakıldığını aktarıyor. İşten çıkarmaların sayısının artması da bekleniyor.

 

 
'ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni sevkiyat' iddiası!
 
Ege Denizi açıklarında deprem: İzmir sallandı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali kaya 18 Mayıs 2024 Cumartesi 09:00

Fazlalık olanlar ve siyaset yapanlar çıkarılsın..aile şirketi gibi olmuş belediye ler...

Yorumu oyla      0      0  
izmirli vatandaş 17 Mayıs 2024 Cuma 15:58

ipsiz sapsız ordusu

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet 16 Mayıs 2024 Perşembe 06:57

İşten çıkarılan işçiler gibi bir de eylem yapıyorlar ya hayret ediyorum. Bu elemanlar adaylığı aciklanmayan Tunç baskan tarafindan ocak ayindan itibaren rant ve zarar verme ugruna alinan elemanlar. Belediye de masa basinda zaten calisan ve oturacak masa bile bulamayan personelle dolu.

Yorumu oyla      0      0  
Selma Sarı 15 Mayıs 2024 Çarşamba 21:51

Centilmenlikten, siyasi nezaketten bahseden başkanın yaptıklarına bakın. Üç ayda üç bin alım yapıyor, yangından mal kaçırır gibi.Zaten beş yıl boyunca istediklerini almış, aldırmış...Yeni gelecek olana bırakmalıydı kontenjanı, hangi parti olursa olsun, ki kendi partisinden emindi, ona rağmen yaptı. Kötü niyetten başka bir şey göremiyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenomen öğretmenlere ceza geliyor!
Haftaya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelecek olan öğretmene ...
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine gece yarısından geçerli olmak üzere ...
İzmir'de Büyükşehir'e ait ormanda yangın paniği
Ödemiş ilçesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait ormanda çıkan yangın, ...
 
İzmir sularında sürüklenen botta can pazarı!
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan botun motor arızası ...
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı. ...
İzmir’de eski koca dehşet saçtı!
İzmir'in Selçuk ilçesinde eski eşini tabancayla öldüren kişi, intihar etti.
 
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
Geçmiş iki seçimde aday olan fakat umduğunu bulamayan İrfan Değirmenci, ...
CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getirmişti… Bakanlık’tan o planlara onay
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Karabağlar’da Uzundere ...
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında göçük meydana geldi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri