POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Kupada çeyrek final eşleşmeleri belli oldu
Kupada çeyrek final eşleşmeleri belli oldu
SGK'dan 'asgari ücret' genelgesi!
SGK'dan 'asgari ücret' genelgesi!
HKP Genel Başkanı için tutuklama talebi!
HKP Genel Başkanı için tutuklama talebi!
Erdoğan'dan ikramiye ve emekli maaşı açıklaması
Erdoğan'dan ikramiye ve emekli maaşı açıklaması
9 Mart 2026 Pazartesi - 08:01

Kabine Ortadoğu savaşı gündemiyle toplanıyor

Kabine bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine'nin gündemi Ortadoğu savaşı olacak.

Kabine Ortadoğu savaşı gündemiyle toplanıyor

ABD-İsrail-İran savaşındaki tüm gelişmeler Ankara'da dikkatle takip ediliyor. Ortadoğu'daki gelişmeler bugün Beştepe'de toplanacak Kabine'de değerlendirilecek.

İran'dan ateşlenen bir balistik füze Türk hava sahasına yönelmesinin ardından düşürülmüştü. Gelişmenin ardından Tahran ile iletişime geçilmiş, tepki mesajları iletilmişti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuyla ilgili "Kolay kolay provakasyona gelen bir ülke değiliz." değerlendirmesi yapmıştı.

Tahran yönetiminden ise "Saldıraya izin vermeyen ve saldırmayanlara saldırmayacağız, şu ana kadar saldırdığımız için de özür dileriz." açıklaması gelmişti. Tüm bu gelişmeler ve Türkiye'nin tutumu Kabine'de ele alınacak.

Görüşülecek bir diğer başlık ABD'nin Kürt gruplarını İran rejimini düşürmek için örgütlediği iddiası. Konuyla ilgili Ankara, İsrail'in yıllardır bu yönde bir çaba içerisinde olduğu üzerinde duruyor. Kabine'de bu ihtimaller değerlendirilecek.

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliği için hazırladığı kademeli planlar da masada olacak.

KKTC'de F16 savaş uçaklarının konuşlandırılmasına ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Yöntem ve zamanlamaya ilişkin nihai kararın ne zaman verilmesi gerektiği ele alınacak.

SAVAŞIN TÜRKİYE EKONOMİSİNE ETKİSİ

Savaşın Türkiye ekonomisi üzerindeki riskleri de gündemde olacak. Dezenflasyon sürecini olumsuz etkileyebilecek bütün gelişmeler derğerlendirilecek ve olası tedbirler için kapsamlı bir yol haritası hazırlanacak.

Tüm bu başlıklarda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Kabine üyelerine sunum yapması da bekleniyor.

 
İsrail, İran'da 3 bin 400 hedefi vurdu
 
İzmir'de yeni haftada bahar havası: Sıcaklıklar yükseliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 8 Mart mesajı: Bizim yolumuz bellidir
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
İBB davası yarın başlıyor: İlk duruşma öncesi notlar
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 402 sanıklı İBB ...
Kaya, Büyükşehir'e yüklendi: İzmir 4 katlı apartmanı bile yönetemeyecek yerel yöneticileri hak etmiyor
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de yerel yönetim ...
 
TBMM’de bu hafta neler görüşülecek?
TBMM Genel Kurulu’nda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Dışişleri ...
İBB Davası öncesi kritik çağrı: Meclis'i işaret etti!
CHP, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin yenisini Karaman'da düzenledi. ...
İzmir'de rozet şov... "CHP iktidarı kadınların iktidarı olacak"
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kollarının Dünya Emekçi Kadınlar ...
 
Vakıflar'a devredilen binalar için İnan'dan çağrı!
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, bağımlılıkla ...
Arslan’dan İnan’a ‘Kocaoğlu’ yanıtı: Haddini aştı!
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili İnan’ın eski İzmir Büyükşehir ...
Gökçen ve Güç'ten Soyer ve Aslanoğlu'na ziyaret: İddianamesiz içerideler!
CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri