POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
10 Ekim 2019 Perşembe - 11:10

İzmir'de 10 Ekim yası!

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenler için İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anma etkinliği düzenlendi.

İzmir de 10 Ekim yası!

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ı önünde düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen bombalı katliamın üzerinden 4 yıl geçti.

Katliamın yıldönümünde İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, yaşamını yitiren 103 kişinin anısına Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Anmaya katılanlar, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart önünde sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Onlara sözümüz barış olacak” ve “10 Ekim’i unutma unutturma” sloganları attı. Duygusal anların yaşandığı anma etkinliğinde çok sayıda çevik kuvvet de hazır bulundu.

YAKIN TARİHİMİZİN EN KARANLIK DÖNEMİ
Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 10 Ekim Davası’nın karara bağlandığını ve 9 kişi hakkında 101 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildiğini hatırlattı. Dosyaları ayrılan 16 firari sanık hakkındaki ise davanın üçüncü duruşmasının 21 Kasım’da görüleceğini söyleyen Sarı, “Katliamda ihmali olan kamu görevlilerinin ve sorumlulukları bulunan siyasetçilerin de yargılanması taleplerimizin reddedilmesi yapılan adli işlemlerin göstermelik olarak kalması sonucunu doğurmuştur. Yakın tarihimizin en karanlık döneminin aydınlığa kavuşması için Türkiye’nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların arkasında hangi siyasetçilerin bulunduğu, Suruç ve Ankara Garı’nda yaşanan katliamların siyasal sorumluları kimler olduğu ivedilikle ortaya çıkartılmalıdır. Bilinmelidir ki, insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz” dedi.

KAYBETTİKLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ!
Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini kaydeden Sarı, şunları söyledi: “Savaş söylemleri nedeniyle yitirdiğimiz canlarımızı andığımız bugün, halkların barış içinde yaşadığı bu kadim coğrafyaya reva görülen savaşın ve yıkımın bir örneği ile yine karşı karşıyayız. Halklarımıza ölüm, acı ve yoksulluktan başka bir şey getirmeyecek olan savaşa karşı durmak, barış politikalarını savunmak, bu ülkede bir daha 10 Ekimlerin yaşanmasını engelleyecek yegane politikadır. 101 canımızın, bizlere miras bıraktıkları barışı ve kardeşliği savunmak onlara ve halklarımıza borcumuzdur. Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi, yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Katliamın dördüncü yılında, bir kez daha sesleniyoruz: Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız! Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz!”

 
CHP'li Polat: Bu bir algı operasyonudur
 
Karargah'ta sabahın ilk saatlerine kadar yoğun mesai
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehirden kaçanlar hobi bahçelerine koşuyor
Kemalpaşa ilçesindeki hobi bahçeleri büyükşehir kargaşasından uzaklaşmak ...
Yelkenli teknede 52 göçmen ile 1 organizatör yakalandı
Seferihisar ilçesi açıklarında durdurulan yelkenli teknede, aralarında ...
İzmir'de 'doktora küfür' davasında karar!
İzmir'de diş ağrısı nedeniyle hastaneye giden Hamdullah Taş (33) gittiği ...
 
'Barış Pınarı'nda 2.gün: Resulayn'a obüs atışları!
Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok ...
Liseli Gürel'den sosyal sorumluluk projesi
Arkadaşlarıyla birlikte Bayraklı'da maddi ihtiyacı olan ilkokul öğrencilerine ...
Köpek balığına tekme ve yumruklu şiddet!
Erdek açıklarında ağlara takılan 4 metre boyundaki köpek balığına balıkçılar ...
 
Barış Pınarı Harekatı'nda kara birlikleri sınırı geçti
Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik ...
7,5 büyüklüğünde deprem senaryolu ulusal tatbikat
Kahramanmaraş merkezli 7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu gereği, Kilis, ...
Gazete ilanıyla müşteri arayan 'cinci hoca'ya gözaltı
Torbalı ilçesinde, yerel gazeteye büyü bozduğunu, eşler arasındaki muhabbeti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri