POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
MSB açıkladı: İran'dan üçüncü füze engellendi!
MSB açıkladı: İran'dan üçüncü füze engellendi!
İran'da miting alanında patlama!
İran'da miting alanında patlama!
Kuşadası Belediye Başkanı dahil 5 kişiye gözaltı!
Kuşadası Belediye Başkanı dahil 5 kişiye gözaltı!
İncirlik Üssü yakınlarında siren sesleri!
İncirlik Üssü yakınlarında siren sesleri!
13 Mart 2026 Cuma - 09:07

İzmir'de Romanların sözü var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel yönetimler ile Roman topluluğu arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, katılımcı yönetim anlayışının desteklenmesi amacıyla kurulan Roman Yurttaş Meclisi, ilk toplantısını yaptı.

İzmir de Romanların sözü var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel yönetimler ile Roman topluluğu arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, katılımcı yönetim anlayışının desteklenmesi amacıyla kurulan Roman Yurttaş Meclisi, ilk toplantısını yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğindeki toplantıda Roman yurttaşların sorunları, beklentileri ve çözüm önerileri ele alındı. Başkan Tugay, herkesin katıldığı ve eşit söz hakkına sahip olduğu bir yapı kurmak istediklerine dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Roman Yurttaş Meclisi, ilk toplantısını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde “Katılım, diyalog, ortak akıl” sloganıyla düzenledi. İzmir Sanat Toplantı Salonu’nda yapılan buluşmada Roman yurttaşları temsil eden dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. Başkan Tugay’a İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı eşlik etti.

Amaç, Roman yurttaşların yerel yönetime katılması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulan Roman Yurttaş Meclisi ile Roman yurttaşların yerel yönetim süreçlerine katılımının artırılması, ihtiyaç ve taleplerini doğrudan ifade edebilecekleri bir platform oluşturulması ve Roman topluluğunu ilgilendiren konularda görüş alışverişi yapılması hedefleniyor.

Ön yargıya dikkat çekti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Romanların farklı sorunları ve ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek, olaya bütüncül şekilde bakılmasının önemli olduğunu vurguladı. Romanlara karşı bir ön yargının bulunduğunu ifade eden Başkan Tugay, “Bunun değişmesi lazım. Roman çocukları diğerlerine göre daha az eğitim alıyor. Sağlık açısından daha fazla sorun yaşıyor. Bu problemleri düzeltmek için çalışmamız lazım” diye konuştu.

Yurttaşların sorunları bu Meclis’te ele alınacak

Roman kültürünün oldukça renkli ve zengin olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Roman kültürünün gün yüzüne çıkması gerek” dedi.

İzmir'de herkesin temsil edildiği Roman Yurttaş Meclisi oluşturduklarını ve belli aralıklarla toplantılar yapacaklarını söyleyen Başkan Tugay, “Bu çalışma sayesinde Roman yurttaşların sorunlarını çözmek adına kendimize yol haritası çizelim. Bunu yaparken herkes kimin ne söylediğini duymalı” diye konuştu.

“Çözüm sorunun sahiplerine kulak vermek”

Bu çalışmanın siyaset yapma şekli olmadığını da aktaran Başkan Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi: “Bu bir siyaset yapma şekli değil. Her biriniz hangi siyasi görüşteyseniz, başımızın üstünde. Kime oy verdiğiniz önemli değil. Sizin oyunuzu kazanmak için bu çalışmaları yapmıyoruz. Herkesin sorunlarını çözelim istiyoruz. Ama bunu doğru şekilde yapmak önemli ve bunu da sorunun sahiplerine kulak vererek yapabiliriz.”

“Herkesin eşit söz hakkına sahip olduğu bir yapı kuralım”

Roman Yurttaş Meclisi'nin tamamen gönüllülük esası ile yürütüleceğini söyleyen Tugay, şikâyet etmenin ötesinde somut çalışmaları hayata geçirmek istediklerini belirtti. Herkesin katıldığı ve eşit söz hakkına sahip olduğu bir yapı kurmak istediklerine dikkat çeken Başkan Tugay, “Romanların sorunlarının çözümü için bir şeyler yapmak istiyoruz” dedi. 

 
Ahmet amcanın cevizlerini kesmişlerdi... Umut filizlendi!
 
İzmir’de kadın ve çocuk odaklı sosyal politikalar güçleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet amcanın cevizlerini kesmişlerdi... Umut filizlendi!
Kemalpaşa’da ceviz ağaçları kesilen 70 yaşındaki çiftçi Ahmet Kemal Kahya’nın ...
Doğdukları hastanede şifa dağıtıyorlar!
118 yıldır hizmet veren İzmir’in sağlık çınarı İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Aliaport’ta bayrama özel seferler başlıyor
Aliağa Aliaport Deniz Yolcu İskelesi, Ramazan Bayramı boyunca gerçekleştirilecek ...
 
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Aliağa’da anıldı
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 105’inci ...
Bir Elektrik Fabrikası açıklaması da belediyeden: Yok etme girişimi!
İzmir’in Konak ilçesindeki Tarihi Elektrik Fabrikası alanına ilişkin Resmi ...
Elektrik Fabrikası’nda özelleştirmeye bir tepki daha: Ranta teslim edilemez!
İzmir’in Konak ilçesindeki Tarihi Elektrik Fabrikası alanına ilişkin Resmi ...
 
Başkanlık makamında gurur veren buluşma
İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Aliağa’da doğal gaz ağı genişliyor: Bir mahallede daha abonelikler başladı!
Aliağa Belediyesi ile İzmirgaz iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında ...
Konak’ta Narin Parkı’na yağmur bahçesi
Konak Belediyesi, yağmur suyunun etkin kullanılmasını sağlayarak çevreye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri