POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İşte illere göre bayram namazı vakitleri
İşte illere göre bayram namazı vakitleri
3 ilde denize girmek yasaklandı
3 ilde denize girmek yasaklandı
Irak ve Suriye’de 17 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 17 terörist etkisiz hale getirildi
Dolandırıcıların HGS borcu tuzağına dikkat!
Dolandırıcıların HGS borcu tuzağına dikkat!
23 Mayıs 2024 Perşembe - 11:52

İzmirli Elif'ten dünya şampiyonluğu!

İzmir'de yaşayan milli sporcu Elif Ceren Şanlı (18), 15- 19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Wako Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda 56 kilogram k1 branşında şampiyon oldu.

İzmirli Elif ten dünya şampiyonluğu!

İzmir'de yaşayan milli sporcu Elif Ceren Şanlı (18), 15- 19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Wako Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda 56 kilogram k1 branşında şampiyon oldu. Öz güven kazanmak için başladığı kick bokstaki ilk müsabakada yenildiğini ancak pes etmediğini anlatan Şanlı, dünya şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu belirtip, "2 senedir kıl payı kaçırıyordum, bu sene şampiyonluk nasip oldu. Macaristan'da da şampiyon olup, ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmek istiyorum" dedi.

Buca Atatürk Spor Lisesi son sınıf öğrencisi Elif Ceren Şanlı, 10 yaşında kick boks ile tanıştı. Kendisini savunmak ve öz güven kazanmak için babası Ali Şanlı tarafından kick boksa yönlendirilen Şanlı, 6 kez Türkiye şampiyonu, 2 kez de dünya üçüncüsü oldu. Milli sporcu Elif Ceren Şanlı, Wako Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda yaptığı 3 maçın ardından dünya şampiyonu olmaya hak kazandı.

'AVRUPA'NIN EN İYİ KADIN DÖVÜŞÇÜSÜ SEÇİLDİM'

Haftanın 6 günü kick boks çalıştığını anlatan Elif Ceren Şanlı, "Kick boksa 2016 yılında başladım, ilk maçımda yenildim. Daha sonra bu beni kamçıladı. 2022 yılında ilk kez gençler kategorisinde milli takıma girdim. İtalya'da dünya üçüncüsü oldum. Gençler kategorisinde Avrupa şampiyonu oldum. Ayrıca Avrupa'nın en iyi kadın dövüşçüsü seçildim. 2024 gençler dünya kupasında, 56 kilogram k1 branşında şampiyon oldum. Toplam 10 kişiydik, 3 maç yaptım. 2 senedir kıl payı kaçırıyordum, bu sene şampiyonluk nasip oldu. Macaristan'da da şampiyon olup, ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmek istiyorum" dedi.

'KIZ ARKADAŞLARIM DA YÖNELMEK İSTİYOR'

Bu spora ilk başladığında bazı olumsuz tepkiler aldığını söyleyen Şanlı, yılmadan devam ettiğini belirterek, "Küçükken pasif bir kız çocuğuydum. Öz güvenim hiç yoktu ve kendimi savunamıyordum. Babam dövüş sporuyla tanışmamı istedi. Kick boksa yazıldım ama buralara kadar geleceğimi hiç düşünmüyordum. Zamanla, çalıştıkça başarıların devamı geldi. Kendimle gurur duyuyorum, devamı geleceği için hevesliyim. Gittiğim yere kadar gideceğim. Başlarda bana 'Kız olduğun için bu sporu yapamazsın, sakatlanırsın, canın acır' demişlerdi. Fakat başarılı oldukça ailem de çevrem de fazlasıyla alıştı. Bu bana öz güven veriyor. Özellikle kadınlar için, kendimizi savunmak açısından çok önemli bir dal. Kız arkadaşlarım güzel tepkiler veriyor. Bu spora yönelmek isteyenler oluyor" diye konuştu.

'GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU'

Üç çocuk babası, emekli Ali Şanlı ise "Öz güveni gelişsin diye bu sporu seçtik. İçine kapanık ve sessizdi. Mahallede aşırı şımarık çocuklara karşı kendini savunamıyordu. İlk maçında bırakır sanmıştım. Çünkü burnu kırılmıştı. 'Baba o kızı yeneceğim' dedi, azmetti ve yendi. Sonrasında devamı geldi. İlk başta teşvik ettim ama kendi azmiyle devam etti. Sürekli spor yapıyor. Hep yeni hedefler koyuyor. Maçlar yaklaştığında bazen günde 2 idman yapıyor, sabahları koşuyor. Okul birincisi de oldu. Gurur kaynağımız oldu. Kardeşleri de Elif'in başarılarına odaklandı. Küçük kardeşi de 8 ay önce kick boks öğrenmeye başladı" dedi.

Kulüp antrenörü Erkan Günerli de İstanbul'da Elif'e büyük destek verdiklerini söyleyip, "Maçlar güzel geçti. 3'ünü de net şekilde kazandı. Milli takımı temsil edecek. Ondan yeni şampiyonluklar bekliyoruz. İstanbul'da sesim kısıldı. Maçlar aksiyonlu olunca sporculara duyurmak için çok bağırdım. Sonunda şampiyon çıktığı için gururluyuz. Sesimiz kısılsa da sorun değil" diye konuştu. (DHA)

 
Seçim vaadi hayata geçti: İzmir'de annelere ücretsiz ulaşım!
 
Karşıyakalı kadın kursiyerlerden renkli açılış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 gollü final: Avrupa Ligi'ni kazanan belli oldu!
UEFA Avrupa Ligi finalinde Atalanta ile Bayer Leverkusen karşılaştı. Atalanta ...
Göztepe'de Dennis ile 3 sene daha!
Süper Lig'e 2 yıl sonra dönen Göztepe, Nijeryalı orta saha oyuncusu Anthony ...
UEFA'dan Türkiye'ye 2 büyük final!
UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile ...
 
Göztepe aradığı yıldızı Çin'de buldu!
Süper Lig’de yeni sezonda mücadele edecek Göztepe dış transferde rotayı ...
Bucaspor 1928'den 'depo' açıklaması!
İzmir temsilcisi Bucaspor 1928'de kapatılan Bucaspor'dan kalan borçlar ...
Altay'da teknik ekip beklemede!
TFF 2'nci Lig'e düşen Altay'da gözler 29 Mayıs'ta yönetime şirketleşme ...
 
Altınordu'da 2 ayrılık daha
TFF 2'nci Lig temsilcisi Altınordu'da takımdan gönderilen oyuncular kervanına 2 isim daha katıldı.
Ege’de kulüpleri satan satana!
Türk futbolunda yıllardır dernek statüsündeki kulüplerin şirketleşmesi ...
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
İstanbul Valiliği, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi mücadelesinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri