POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
10 Mayıs 2024 Cuma - 11:39

İzmir’i bir üst lige çıkartacak kongre!

İzmir’de 16-21 Ekim tarihlerinde yapılacak İzmir SKAL Dünya Kongresi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban 83.kez düzenlenen kongrenin İzmir’e bir üst lige çıkaracağını belirterek, “Bu kongreyi play-off maçına benzetiyorum eğer bunda başarı sağlarsak üst lige çıkacağız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da, " İzmir’de bir kalkınma sıçraması, hamlesi yapmak zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz” dedi.

İzmir’i bir üst lige çıkartacak kongre!

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR- Ev sahipliğini İzmir’in yapacağı İzmir SKAL Dünya Kongresi’nin tanıtım toplantısı İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) gerçekleştirdi. Kentte ilk kez düzenlenecek uluslararası kongre seyahat ve turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunacak. Toplantıya İzmir Valisi  Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile SKAL İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Vekili Fahrettin Kerem Çevik ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.

İZMİR İÇİN ÖNEMLİ KONGRE

Kongrenin önemine vurgu yapan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Bu kongreyle birlikte İzmir için çok önemli bir fırsat ortaya çıktı. Çok ciddi rakiplerle yarışarak bu güzel kongreyi ilimize getiren tüm skal ekibine teşekkür ediyorum. Yarıştıkları şehirlere bakıldığında büyük bir başarı olduğunu görüyoruz. Şehrimize büyük katkıları olacak.  İlimizin turizm potansiyeli çok fazla. Tarihi, denizi, kumu, gastronomisi ve diğer özellikleriyle… İzmir turizmde bir noktaya gelip o noktada bekliyor. Bizimle turizme başlamış ya de bizden sonra başlamış birçok şehir bizden daha fazla yol almış durumda ama biz geldiğimiz istasyonda beklemeye devam ediyoruz. Kabuğumuzu bir türlü kıramadık. Ama turizmle ilgili ciddi sıçrama yapmayla ilgili belli şartlar var. Bu kongreyi play-off maçına benzetiyorum eğer bunda başarı sağlarsak üst lige çıkacağız. Çünkü dünyada o sektörün önderi olan çok ciddi katılımcılar var. Ve her gittikleri şehre mucizevi şekilde dokunuyorlar. İstatistikler gösteriyor ki turizmde yüzde 30 gelişim sağlanıyor. Potansiyelimizin üzerine yüze 30 gelişim, bir üst lige çıkmamızı sağlar. Kongreyi bir play-off maçı olarak görüyoruz. Şehrimizin potansiyelinin yanında şehrin vizyonu, insanı, yaşam kalitesini ve inşaların yaşam tarzını da buraya gelen turizm kanaat önderleri gördükten sonra bu şehri daha farklı daha güzel anlatacaklar. Kongrenin başarılı geçmesi şehrin enerjisini alıp etkilenmeleri için elimizden geleni yapacağız.

Toplantıda konuşan Cemil Tugay:

Bu kongrenin kentimiz için öneminin farkında olmamamız ve kamuoyuna da farkındalık yaratmak için kentin yüksek düzeyde yöneticileri olarak bir araya geldik. Bu yıl 83’üncüsü düzenlenecek olacak 83 ülkeden 500 katılımcının yer alacağı, turizm profesyonellerini bir araya getirecek kongre, kentin tanınırlığı, sağlayacağı faydalar açısından çok büyük önem taşıyor. Bu organizasyona büyük destek veriyoruz. İzmir’in gelecekte turizminin yönlenmesi ile ilgili önemli sonuçlar doğuracak bu kongre boyunca hepimizin titizlikle süreci takip etmesi çok önemli. Şehrin sorunları ve ihtiyaçları, gelecek vizyonu çerçevesinde birlikte çalışma kararlılığı çok önemli ve bunun bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Bu kararla hükümetimiz yetilileri, valiliğimiz, kentimizin meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile dayanışma ve işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Hepimiz İzmir’in iyi bir yerde olmasını istiyoruz. Bu siyaset üstü bir konu. İzmir’e sahip çıkma kararlığında olan herkesin bu anlayışla hareket etmesi gerekiyor. Bu birliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. İzmir Türkiye’mizin potansiyelini tam değerlendiremediğine inandığım kentimiz. İzmir’de bir kalkınma sıçraması, hamlesi yapmak zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz. Tarım ve ticaretin sektörlerdeki potansiyelinin yanında turizm alanında göstereceği sıçrama da büyük önem taşıyor. Burada hepimize düşen birçok görev var Dünyada birçok ülkenin, şehrin gıpta edeceği bir tarihi ve kültürel mirasa sahibiz. Güzel coğrafyaya sahibiz. Bunlar İzmir’i dünyanın en önemli turizm destinasyonu haline getiriyor. Bu kongrenin tanıtımında üzerimize düşeni yapmalıyız. Bize düşen görevler olduğunu düşünüyoruz. Gastronomisinden kuş cennetine, Kemeraltı, Agora, Kadifekale bölgelerinden, kültürel mirasına pek çok konu bunlara ilgi göstermemizi, yönlendirmemizi İzmir’in bu değerlerini dünyaya tanıtmamızı bekliyor. Kongre önemli bir fırsat. Bu kongreyi mümkün olan en üst düzeyde destekleyeceğim. Başarılı bir kongre olmasını diliyorum.

BÜTÜN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Hem kentin tanımı hem de turizmin gelişmesi için önemli bir program olduğunu belirten Özgener, “İzmir’e katma değer sağlayacak her projemizde bize güç veren, kurumlar arasında yarattığımız sinerjinin bu süreçte de bize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Kentimizdeki tüm kurumları ‘İzmir’ çatısı altında birleştiren birlikte iş yapma kültürümüzün, Skal International Dünya Kongresi’ne de olumlu bir şekilde yansıyacağından hiç şüphem yok. 83.Skal International Dünya Kongresi’ni 16-21 Ekim tarihleri arasında İzmir’imizde, tüm paydaşlarımızın katılımı ile düzenleyecek olmak hepimizi olduğu gibi beni de heyecanlandırıyor. Hepimizin bildiği üzere; uluslararası kongreler, sektör temsilcilerini bir destinasyonda buluşturan katma değeri yüksek organizasyonlar. İzmir Ticaret Odası olarak, hem kentimizin tanıtımı hem de turizmin canlı kalması için bu kongreleri önemsiyoruz. Bu vesileyle, Skal İzmir Kulübü’nü, 83.Skal International Dünya Kongresi’nin kentimizde düzenlenmesini sağlaması nedeniyle tebrik ediyorum.  83 ülkeden 306 kulübün üye olduğu uluslararası bir turizm organizasyonunun dünya kongresini kentimizde düzenlemek büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Kongre kapsamında kentimize gelecek ziyaretçilerin İzmir’den güzel anılarla ve memnun ayrılmasının hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum.  İzmir Ticaret Odası olarak “Yerinde Tanıtım” konusuna verdiğimiz önemi de göz önünde bulundurarak, kongre kapsamında elimizden gelen bütün desteği vermekten memnuniyet duyacağız” diye konuştu. 

 
Vali Elban'dan İzmir'in asayiş raporu: Yüzde 333'lük artış!
 
Maraton İzmir Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anneler Günü'nde orkide bin TL!
İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, Anneler Günü'nde Sevgililer ...
"Enflasyon adaletsiz bir yapı ortaya koyuyor"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Enflasyonu düşürmediğiniz sürece ...
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun ...
 
Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti
Kurban Bayramı da yaklaşırken tüketicinin en önemli gündemlerinden biri ...
İstanbul'da ekmeğe büyük zam
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs ayı meclis toplantısında alınan ...
Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı
Temiz enerjinin başkenti İzmir’de WENERGY EXPO-Temiz Enerji Teknolojileri ...
 
TCMB enflasyon tahminini yükseltti!
Merkez Bankası Başkanı Karahan yılın ikinci Enflasyon Raporu sunumunda ...
İZTO'da e-ihracat zirvesi: İzmir merkez olacak!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerinin ihracatını artırmak için bir haftada ...
Gözler yılın ikinci enflasyon raporunda!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri