POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP'li başkanlar için tutukluluğa devam kararı
CHP'li başkanlar için tutukluluğa devam kararı
Ev hapsindeki Gökhan Gönül için yeni karar!
Ev hapsindeki Gökhan Gönül için yeni karar!
En düşük emekli aylığı belli oldu!
En düşük emekli aylığı belli oldu!
'Enflasyonu hızlı düşürürüz ama maliyeti büyük olur'
'Enflasyonu hızlı düşürürüz ama maliyeti büyük olur'
7 Ocak 2026 Çarşamba - 11:56

İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki veri sızıntısına 3 gözaltı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine ait kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde ele geçirilip yayımlandığının belirlenmesi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında 3 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ndeki veri sızıntısına 3 gözaltı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde kadın öğrencilerin kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde bilgilerinin ele geçirilip, internet sitesinde sızdırıldığı iddiasına ilişkin 3 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde kayıtlı olan kadın öğrencilerin kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde bilgilerinin ele geçirilip, bir internet sitesinde sızdırıldığı ve bu verilerin söz konusu internet sitesinde paylaşıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine ait kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde ele geçirilerek yayımlandığının tespit edilmesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, 'Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak ile Bilişim Sistemindeki Verileri Bozma, Yok Etme, Erişilmez Kılma ve Sisteme Veri Yerleştirme' suçları yönünden, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine 07/01/2026 tarihinde Sakarya ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiş, 3 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 134’üncü maddesi uyarınca bilişim sistemleri ve dijital materyallere el konulmuştur. Soruşturma işlemleri İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle sürdürülmektedir" denildi. 

'ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ'NDE HERHANGİ BİR VERİ SIZINTISI BULUNMAMAKTADIR'

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde kadın öğrencilerin kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde bilgilerinin ele geçirilip, internet sitesinde sızdırıldığı iddialarına ilişkin üniversite tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Üniversitemize, 4 Ocak 2026 tarihinde ulaşan bildirimler doğrultusunda, öğrencilerimize ve mezunlarımıza ait vesikalık fotoğraflar ve öğrenci numaralarının hukuka aykırı yollarla ele geçirilerek dijital bir ortamda yayımlandığı tespit edilmiştir. Bu tespitin ardından, üniversitemiz bünyesinde oluşturulan komisyon aracılığıyla konuya ilişkin idari, hukuki ve teknik inceleme süreçleri ivedilikle başlatılmıştır. Ayrıca, siber güvenlik alanında uzman bir kuruluş ile iş birliği yapılarak üniversitemizin bilişim altyapısı kapsamlı şekilde incelenmiştir. Veri sızıntısının, 2024 yılı sonunda devre dışı bıraktığımız eski Öğrenci Bilgi Sistemi ile ilişkili olduğu; hukuka aykırı şekilde yayımlanan bilgilerin, düşük çözünürlüklü vesikalık fotoğraflar ve öğrenci numaraları ile sınırlı kaldığı değerlendirilmektedir. Halihazırda aktif olarak kullanılan Öğrenci Bilgi Sistemi'nde herhangi bir veri sızıntısı, güvenlik açığı veya yetkisiz erişim kesinlikle bulunmamaktadır" denildi.

'GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ KARARLILIKLA ALMAYA DEVAM ETMEKTEYİZ'

Eş zamanlı olarak ilgili devlet kurumları ve yetkili mercilerle eş güdüm içinde hareket edilerek savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu da belirtilen açıklamada, ayrıca, "İzmir 5'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan başvuru ile ilgili web sitesine erişimin engellenmesi talep edilmiştir. Üniversitemizce elde edilen tüm bilgi ve bulgular, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşılmıştır. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında; 7 Ocak 2026 tarihinde Sakarya ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiş ve 3 şüpheli gözaltına alınmıştır. Adli süreç, ilgili makamlarca titizlikle sürdürülmektedir. Üniversitemiz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere yürürlükteki tüm mevzuat çerçevesinde; öğrencilerinin, mezunlarının ve tüm mensuplarının kişisel verilerinin korunmasını en üst düzeyde öncelik olarak görmekte ve bu doğrultuda gerekli tüm tedbirleri kararlılıkla almaya devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. (DHA)

 
Göztepe provada 'çok farklı'
 
Başkan Tugay Ankara yolcusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Karasu'dan İzmir'de eylem yapan işçilere ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, yetersiz ücret, mobbing ve taciz ...
Cinayet gibi kazaya istinafta 'pişmanlık' indirimi!
İzmir'in Menemen ilçesinde otomobiliyle İsmet Güzelküçük'ün (31) aracına ...
Düğün salonundaki faciada yeni görüntüler ortaya çıktı!
İzmir'in Menemen ilçesinde Doktor Mehmet Baltacı (35) ile eşi Güler Baltacı'nın ...
 
CHP-DİSK görüşmesinde kritik gün: Taraflar yeniden bir araya gelecek
Aylardır ödenmeyen haklar ve eksik maaşlar nedeniyle başlatılan “Çıplak ...
İzmir'de 'zehir' operasyonu!
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 63 ilde uyuşturucu madde satıcılarına ...
7 Ocak Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 7 Ocak Çarşamba günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
 
Borsa dolandırıcılarına operasyon: 15 gözaltı
Borsa İstanbul pay piyasasındaki bazı işlemlerde sosyal medya aracılığıyla ...
Erdoğan imzaladı: 19 ile yeni vali atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
Resmi Gazete'de yayımlandı: İzmir’e 2 yeni müdür ataması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir açılış... Fazla detay!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri