POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
İYİ Partili vekilden MHP iddiasına yanıt
İYİ Partili vekilden MHP iddiasına yanıt
Maden işçileri yeniden direnişe hazırlanıyor
Maden işçileri yeniden direnişe hazırlanıyor
TBMM'nin sitesinde Özel'in ünvanı değiştirildi
TBMM'nin sitesinde Özel'in ünvanı değiştirildi
Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 18:04

İzmir Büyükşehir'e 'ihaleye fesat' operasyonu: 4 tutuklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş.'ye yönelik 'ihaleye fesat karıştırma' operasyonu kapsamında 1 kişinin daha yakalanması ile gözaltı sayısı 4'e çıktı. Şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkeme Egeşehir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci, eski İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Ankara merkezli Okçuoğlu firmasının sahibi Muzaffer Özpolat ile ortak ihaleye girdiği Erensan İnşaat'ın sahibi Salih Eren tutuklanmasına hükmetti.

İzmir Büyükşehir e  ihaleye fesat  operasyonu: 4 tutuklama!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş.'ye yönelik çalışma yürüttü. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü koordinesindeki soruşturmanın; 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Örgüte üye olma' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlamaları kapsamında yürütüldüğü belirtildi.

Bugün mahkemeye çıkarılan Egeşehir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci, eski İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Ankara merkezli Okçuoğlu firmasının sahibi Muzaffer Özpolat ile ortak ihaleye girdiği Erensan İnşaat'ın sahibi Salih Eren tutuklandı.

SUÇLAMALAR VE İDDİALAR

Soruşturma kapsamında Egeşehir Yapı Genel Müdürü Süleyman E.'nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çeşitli kamu ihalelerine ortak girişim modeliyle birlikte katıldığı ileri sürülen bir inşaat firmasıyla ticari ilişkisi incelemeye alındı. İddialara göre; söz konusu firmanın Örnekköy 3'üncü ve 4'üncü Etap Kooperatif projelerine ilişkin ihaleleri kazanmasının ardından yapı denetim süreçlerinin Egeşehir Yapı tarafından yürütüldüğü, böylece aynı yapının hem ihale sürecinde hem de denetim aşamasında etkili olduğu öne sürüldü. Soruşturma kapsamında bu durumun 'çıkar ilişkisi' ve 'usulsüz denetim mekanizması' yönünden değerlendirildiği öğrenildi.

ESKİ İZBETON GENEL MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

20 Mayıs sabah saatlerinde jandarma ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında Süleyman E., bir inşaat firması yetkilisi Salih E. ve başka bir inşaat firmasının yetkilisi Muzaffer Ö., gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan dönemin İZBETON Genel Müdürü Hüseyin S. de bir gün sonra gözaltına alındı. Böylelikle gözaltı sayısı, 4'e yükseldi. Emniyetteki işlemlerin ardından 4 şüpheli, bugün adliye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 4 isim için de tutuklama talep edildi. (DHA)

 
33 kedi katledilmişti: Gözaltına alınan veteriner için tutuklama talebi!
 
Kılıçdaroğlu: Ahlaki değerleri düzeltmemiz lazım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
33 kedi katledilmişti: Gözaltına alınan veteriner için tutuklama talebi!
İzmir’in Buca ilçesinde çok sayıda kedinin ölü bulunmasına ilişkin yürütülen ...
Eğlence mekanına saldırı: İşletme sahibi vuruldu!
İstanbul Beşiktaş’ta bir eğlence mekânında çıkan tartışmada işletme sahibi ...
Gazeteci Mirgün Cabas gözaltına alındı
İstanbul merkezli ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında ...
 
Bakan Çiftçi’den sürücüler için kritik uyarılar
Sürücülere hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve yorgun şekilde ...
İZSU uyardı, saatler sürecek: 23 Mayıs'ta hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 23 Mayıs Cumartesi günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı ...
Dorukhan Büyükışık dosyasında 8 yıl sonra 23 tutuklama!
İzmir’de 2018’de şüpheli şekilde yaşamını yitiren Dorukhan Büyükışık dosyasında 23 kişi tutuklandı.
 
Bayram hareketliliği: İzmir'de kiralık araç talebi fırladı!
İzmir'de Araç Kiralamacıları Konfederasyonu (AKKON) İl Başkanı Ahmet Demir, ...
İzmir'de bayram denetimi!
İzmir Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili boyunca kent genelinde ...
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 92 sözleşmeli personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri