POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Bebek Otel'in sahibinin test sonucu belli oldu
Bebek Otel'in sahibinin test sonucu belli oldu
10 Süper Lig ekibi PFDK'ya sevk edildi
10 Süper Lig ekibi PFDK'ya sevk edildi
Özgür Özel, '19 Mart' planını açıkladı
Özgür Özel, '19 Mart' planını açıkladı
Özel'den Gürlek tepkisi: Erdoğan bizi doğrulamıştır!
Özel'den Gürlek tepkisi: Erdoğan bizi doğrulamıştır!
11 Şubat 2026 Çarşamba - 12:47

İzmir İtfaiyesi tüm canlıların imdadına yetişiyor

İzmir’in Torbalı ilçesinde inşaat halindeki üç katlı bir binada mahsur kalan köpek, su seviyesinin hızla yükselmesi nedeniyle üst katlara sığındı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye ulaştı. Bir hayli korktuğu görülen köpek İtfaiyecilerin kucağında güvenli bir şekilde binadan çıkarıldı. İzmir İtfaiyesi, son bir yılda 4 bin 824 hayvanı kurtardı.

İzmir İtfaiyesi tüm canlıların imdadına yetişiyor

İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde, inşaat hâlindeki üç katlı bir binaya sığınan bir köpek, çevresini saran su nedeniyle mahsur kaldı. Su seviyesinin hızla yükselmesiyle kaçacak yeri kalmayan hayvan, binanın üçüncü katına sığındı. İhbar üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı. Zamanla yarışan ekipler, yüksek su seviyesine rağmen dikkatli ve kontrollü bir çalışma yürüttü. Korku ve yalnızlık içinde bekleyen köpeğe kısa sürede ulaşıldı. İlk anda tedirginlik yaşayan hayvan, itfaiyecilerin güven verici yaklaşımı sayesinde sakinleşti. Kucaklanarak güvenli alana çıkarılan köpek yeniden özgürlüğüne kavuştu.

“İnsanlara da patili dostlara da dokunabilmek huzur veriyor”

İtfaiyeciliğin çocukluk hayali olduğunu belirten ve iki yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan 26 yaşındaki Mustafa Furkan Karatepe, kurtarma anının kendisi için anlamını şu sözlerle ifade etti:

“İtfaiyeci olduğum için çok mutlu ve gururluyum. İnsanların ve patili dostlarımızın hayatına dokunabilmek bana huzur veriyor. Göreve gittiğimizde hiçbir canlı arasında ayrım yapmıyoruz. Zor durumda olan herkesin yardımına tereddütsüz koşuyoruz. İyi ki ihbar geldi, iyi ki o göreve gittik; yoksa o köpek orada mahsur kalacaktı.”

Evinde bir güvercin beslediğini de dile getiren Karatepe, hayvanlarla kurduğu bağın mesleğine ayrı bir anlam kattığını vurguladı.
“Biz sadece yangın söndürmüyoruz”

Geçen yıl temmuz ayında göreve başlayan ve yaklaşık bir aydır Torbalı’da çalışan 27 yaşındaki Batuhan Işık, itfaiyeciliğin yalnızca alevlerle mücadeleden ibaret olmadığını vurguladı. Işık, “Sınavları kazandıktan sonra yoğun ve kapsamlı eğitimlerden geçtik. Bu eğitimler bize her canın hayatının ne kadar kıymetli olduğunu öğretti. Bu olayda da köpek ilk anda korkmuştu; ancak kurtarılacağını anlayınca yanımıza yaklaştı. Kucağımıza alarak güvenli alana çıkardık. Bir canlının hayatına dokunmak bizlere büyük gurur ve mutluluk veriyor” dedi.

“Bunu iş değil, sorumluluk olarak görüyoruz”

Ekipte yer alan ve 19 yıldır itfaiyede görev yapan Cemil Tanataş, mesleğin insani yönüne dikkati çekti. Tanataş, “Gittiğimiz her görevde yurttaşların ve tüm canlıların hayatına dokunuyoruz. Yaptığımız iş zorlu ama bir o kadar da kutsal. Biz buna yalnızca ‘iş’ olarak bakmıyoruz. Olay yerine gittiğimizde, büyükse ailemizin büyüğü, küçükse ailemizin küçüğü gibi görüyoruz. Her canı kendi ailemizden biri olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

Bir ihbar, bir hayat demek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, son bir yılda İzmir genelinde binlerce canlıya umut oldu. Yalnızca yangınlara müdahale etmeyen ekipler, yardıma ihtiyaç duyan ve sesini duyuramayan hayvanların da imdadına yetişti. İtfaiye ekipleri, bir yıl içinde toplam 4 bin 824 hayvanı kurtardı. Bu kurtarmaların 3 bin 559’unu kediler, 622’sini kuş ve diğer kanatlılar, 237’sini köpekler, 406’sını ise diğer hayvanlar oluşturdu. Veriler, her ihbarın bir hayat için ne denli hayati olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

 
Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Akın Gürlek' tepkisi
 
CHP'li Arslan’dan Urla'daki kaçak söküme ilişkin soru yağmuru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da annelerden tam not alan proje
Buca Belediyesi, ilçe geneline yaygınlaştırılması hedeflenen bebek bakım ...
Karabağlar’da sağlıklı ve eşit kent hedefi
Karabağlar Belediyesi, iklim kriziyle mücadele, eşitlik ve sağlıklı kent ...
Gaziemirli taekwondocu Türkiye şampiyonu oldu
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo Takımı sporcusu Mustafa Bilgehan ...
 
Konak'ta notalar aşka dönüştü
Konak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Sevgililer Günü özel konseri ...
Bornova'da selin yaraları birlikte sarılıyor
Bornova Belediyesi, sel mağdurları için başlattığı Askıda Eşya kampanyasıyla ...
Kemalpaşa’da sel sonrası yoğun mesai
Kemalpaşa Belediyesi geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağışların ...
 
Çiğli’de temizlik seferberliği!
Çiğli Belediyesi, 26 mahallede eş zamanlı yürüttüğü temizlik ve çevre ...
Karşıyaka’nın genç atleti zirvede!
Karşıyaka Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı sporcularından İrem Yolaçan, ...
Bornova’da hamurdan mesleğe uzanan yol
Bornova Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen İstihdam Garantili Pastacılık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri