POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yüksek takipçili 30 sosyal medya hesabına erişim engeli
Yüksek takipçili 30 sosyal medya hesabına erişim engeli
Akaryakıtta son durum: İşte güncel fiyatlar
Akaryakıtta son durum: İşte güncel fiyatlar
Güney: Ahlaksız, pervasız iftiralar sonucu tutuklandım!
Güney: Ahlaksız, pervasız iftiralar sonucu tutuklandım!
Okan Buruk'tan canlı yayında Ederson açıklaması!
Okan Buruk'tan canlı yayında Ederson açıklaması!
20 Ağustos 2025 Çarşamba - 08:04

Jandarma uzman erbaş alımı yapacak: İşte şartlar!

Türkiye'de genç erkekleri ilgilendiren iş ilanını Jandarma Genel Komutanlığı açtı. 8 bin uzman erbaş istihdam edilecek.

Jandarma uzman erbaş alımı yapacak: İşte şartlar!

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı 8 bin uzman erbaş alımı yapacağını açıkladı. Resmi Gazete'den yapılan duyuruya göre KPSS puanı ile başvurular gerçekleşecek.

7 bin 87 jandarma, 3 at bakıcısı, 10 bot serdümeni, 500 sıhhiyeci, 80 muhabere, 10 havacılık (5 uçak/helikopter teknisyen yardımcısı, 5 havacılık itfaiyesi), 300 lojistik (mesleki nitelikli) ve 10 bando alt branşlarında olmak üzere toplam 8 bin uzman erbaş orduya katılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular 20 Ağustos - 3 Eylül 2025 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak.

HANGİ ŞARTLAR GEREKİYOR?

Türk vatandaşı ve erkek olmak, 2026 yılı uzman erbaş teminine yönelik ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabilecekler. KPSS puanı olmayan ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacaklar.

Jandarma, at bakıcısı, bot serdümeni, sıhhiyeci, muhabere, havacılık ve bando alt branşları için 2023-2024 yıllarından birine ait KPSS puanının (P3, P93, P94) 60 ve üzeri, lojistik (mesleki nitelikler) alt branşı için ise 2024 yılına ait KPSS puanının (P93, P94) 50 ve üzeri olması gerekecek.

İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak olup, başvuru kılavuzunda belirtilen mesleki yeterlilik kriterlerinden birine sahip olması ve belgeyi başvuru sistemine yüklemesi gerekiyor.

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2025) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2006 (dahil) - 01 Ocak 1998 (dahil) tarihleri arasında doğanlar] gerekecek.

Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (Yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 (seksen) puan ve üzeri not almış olması gerekiyor.

Askerliğe elverişli değildir raporu olmamak, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü (20 Ağustos 2025) itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (20 Ağustos 2020 tarihi ve sonrasında terhis olmak.) Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununun "Uzman Erbaşlığa Geçirilme" başlıklı 5'inci Ek Maddesinde "Sözleşmeli erbaş ve erlerden bu fikradaki şartları sağlayanlar; kuvvet komutanlıklarının, Jandarma Genel Komutanlığının ve Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyaç duyacağı miktar kadarı, aynı kuvvet komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı içerisinde olmak şartı ile uzman erbaşlığa nasbedilirler." hükmü doğrultusunda halen J.Gn.K.lığı emrinde görevli sözleşmeli erbaş ve er olmak, seçme sınavlarını başarı ile geçmek, Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık kurulu raporu vermeye yetkilendirilen hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre "Uzman Erbaş Olur" kararlı sağlık kurulu raporu almış olmak, en az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu başvuru kılavuzundaki boy-kilo tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.) gerekiyor.

Askeri okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı eğitim komutanlıklarından herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğer okullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak veya ortaöğretim kurumlarında örgün öğretim dışına çıkarma cezası almamış olması gerekli şartlar arasında yer alıyor.

 
CHP Torbalı'da sandık kuruldu: İlk güne kırmızı damgası!
 
Sındırgı artçılarla sallanmaya devam ediyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık Mücahit Birinci için soruşturma izni verdi
Adalet Bakanlığı, İBB borsası iddialarına adı karışan Avukat Mücahit Birinci ...
İzmir Körfezi'ndeki pis koku yeniden ortaya çıktı
İzmir Körfezi'nde geçen yıl toplu balık ölümleri sonrası bölgede hakim ...
Dağ evine zehir serası kurmuş!
İzmir’in Menderes ilçesinde dağ evine sera kurarak iklimlendirme sistemiyle ...
 
AK Parti ve CHP'den İzmir'de yangınlara karşı ortak duruş
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen sunumda CHP ve AK Partili meclis ...
7 milyon 896 bin uyuşturucu hap ele geçirildi!
İstanbul'da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, 7 milyon 896 bin ...
Niyazi Arslan'ın evine silahlı saldırıda yeni gelişme!
İzmir'in Çiğli ilçesinde Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi ...
 
52 yıldır Kültürpark'ın simgesiydi... Lunapark tarihe karıştı!
İzmir'in simgelerinden Kültürpark'taki lunaparkın 29 Ocak'ta başlayan ...
İzmir'de Evrensel'e saldırıya karşı tepki!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Yazarlar ...
İzmir'de doktorun şüpheli ölümü!
İzmir Gaziemir’de görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri