POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi: Tarihi anlar...
İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi: Tarihi anlar...
Fenerbahçe'de '8 numara' devre arasına kaldı!
Fenerbahçe'de '8 numara' devre arasına kaldı!
Özgür Özel'den diploma davası tepkisi!
Özgür Özel'den diploma davası tepkisi!
Navigasyona güvendi: Dar sokakta sıkıştı
Navigasyona güvendi: Dar sokakta sıkıştı
12 Eylül 2025 Cuma - 09:18

İzmir'de üniversitelilere zam yok, destek var

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine hizmet veren sosyal tesisinde barınma ücretlerine bu yıl da zam yapılmadı. Üniversiteliler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sadece 2 bin TL karşılığında Örnekköy Sosyal Tesisleri’nde konaklayabilecek. Kayıt olmak isteyen kız öğrenciler, www.gencizmir.com üzerinden 19 Eylül tarihine kadar başvuru yapabilecek.

İzmir de üniversitelilere zam yok, destek var

Ekonomik krizin en çok etkilediği kesimler arasında yer alan gençlerin barınma sorununa destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da öğrencileri yalnız bırakmıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN AŞ bünyesindeki Örnekköy Sosyal Tesisi, bu yıl 72 kız öğrenciyi ağırlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 2024-2025 eğitim yılı boyunca sosyal tesislerde zam yapılmama talimatı vermiş, üniversiteliler aylık 2 bin TL karşılığında barınma olanağı bulmuştu. Başkan Tugay’ın talimatıyla sosyal tesis ücretlerinde bu yıl da zam yapılmadı. Gençler sadece 2 bin TL’ye iki öğün yemek ve güvenli konaklayacakları İzmir’deki yuvalarına kavuşacak. Uygun fiyatı, kahvaltı ve akşam yemeği hizmeti, lokasyonu ve güvenli olmasıyla talebin yoğun olduğu sosyal tesislerin kayıtları, “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi kapsamında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından alınmaya başlandı. Öğrenciler, www.gencizmir.com üzerinden 19 Eylül tarihine kadar başvuru yapabilecek. Alınacak başvurular değerlendirildikten sonra gerekli kriterleri taşıyan kız öğrenciler, Örnekköy Sosyal Tesisi’ne bir yıllık süre için yerleşebilecek.


 
Kriterler nedir?
Barınma desteğine başvuru için 17-27 yaş arası T.C. vatandaşı olmak, İzmir’de örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı ve 2025 yılında YKS’ye girmiş, Hazırlık/1 sınıf öğrencisi olmak, İzmir il sınırları içinde yer alan devlet üniversitesinde veya yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olmak, öğrencinin ve ailesinin ikamet adresinin İzmir ili sınırları dışında bulunması gerekiyor. Yeni misafirlerini daha iyi ve sağlıklı koşullarda ağırlamak için özenle hazırlanan tesislere, şehir dışından üniversiteyi kazanarak İzmir’e yerleşecek öğrenciler, kapasite doğrultusunda ve belli kriterlere göre kabul ediliyor.

 
Büyükşehir ile Çin'den iş birliği!
 
Bornova'da fırınlara sabaha karşı denetim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ile Çin'den iş birliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Çin’in ...
Büyükşehir'den gençlere ücretsiz dijital tasarım eğitimi
Gençlerin dijital dönüşüm süreçlerine aktif katkı sağlamaya devam eden ...
Tugay 'buyursun yapsın' demişti: Aliağa Belediyesi yetki istedi!
Aliağa Belediyesi Şakran kanalizasyonunu yapmak için büyükşehirden yazı ile yetki talep etti.
 
Seferihisar’ın Kurtuluşu’nun 103. yılı törenle kutlandı
Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü, Cumhuriyet ...
Dünyanın en büyük motosiklet etkinliklerinden Goldwing Treffen, Çeşme’de!
Goldwing Treffen’in Türkiye ayağı bu yıl Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde ...
Buca'da 'işgal' 3. gününde!
İzmir'in Buca Belediyesi’nde 3 aydır ödenmeyen maaş ve geriye dönük toplu ...
 
Urla’nın her mahallesinde hizmet seferberliği
Urla Belediyesi, daha yaşanabilir bir ilçe hedefiyle başlattığı kapsamlı ...
Karşıyaka 4. yaz okulunda final heyecanı
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “4. Öğrenci Yaz Okulu”, üç ...
6'ya yükseldi: Bornova’da 4 yeni Kent Bostanı daha!
Bornova Belediyesi’nin “Kent Bostanları” projesi büyümeye devam ediyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Delege seçimlerinde öne çıkanlar…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri