POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel hakkında jet soruşturma!
Özgür Özel hakkında jet soruşturma!
Narin cinayeti davasında yeni gelişme!
Narin cinayeti davasında yeni gelişme!
Özgür Özel mitingde konuştu: '20 milyona yürüyoruz'
Özgür Özel mitingde konuştu: '20 milyona yürüyoruz'
Süper Lig kulüplerine ceza yağdı
Süper Lig kulüplerine ceza yağdı
3 Haziran 2025 Salı - 10:37

Karabağlar’da Roman girişimcilere güçlü destek

Roman vatandaşların sorunlarına daha hızlı ve etkili çözümler üretmek amacıyla, geçtiğimiz yıl Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde "Roman Masası’nı kuran Karabağlar Belediyesi, bu kez de Roman Girişimciliğini Geliştirme İnisiyatifi Derneği (REDI) Türkiye ile işbirliği protokolü imzaladı.

Karabağlar’da Roman girişimcilere güçlü destek

Karabağlar Belediye Başkanlık toplantı salonunda düzenlenen törende, protokol Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ve REDI Derneği adına Serkan Baysak tarafından imzalandı. Törene REDI yöneticisi Emin Karameşe, REDI Karabağlar görevlisi Bahar Çelik, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Uğantaş ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ayşe Yılmaz da katıldı.

Girişimcilik destekleri artırılacak

AB Finansal Desteği ile REDI International liderliğinde yürütülen “Batı Balkanlar ve Türkiye'de Roman Girişimcilerin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında hazırlanan bu protokol doğrultusunda Karabağlar’da yaşayan Roman vatandaşlara yönelik girişimcilik destekleri artırılacak. Özellikle çiçekçilik gibi yerel sektörlerde faaliyet gösteren bireylere ekonomik fırsatlar sunulacak.

Ayrıca REDI tarafından kurulacak iş birliği merkezleri aracılığıyla eğitim, danışmanlık, finansmana erişim ve ağ oluşturma olanakları sağlanarak Roman girişimcilerin işlerini kurmaları ve büyütmeleri teşvik edilecek.

İmza töreninden sonra konuşan REDI temsilcisi Serkan Baysak protokolün önemine değinerek, “Karabağlar ‘da ve İzmir genelinde ciddi bir Roman nüfusu bulunuyor. Bu protokol, hem çiçekçilik sektörü hem de diğer alanlarda istihdamı güçlendirecek. Bu işbirliğine katkı sunan Karabağlar Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Kınay “Bu işbirliği dayanışma kültürünün somut bir yansımasıdır”

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ise, Karabağlar’ın her kesimden insanı kapsayan, dayanışma ve eşitlik temelinde yönetilen bir kent olduğunu vurgulayarak, “Karabağlar’ı ‘Küçük Türkiye’ olarak görüyoruz. Her vatandaşımızın kendini eşit, değerli ve bu kente ait hissettiği bir yapıyı güçlendirmek için çalışıyoruz. Roman vatandaşlarımız, özellikle çiçekçilik gibi sektörlerde önemli bir yer tutuyor. İmzalanan bu protokol, onların istihdam olanaklarını artırmak ve daha güçlü bir yaşam kurmalarına destek olmak adına kıymetli bir adımdır. Bu iş birliği sadece bir protokol değil; Karabağlar’daki dayanışma kültürünün somut bir yansımasıdır. Bu adımı hep birlikte büyüterek sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Ev sahibi ve kiracılar dikkat... Zam oranı belli oldu
 
2 dev isim Güzelbahçe'de ölümsüzleşecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 Haziran Salı günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 3 Haziran Salı günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Bornova’da geri dönüşüm tesisine onay
Bornova Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda, Karaçam Mahallesi’nde ...
Büyükşehir'den hayat kurtaracak hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi olası afetlerde GSM hatlarının kullanım dışı ...
 
Öğrenciler greve rağmen mağdur edilmedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka ve Buca’daki sosyal tesislerde konaklayan ...
Başkan Günay’a mektup dolu sevgi
Hakkı Oğuz Tabaoğlu İlköğretim Okulu 2E Sınıfı öğrencileri Güzelbahçe ...
Konak'ta bayram dayanışması!
Konak Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Giysi Market’te çocuklara ve ailelere ...
 
Tugay bordro paylaştı: Yalan söyleyenlere sözüm; Yeter artık!
İzBB şirketlerinden İZELMAN ve İZENERJİ'de 29 Mayıs'ta başlayan grev altıncı ...
Başkan Mutlu'dan Tugay'a grev desteği
Haziranın ayının ilk toplantısını gerçekleştiren Konak Belediye Meclisi’nde ...
Soyer'den TİS eleştirilerine yanıt: Tugay da imzalanmasını arzu ediyordu!
Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer görevi bırakmadan 5 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'nin İzmir mitinginin anatomisi
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri