İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda önemli rol üstlenen İzmir Metrosu’nda ray ve makas yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yolcu güvenliğini artırmak ve seferlerin kesintisiz devam etmesini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar, gece saatlerinde seferlerin sona ermesinin ardından gerçekleştiriliyor. İşlemleri, sabah ilk sefer öncesinde tamamlanarak hattın hizmete hazır hale getirilmesi sağlanıyor.
844 metre ray yenilendi
Son olarak Konak-Üçyol arasında 190 metre ray yenilendi. Böylelikle 1 Nisan 2024’ten bu yana ana hatta toplam 844 metre ray değiştirilmiş oldu. Ege Üniversitesi-Evka 3 arasında 576 metre, hattın farklı noktalarında 78 metre tekli ray değişimi yapıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca dört komple makas takımı, altı makas göbeği ve bir makas dili değiştirildi.

Çalışmalar devam edecek
İzmir Metrosu’nda ray ve makas yenileme çalışmalarının önümüzdeki günlerde de sürdürülmesi planlanıyor. Rayların yoğun işletme koşulları, dinamik yükler ve çevresel etkiler nedeniyle zamanla yıprandığına dikkat çekilirken, düzenli yenileme çalışmalarının olası arızaların, hız kısıtlamalarının ve sefer aksamalarının önüne geçilmesine katkı sağladığı belirtiliyor. Yenilemelerle hem yolcu güvenliğinin hem de metro hattının performansının korunması amaçlanıyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri