POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Firari üç FETÖ'cü İstanbul'da yakalandı
Firari üç FETÖ'cü İstanbul'da yakalandı
18 il için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu uyarı
18 il için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu uyarı
Yük asansörünün halatları koptu, işçi yaşamını yitirdi
Yük asansörünün halatları koptu, işçi yaşamını yitirdi
İstanbul'da sel sularına kapılan 2 kişi aranıyor
İstanbul'da sel sularına kapılan 2 kişi aranıyor
16 Ekim 2026 Cuma - 10:27

JEOFEST '26 kapılarını Prof. Dr. Şengör ile açıyor

Bornova Belediyesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Jargev iş birliğiyle kapılarını açmaya hazırlanan JEOFEST '26, "Taş ve İnsan" temasıyla İzmirli bilim ve sanatseverleri bir araya getiriyor. Ünlü bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör’ün açılış söyleşisiyle başlayacak olan festival, 23 - 30 Ekim 2026 tarihleri arasında panel, sergi, atölye ve konserlerle dolu zengin bir program sunacak.

JEOFEST  26 kapılarını Prof. Dr. Şengör ile açıyor

Bornova Belediyesi, kent kültürüne ve bilimsel farkındalığa katkı sunacak dev bir festivale ev sahipliği yapıyor. "Taşın öyküsü bizim öykümüz" sloganıyla düzenlenen JEOFEST '26, bu yıl taş ve insan arasındaki kadim bağı mercek altına alacak. Festivalin büyük açılışı, 23 Ekim 2026 Cuma günü saat 18.30’da Nevzat Kavalar Kültür Merkezi ve Nikah Salonu’nda, yer bilimleri alanında dünyanın sayılı isimlerinden biri olan Prof. Dr. Celal Şengör’ün özel söyleşisiyle gerçekleştirilecek.

Dolu dolu festival: Göbeklitepe’den Antarktika’ya bilim yolculuğu

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 24-25 Ekim hafta sonu programıyla devam edecek olan festivalde, Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ve uzmanları sahne alacak. Hafta sonu boyunca; Göbeklitepe ve jeoloji ilişkisinden Harran uygarlığına, deprem gerçeğinden Antarktika bilim yolculuğuna ve Anadolu’nun volkanlarına kadar çok sayıda dikkat çekici konferans düzenlenecek. Festival kapsamında ayrıca fosil, gemoloji, harita, karikatür ve fotoğraflardan oluşan büyüleyici "Taş ve İnsan" sergisi 30 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Çocuklar için eğlenceli atölyeler ve yaygara konseri

JEOFEST '26, sadece yetişkinlere değil çocuklara da bilimi sevdirmeyi hedefliyor. Festival süresince her iki gün de gün boyu sürecek; Kayaç Dedektifi, Mineral Avı, Volkan Deneyi, Deprem Masası, Fosil İzi ve Taş Boyama gibi eğlenceli çocuk atölyeleri kurulacak. Bilimle dolu günlerin ardından katılımcılar, 24 Ekim Cumartesi akşamı saat 19.00’da Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Yaygara konseriyle sanata ve müziğe doyacak. Festival, 25 Ekim Pazar günü düzenlenecek Yenilenebilir Enerji Kaynakları paneli ve Emek Ödülleri töreniyle zirveye ulaşacak.

"Bornova’yı bilimin ve kültürün merkezi yapmaya kararlıyız"

Organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, festivalin önemini şu sözlerle dile getirdi:

“Bornova Belediyesi olarak bilimi, sanatı ve kültürü sokağa, halkımızın ayağına taşımaya devam ediyoruz. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Jargev ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz JEOFEST '26, kentimiz için çok kıymetli bir akademik ve kültürel buluşmadır. Saygıdeğer Prof. Dr. Celal Şengör hocamızın açılışını yapacağı bu festivalde; deprem bilincinden yenilenebilir enerjiye kadar hayatımızın merkezinde olan konuları konuşacağız. Kurduğumuz eğlenceli atölyelerle çocuklarımıza yer bilimlerini sevdireceğiz. Tüm İzmir halkını 23-30 Ekim tarihleri arasında Bornova’da bilimin ve taşın büyüleyici öyküsüne ortak olmaya davet ediyorum.”

 
Karşıyakalılar güne sporla başlıyor
 
Bakan Gürlek duyurdu: İzmir'de 3 yıl önceki cinayet çözüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalılar güne sporla başlıyor
Karşıyaka Belediyesi, aktif ve sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla düzenlediği ...
Konak’ta afet farkındalık eğitimleri
Konak Belediyesi’nin afet farkındalığını artırmaya yönelik eğitimleri ...
Çiğli’de 5. geleneksel Goalball turnuvası düzenlendi
Çiğli Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Goalball ...
 
'110 Yaşar'ın 112’ye uzanan bir hikayesi!
Cam kemik hastalığıyla dünyaya gelen Yaşar Karaduman, İzmir İtfaiyesi’nde ...
İzmir modeli Türkiye’ye örnek oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarıyla ...
Urla’da taşkınlara karşı 160 milyonluk set
Urla’da İZSU Genel Müdürlüğü tarafından taşkın riskini azaltmak için yürütülen ...
 
İzmir’in kuzeyinde yol atağı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuzey ilçelerinde yol yenileme çalışmalarını ...
Önerge meclisten geçti: İZBAN'da 90 dakika geri döndü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis oturumunda İZBAN’ın 15 Ekim ...
Büyükşehir'de yeni başkan vekilleri belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
YENİ Parti’de gözler il kongresi ön seçiminde… Kulisler hareketli!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri