POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail ve Hamas anlaştı: Şimdi ne olacak?
İsrail ve Hamas anlaştı: Şimdi ne olacak?
2025 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu
2025 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu
Fenerbahçe taraftarlarına cinayet soruşturması!
Fenerbahçe taraftarlarına cinayet soruşturması!
Özel'den operasyon tepkisi: 'Torbacı yok, bir torba var...'
Özel'den operasyon tepkisi: 'Torbacı yok, bir torba var...'
9 Ekim 2025 Perşembe - 11:43

Karşıyaka taraftarından '1380' isyanı!

3. Lig 4. Grup’ta zirve mücadelesi veren Karşıyaka’nın, İzmir’de Çoruhlu FK ile oynayacağı maçta taraftarına sadece 1.380 kişilik kontenjan ayrıldı. Alsancak ve Bornova statlarının bakımda olması nedeniyle mecburen Atatürk Stadı'na dönen Karşıyaka, 51 bin kişilik stattaki sınırlı kapasite ve yüksek bilet fiyatı nedeniyle büyük tepki gösterdi.

Karşıyaka taraftarından  1380  isyanı!

3'üncü Lig 4'üncü Grup'ta bu hafta İzmir'de deplasman takımı olarak İzmir Çoruhlu FK'ya konuk olacak zirve yarışındaki Karşıyaka'ya Atatürk Stadı'nda bin 380 kişilik kontenjan ayrıldı. Kentin 3'üncü Lig'de aynı grupta yer alan 4 temsilcisinin kullandığı Alsancak Stadı ve Bornova Stadı'nın zeminleri ekim ayında aynı anda bakıma girdiği için mecburi olarak emektar İzmir Atatürk Stadı'nda oynamak zorunda kalan Karşıyaka ve Çoruhlu FK'nın derbi mücadelesinde yalnız kapalı tribünün açılacağı açıklandı. 2015 yılında yaptırılan testlerde bazı bölümleri için olumsuz rapor verilmesi nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından bir süre akreditasyonu yenilenmeyen, kentte 2017'de meydana gelen 6.3 ve 2020'deki 6.6 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından tekrar testten geçirilen 55 yıllık statta diğer tribünler açılmayacak.

Toplam 51 bin 337 koltuk kapasiteli statta bu nedenle yalnız kapalı tribün kontenjanının baz alınarak, bu tribünün sağında yer alacak Karşıyaka taraftarlarına üst sınırdan bin380 kişilik bilet ayrılacak. Ev sahibi İzmir Çoruhlu FK, Karşıyaka taraftarları için bilet fiyatlarını da 250 TL olarak açıkladı. Karara sosyal medyada tepki gösteren yeşil-kırmızılı taraftarlar, Türkiye'nin iki olimpik stadından birinde en azından toplam stat kapasitesinin yüzde 5'i olan 2 bin 566 kişilik yasal deplasman kontenjanını talep etti. Yıllardır bekledikleri yeni statlarına bir türlü kavuşamayan, İzmir'deki iki stadın birden aynı anda bakıma girmesiyle 4 yıl sonra zorunlu olarak Atatürk Stadı'nda maçlara çıkan Karşıyaka'da sosyal medyada birçok taraftar karara tepki gösterdi. 18 Ekim'deki Nazillispor maçını da Atatürk Stadı'nda ev sahibi olarak oynayacak Kaf-Kaf, 26 Ekim'deki Altay derbisinde Alsancak Stadı'na dönecek. (DHA)

 
Juan, Başakşehir maçında parladı
 
Çoruhlu FK'da Levent Eriş dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Juan, Başakşehir maçında parladı
Göztepe, Süper Lig’deki namağlup serisini sürdürerek, Başakşehir’i 1-0 ...
Sergen Yalçın'dan Cengiz Ünder'e 'özel' dokunuş
Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, milli arayı Cengiz Ünder için ...
İzmir’in buz pisti yeni döneme hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu, yeni sezon kapsamında ...
 
Fenerbahçe'de beklenen isim sonunda geri döndü!
Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin 21 yaşındaki Kolombiyalı oyuncusu Jhon ...
Karşıyaka'da Onur İnan krizi
Karşıyaka, 3. Lig 4. Grup'taki zirve mücadelesinde, Pazar günü İzmir Çoruhlu ...
İzmir Çoruhlu FK'da teknik direktör ayrılığı
İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü, 3'üncü Lig 4'üncü Grup'ta Tire 2021 FK'ya ...
 
Menemen FK'yı Seçim Can sırtlıyor
Menemen Futbol Kulübü, 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta 7 haftada 14 puanla Play-Off ...
Altınordu gol yollarında sıkıntı yaşıyor
Altınordu, 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 7 hafta sonunda 3 puanla düşme hattında ...
Sezona kötü başlayan Altay zorlu periyotta
Altay, 3'üncü Lig 4'üncü Grup'taki kötü başlangıcının ardından zor bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'de Genel Merkez'in 'Aslanoğlu' kararı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri