POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yargıtay üyesi 'masumiyet karinesini' hatırlattı
Yargıtay üyesi 'masumiyet karinesini' hatırlattı
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek için mevlit programına katıldı
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek için mevlit programına katıldı
Hindistan'da uçak kazası: Can kaybı 300'e yaklaştı
Hindistan'da uçak kazası: Can kaybı 300'e yaklaştı
Nehir Zeyrek’e hakaret içerikli paylaşımlara suç duyurusu
Nehir Zeyrek’e hakaret içerikli paylaşımlara suç duyurusu
11 Haziran 2025 Çarşamba - 10:55

İzmir'den son 3 yılın rekoru!

İzmir, 2025 yılının ilk 5 ayında 512 bin 314 yabancı ziyaretçi ağırlayarak son 3 yılın en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı. Öte yandan Kurban Bayramı'nı kapsayan 5 günlük tatilde en çok ziyaret edilen yer İzmir Efes Ören Yeri oldu. Arifeyle birlikte 5 günlük süreçte Efes'i toplam 56 bin 423 kişi gezdi.

İzmir den son 3 yılın rekoru!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre verilerine göre dünyanın en seçkin turizm destinasyonlarından olan İzmir, 2025 yılının ilk 5 ayında 512 bin 314 yabancı ziyaretçi ağırladı. Bu rakamla, dünyanın en seçkin turizm destinasyonlarından biri olan İzmir, son 3 yılın en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı. İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,91 artış gösterdi. Son verilere göre, İzmir mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,91 artışla 180 bin 705 yabancı ziyaretçi ağırladı.

ALMANYA YİNE LİDER

İzmir'e yılın ilk beş ayında giriş yapan en çok ziyaretçiyi 171 bin 144 kişi ile Almanya oluştururken, 60 bin 617 kişi ile İngiltere ikinci, 33 bin 2 kişi ile Hollanda üçüncü, 20 bin 644 kişi ile Polonya dördüncü oldu. Polonya'yı sırasıyla 20 bin 432 kişi ile Fransa, 19 bin 592 kişi ile İtalya ve 14 bin 720 kişi ile Azerbaycan izledi. 2025 yılında Almanya, İngiltere ve Hollanda'dan gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2024 yılının aynı dönemine kıyasla artış gösterdi. 2024 yılında Almanya'dan ilk beş ayda 137 bin 855 ziyaretçi gelirken bu yılın ilk beş ayında bu rakam yüzde 24,15 artış gösterdi. İngiltere'den İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısında ise belirgin bir artış gözlendi. 2024 yılının ilk beş ayında İngiltere'den İzmir'i ziyaret eden toplam yabancı sayısı 52 bin 315 iken bu yılın ilk beş ayında bu rakam yüzde 15,87'lik yükseliş kaydedildi. Hollanda'dan 2024 yılının ilk beş ayında İzmir'i ziyaret eden toplam yabancı sayısı 29 bin 239 iken bu yılın ilk beş ayında ise bu rakam yüzde 12,87 arttı.

İZMİR'E GELENLER HAVA YOLUNU TERCİH EDİYOR

İzmir'e mayıs ayında gelen yabancı ziyaretçiler geçmiş yıllara benzer olarak hava yolunu tercih etti. Yılın ilk beş ayında 449 bin 923 yabancı ziyaretçi havalimanından giriş yaptı. Mayıs ayında İzmir'e hava yolunu tercih ederek gelen toplam yabancı ziyaretçi sayısı ise 166 bin 371 olarak gerçekleşti. Ayrıca, deniz yoluyla da yılın ilk beş ayında 62 bin 391 yabancı ziyaretçi İzmir'e giriş yaptı. Mayıs ayında deniz yoluyla gelen ziyaretçiler 14 bin 334 olarak kaydedildi.

İZMİR EFES VE DENİZLİ PAMUKKALE ZİRVEDE

Öte yandan Kurban Bayramı'nı kapsayan 5 günlük tatilde en çok ziyaret edilen yer İzmir Efes Ören Yeri oldu. Arifeyle birlikte 5 günlük süreçte Efes'i toplam 56 bin 423 kişi gezdi. Denizli'deki Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri ise 53 bin 363 ziyaretçiyle ikinci sırada yer aldı. Nevşehir Göreme 24 bin 483, Şanlıurfa Göbeklitepe 23 bin 176, Paşabağlar ise 20 bin 187 ziyaretçiyle tatil süresince en çok ilgi gören ören yerleri arasında öne çıktı.(DHA)

 
Ferdi Zeyrek'in yaşamını yitirdiği kaza için ek bilirkişi kararı!
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altının kilogram fiyatında yükseliş
Standart altının kilogram fiyatı, günün sonunda yüzde 0,2 artışla 4 milyon 230 bin lira oldu.
Tatil sonrası ilk işlem günü: Dolar haftaya nasıl başladı?
Döviz fiyatları, bayram tatili sonrası ilk işlem gününde yatay seyir izliyor. ...
Kasada komisyon savaşı kızıştı!
Kredi kartı komisyonu, bankayı, esnafı ve tüketiyiciyi karşı karşıya getirdi. ...
 
Petrol fiyatları uçtu: Benzine zam mı gelecek?
Kurban Bayramı öncesi milyonlar yollara çıkarken, akaryakıtta zam sinyali ...
Netflix'ten kullanıcılara kötü haber: Fiyatlar fırladı!
Dijital yayın platformu Netflix, kullanıcılarını üzecek bir değişikliğe ...
Çeşme'de bayram hareketliliği: Günlük oda en düşük 2 bin 500 TL!
Kurban Bayramı tatili için en çok tercih edilen destinasyonlardan İzmir’in ...
 
Ev sahibi ve kiracılar dikkat... Zam oranı belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Mayıs ayında enflasyon yıllık ...
Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı.
Nelere para harcadık? Gıdadan kestik, kiraya verdik!
Türkiye İstatistik Kurumu, hanehalkı tüketim harcaması alışkanlıklarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri