POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Erdoğan: Türkiye'nin yolunu kimse kesemeyecek
Erdoğan: Türkiye'nin yolunu kimse kesemeyecek
Merih Demiral'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret
Merih Demiral'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret
Haluk Levent ve 18 kişi hakkında tutuklama talebi!
Haluk Levent ve 18 kişi hakkında tutuklama talebi!
Muhtar, masaj salonunun tuvaletinde ölü bulundu
Muhtar, masaj salonunun tuvaletinde ölü bulundu
15 Temmuz 2026 Çarşamba - 11:51

Karabağlar'da kadın emeği için güç birliği

Karabağlar Belediyesi ile Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi arasında kadın emeğini, üretimi ve dayanışmayı güçlendirecek işbirliği protokolünü imzalayan Başkan Kınay, “Karabağlar’ın her yerinde kadının emeği var” dedi.

Karabağlar da kadın emeği için güç birliği

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ile Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Temsilcisi Sibel Küçükyumuk tarafından imzalanan protokol kapsamında, kadın üreticilerin ekonomik olarak güçlenmesi, ürünlerinin daha geniş pazarlara ulaştırılması ve yerel üretimin desteklenmesi amaçlanıyor. İş birliğiyle birlikte kooperatifin ürün çeşitliliğinin ve üretim kapasitesinin artırılması, e-ticaret ve kurumsal satış ağının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası hibe programlarından yararlanılarak kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve daha fazla kadının üretime katıldığı sürdürülebilir bir kooperatif modelinin oluşturulması için ortak çalışmalar yürütülecek.

Üretimin gücü

Göreve geldikleri ilk günden bu yana kadın emeğini görünür kılmayı hedeflediklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, yaşamın her alanında varlık gösteren kadınların  daha da güçlenmesi için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Başkan Kınay, "Karabağlar'a geldiğimiz ilk günden bu yana bir söz verdik. Bu kentin her mahallesinde, her sokağında kadın emeğini görünür kılacağız, dedik. Çünkü Karabağlar'ın her yerinde kadının emeği, üretimi ve alın teri var. Bu iş birliğiyle kadınlarımızın üretimini daha görünür kılacak, ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştıracak ve dayanışmayı büyütecek önemli bir adım attık. " dedi.

Görünür olacağız

Şubat ayında Karabağlar Belediye Meclisi'nde kabul edilen ortaklık kararının bugün imzalanan protokolle hayata geçtiğini vurgulayan Kınay şunları söyledi:  " Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamda daha güçlü yer almasını sağlayacak çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. Evde başlayan üretimi e-ticaret, kurumsal işbirlikleri ve yeni satış kanallarıyla buluşturarak kadın emeğini sadece Karabağlar ‘da değil Türkiye'nin dört bir yanında görünür kılmaya devam edeceğiz."

Can suyu

Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Temsilcisi Sibel Küçükyumuk ise kuruluş sürecinden bu yana Karabağlar Belediyesinin verdiği desteğe değinerek Başkan Helil Kınay'a teşekkür etti. Küçükyumuk, "Bizlere can suyu oldunuz" ifadesini kullandı. 

İmza töreninin ardından Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcileri, Karabağlarlı kadınların el emeği ürünü olan  "Selluka" yazılı punch çalışması ile çeşitli el emeği ürününü Başkan Helil Kınay'a günün anısı olarak sundu.

 
Konak’ta aşurenin bereketi 10 bin kişiyle paylaşıldı
 
Menemen FK'dan Efe Taylan hamlesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta aşurenin bereketi 10 bin kişiyle paylaşıldı
Konak Belediyesi, temmuz ayı başında Muharrem Ayı dolayısıyla başlattığı ...
Mahallende söz sahibi olmaya hazır mısın?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Mahallede Söz Sende" programıyla İzmirlileri ...
Karşıyaka'da haşereye geçit yok!
Karşıyaka Belediyesi, yıl boyunca kesintisiz sürdürdüğü haşere ve sivrisinek ...
 
Efes Selçuk'ta kaldırım işgaline geçit yok!
Efes Selçuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen ...
Tugay Tire'de konuştu: Bazı yatırımlar zaman alıyor ancak kararlıyız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tire’de vatandaşlarla ...
Güzel İzmir Hareketi yayılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Güzel İzmir Hareketi ile kent ...
 
İzmir'de otobüs yıkama suları geri dönüştürülüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, otobüs yıkama sularını ...
İzmir'in dört ilçesinde ikinci el pazarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "İzmir’de Paylaşımın En Güzel Hali" sloganıyla ...
Bornova'da 'Yeşil Yakalı' dönemi!
Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilirlik Akademisi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Madde madde Cemil Tugay'ın yol haritası
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri