POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Zafer Partisi, İYİ Parti'nin mitingine katılacak!
Zafer Partisi, İYİ Parti'nin mitingine katılacak!
Özgür Özel: Komisyonda yer alacağız!
Özgür Özel: Komisyonda yer alacağız!
Gazze'de açlık artık uzaydan bile görülüyor!
Gazze'de açlık artık uzaydan bile görülüyor!
Şoför kalp krizi geçirdi, otobüsü yolcu durdurdu!
Şoför kalp krizi geçirdi, otobüsü yolcu durdurdu!
25 Nisan 2025 Cuma - 09:45

İzmir'in yeni kent kültürü dergisi yayında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kent kültürü dergisi yayın hayatına başladı. 3 ayda bir yayımlanacak İzmir: Kültür, Mekân, İnsan Dergisi’nin ilk sayısı, İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucu ile buluştu. 

İzmir in yeni kent kültürü dergisi yayında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent kültürünü korumak, geliştirmek ve dijital erişimi olmayanlara ulaştırmak için yeni bir dergi çıkardı. Kentin unutulmuş kültürel değerlerine ışık tutmayı, unutulmaya yüz tutmuş olanları hatırlatmayı ve günlük hayattaki yeni alışkanlıkları kayıt altına almayı amaçlayan İzmir: Kültür, Mekân, İnsan Dergisi’nin ilk sayısı 5. İzmir Kitap Fuarı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür yayınlarının yer aldığı stantta görücüye çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da standı ziyaret ederek derginin ilk sayısını inceledi. Derginin kent kültürüne iz bırakacağını belirten Başkan Tugay, yayında emeği geçenlere teşekkür etti. 

İlk sayının dosya konusu gastronomi
İzmir: Kültür, Mekân, İnsan Dergisi’nin her sayısı farklı bir temaya odaklanacak. Yılda 4 kez okurlarıyla buluşacak derginin ilk sayısı gastronomi temasına ayrıldı. Bu sayıda Erkan Serçe, Ahmet Uhri ve Nejat Yentürk’ün İzmir gastronomisinin tarihini Akdeniz kültürünün içinde konumlandırdıkları yazıları; Betül Öztürk, Feray Yentür, İge Pırnar ve Burcu Kaya’nın gastronomi turizmine ilişkin önerileri, Defne Koryürek ve Dicle Dilan Salman’ın gastronomiyi ekoloji ve gıda hakkı temelli tartışmaları; Sedef Özgönül Donuktan, Derya Nizam, Emre Yıldırım ve Musa Gümüştaş’ın gastronomide gelinen yeni duraklarla temasa geçtikleri yazı ve söyleşileri dikkat çekiyor.  

Kent Sohbetlerinde İzmirlilik teması
Dosya konusunun yanı sıra dergide yer alan “Kent Sohbetleri”nde kenti tasarım ile birlikte düşünen Tevfik Balcıoğlu’yla ve “İzmirlilik” temasını tartışmaya açan Fırat Genç ile yapılan söyleşilere yer veriliyor. Dergide ayrıca yerel ve küresel ölçekte kent çalışmalarındaki güncel gelişmeleri takip eden “Kent Tartışmaları”, İzmir’in kültür ve sanat yaşamına odaklanan” Kent Güncesi” gibi bölümler okura farklı bakış açıları sunuyor.
Derginin yayın kurulu Aysun Akan, Semih Çelenk, Hale Eryılmaz, Şebnem Gökçen ve Ali Süha Sabuktay’dan oluşuyor. Dergi’nin nisan sayısı İzmir’deki satış noktalarında bulunabilir. Okuyucular, İzmir Dergisi’yle ilgili gelişmeleri İzmir Akdeniz Akademisi’nin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilir.

 
'Okyanusların Fatihi' hedefe adım adım!
 
Bayındır'da 'çiçek' gibi festival!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Tiyatrosu’nda perde kapanıyor
Kentin en önemli kültür sanat markalarından Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, ...
Bornova’da kısa film rüzgarı
Bornova Belediyesi Film Ofisi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Bornova ...
İzmir Kitap Fuarı'nda 'Basmane Garı otel olmamalı' çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İzmir Kitap Fuarı, üçüncü ...
 
Konak Belediyesi Tiyatro Topluluğu'ndan ilk oyun
Konak Belediyesi bünyesinde kurulan Gönüllü Tiyatro Topluluğu, “Aldatma ...
Ünlü oyuncu 'muhtar' sahnesinin perde arkasını İzmir'de anlattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta 18-27 Nisan tarihlerinde ...
Şehir Tiyatroları’ndan çocuklara bayram armağanı
İzmir Şehir Tiyatroları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ...
 
'Çocukların özgürleşeceği şehirler' çağrısı!
Kültürpark'ta kapılarını açan 5. İzmir Kitap Fuarı, ilk gününde birbirinden ...
5. İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı
5. İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP), "Çocuk ve Kitap" temasıyla başladı.
Başkan Tugay’dan gençlere destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, demokratik hak arayışları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri