POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Beşiktaş ilk yarıda fişi çekti: Asllani yıldızlaştı
Beşiktaş ilk yarıda fişi çekti: Asllani yıldızlaştı
Trump, İran'ın son teklifini beğenmedi!
Trump, İran'ın son teklifini beğenmedi!
Murat Çalık'tan aylar sonra annesiyle fotoğraf
Murat Çalık'tan aylar sonra annesiyle fotoğraf
MHP'de kurultay tarihi belli oldu!
MHP'de kurultay tarihi belli oldu!
30 Nisan 2026 Perşembe - 11:40

İzmir'in yönetiminde söz sahibi olmak isteyenlere davet!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yurttaş Meclisi uygulamasıyla İzmirliler, kent yönetimine doğrudan katılarak uzmanlarla birlikte çözüm üretme sürecine dahil oluyor. Tüm ilçeleri kapsayacak şekilde tasarlanan Yurttaş Meclisi İzmir için başvuru takvimi de netleşti.

İzmir in yönetiminde söz sahibi olmak isteyenlere davet!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yurttaş Meclisi İzmir çalışmasıyla, kentin yönetiminde yurttaşlar etkin hale geliyor. İzmirliler, Yurttaş Meclisi vasıtasıyla su yönetiminden tarıma, sürdürülebilir ulaşımdan enerji verimliliğine kadar kentsel politika alanlarında sadece görüş bildirmekle kalmayacak, uzmanlar eşliğinde yürütülecek müzakere süreçlerine katılarak uygulanabilir çözümler geliştirecek.
İzmir’in tümünü kapsayacak meclisle ilçelerin temsil edildiği demokratik bir ortam tasarlandı. Bilgiye ve veriye dayalı bu yeni yönetişim modelinde, ilçe düzeyinde üretilen tüm öneriler İzmir İl Yurttaş Meclisi çatısı altında sentezlenerek bütüncül bir kent stratejisine dönüştürülecek.

İlk dönem başvuruları başlıyor
Seferihisar, Menderes, Torbalı, Selçuk, Tire, Bayındır, Beydağ, Kiraz ve Ödemiş’te yaşayan vatandaşlar Yurttaş Meclisi’nin bir parçası olmak için başvurularını 4-13 Mayıs 2026 tarihleri arasında yapabilecek. Başvuru için 18 yaşını doldurmuş olma ve ilgili ilçede en az beş aydır ikamet etme şartı aranacak. Katılımcılar demografik denge gözetilerek “Yurttaş Piyangosu” yöntemiyle belirlenecek.

Bu sürecin bir parçası olmak ve değişimde rol almak isteyen İzmirliler https://www.izmir.bel.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Ayrıca detaylı bilgi için 153 numaralı Hemşehri İletişim Merkezi’ne (HİM) ulaşılabilecek. 
Narlıdere, Balçova, Güzelbahçe, Konak, Karabağlar, Gaziemir, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca, Kemalpaşa ilçelerinde 17-26 Haziran tarihlerinde, Çeşme, Karaburun, Urla, Aliağa, Foça, Menemen, Bergama, Kınık, Dikili ilçelerinde 12-21 Ağustos tarihlerinde başvuru yapılabilecek.  

 
Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Koşusu için geri sayım!
 
Deniz ulaşımına '1 Mayıs' ayarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Koşusu için geri sayım!
Karşıyaka Belediyesi tarafından her Anneler Günü’nde geleneksel olarak ...
Dikili'ye yeni sanat merkezi müjdesi
Dikili Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 29 Nisan Dünya ...
Bornova'da kadın emeği görünür oluyor
Bornova Belediyesi, BAYETAV işbirliğiyle düzenlediği “Kadın Buluşmaları” ...
 
Konak'ta kadınlara tabuları yıkan eğitim!
Konak Belediyesi’nin kadınlara yönelik düzenlediği, tabu yıkan mesleki ...
Buca’da engelsiz ulaşım hizmeti yenilendi
Buca Belediyesi, engelli vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran hizmetlerini ...
Eşki'den sabah mesaisi: Sokaklar yenileniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Egemenlik Mahallesi’nde saha incelemesi ...
 
İzmir'de zabıta denetimleri artacak!
İzmir’de zabıta birimleri tek çatı altında koordinasyonu güçlendirme kararı ...
Çiğli'de körfez manzaralı nefes alanına görkemli açılış!
Çiğli Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yılmaz ...
İzmir'de 2 ilçeyi birbirine bağlayan üst geçit açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Karşıyaka ile Bayraklı’yı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir yemek... Birden fazla mesaj... Bir eleştiri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri