POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Ümit Özdağ'a, 'Şeyh Sait'e hakaret' cezası
Ümit Özdağ'a, 'Şeyh Sait'e hakaret' cezası
MLKP operasyonunda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
MLKP operasyonunda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Trump: İran ile ilk görüşme çok iyiydi!
Trump: İran ile ilk görüşme çok iyiydi!
Yunan albay Çin casusu çıktı: İtiraf etti!
Yunan albay Çin casusu çıktı: İtiraf etti!
7 Şubat 2026 Cumartesi - 09:28

İzmir Körfezi'nin yeni üyeleri: Deniz dolmuşları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği kapsamında, kent ulaşımına üç deniz dolmuşu kazandırıldı.

İzmir Körfezi nin yeni üyeleri: Deniz dolmuşları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği kapsamında, kent ulaşımına üç deniz dolmuşu kazandırıldı. Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’na indirilen deniz dolmuşları, buradan İzmir Marina’ya getirildi. İzmir Marina’da gerekli bakım ve kontrolleri yapılacak dolmuşlar, çalışmaların tamamlanmasının ardından körfez içi ulaşımda hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca, kent genelindeki iskelelerde deniz dolmuşlarının yanaşması ve yolcu alabilmesi için düzenleme çalışmaları yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını güçlendirmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği kapsamında üç deniz dolmuşunu kente kazandırdı. Kiralanan, 42 yolcu kapasiteli deniz dolmuşları Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’na indirildikten sonra İzmir Marina’ya çekildi. İzmir Marina’da gerekli bakım ve kontrolleri yapılacak olan deniz dolmuşları, körfez içi ulaşıma dâhil olmaları için yürütülen bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak. Deniz dolmuşlarıyla, yolcu yoğunluğunun düşük olması nedeniyle işletilemeyen hatların yeniden aktif hâle getirilmesi hedefleniyor. Ara saatlerde yolcu sayısının uygun olduğu hatlarda küçük kapasiteli ve hızlı deniz araçlarıyla hizmet sunulacak. Kapasite çeşitliliği sayesinde personel ve yakıt tasarrufu sağlanırken, çevreci küçük araçlarla karbon salınımının azaltılması amaçlanıyor. Deniz dolmuşlarının yanaşacağı platformların yapım çalışmaları ise sürüyor.

Ortak protokol yapıldı
İZDENİZ Genel Müdürü Gökhan Marım, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen iş birliğinin detaylarına ilişkin bilgi vererek, “Süreci ortak bir protokolle yürüteceğiz. Dolmuşları 3 yıllığına tahsis ettik. Biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne deniz ekolojisini canlandırmak için deniz canlılarının yuvalayacağı resifler yapacağız ve gelirlerin belirli bir kısmını paylaşacağız. Deniz dolmuşlarını belirlenen hatlarda, mevcut iskelelerde ve hizmete alınacak yeni iskelelerde kullanmayı planlıyoruz” dedi.

“En kısa sürede hizmete almayı planlıyoruz”
Yolcuların güvenli iniş ve binişini sağlamak amacıyla mevcut iskelelere uyumlu platformlar hazırlanacağını ya da gemi içinde düzenlemeler yapılacağını aktaran Marım, “Deniz dolmuşlarının genel olarak durumu iyi. Gerekli bakım ve onarım çalışmalarının ardından en kısa sürede hizmete sunmayı planlıyoruz. Filomuzdaki gemilerin kapasiteleri 400’ün üzerinde. Ancak biz sürdürülebilir ulaşım açısından deniz araçlarının çeşitlendirilmesini önemsiyoruz. Deniz dolmuşlarını özellikle Baykuş seferlerinde kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca sadece turizm amaçlı da değerlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

 
Tramvay istasyonunda isim değişikliği!
 
Büyükşehir’den öğrencilere YKS ücreti desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tramvay istasyonunda isim değişikliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda ...
Uzman isimden deprem değerlendirmesi: Çiğli'nin zemin yapısı iyi durumda!
Çiğli Belediyesi, 6 Şubat 2023’te yaşanan ve ülkemizi derinden sarsan ...
İzmir'de gece kesintileri sona erdi: Artık 23'ten sonra da sular akacak!
İzmir’de son bir aydır etkili olan yağışlarla birlikte Tahtalı Barajı’nı ...
 
Torbalı'da alt geçit faciası sonrası Başkan Demir’den açıklama!
Torbalı Belediye Başkanı Demir, ilçede etkili olan sağanak yağışta alt ...
Karabağlar’da 6 Şubat unutulmadı
Karabağlar Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde düzenlediği ...
Tugay’dan Seferihisar’da yağıştan etkilenenlere yerinde destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentte etkili olan ...
 
Başkan Ünsal’dan PAL Expocare ziyareti
Karşıyaka Belediyesi, PAL Expocare-Yaşlı Bakım ve Sağlıklı Yaş Alma Fuarı’nda ...
Sağlıklı Yaş Alma Fuarı’na Konak damgası
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyelerinin İstiklal ...
Urla’nın dört bir yanında eş zamanlı çalışma
Urla Belediyesi, ilçeyi sel ve taşkınlara karşı daha dirençli hale getirmek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri