GERÇEKİZMİR - İzmir siyasetinde hareketli saatler yaşanırken, Karşıyaka Belediyesi’nde dengeler tamamen değişti. Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) meclis üyesi seçilen ve mutlak butlan sürecinin ardından CHP’de kalan Dilek Bilgin, Sedredil Coşkuner, Feyyaz Sungur, Muharrem Ekti ve Cemil Yüm partilerinden istifa ederek YENİ Parti’ye katıldı.
İstifa eden isimler arasında yer alan Sedrettin Coşkuner ve Dilek Bilgin’in aynı zamanda CHP’de kurultay delegesi olması dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre, meclis üyelerinin istifa kararında Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal’a ve CHP Genel Merkezi’ne yönelik yaşanan memnuniyetsizlikler etkili oldu.
YENİ Parti'den Rozet Töreni
Katılımın ardından YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda rozet takdim töreni düzenlendi. YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü ile birlikte partiye katılan 5 meclis üyesine rozetlerini taktı.
Törende Karşıyaka Belediyesi YENİ Parti Grup Başkanı Burak Durak ve YENİ Parti İzmir İl Saymanı Vedat Karataş da hazır bulundu.
İl Başkanı Çağatay Güç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir’deki büyümeye vurgu yaparak şunları söyledi:
"YENİ Parti’miz, İzmir’de yeni katılımlarla büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor! Karşıyaka İlçe Başkanımız Levent Güçlü ile birlikte, partimize katılan Karşıyaka Belediyesi’nin 5 meclis üyesine rozetlerini takdim ettik. Yol arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyorum. Örgütümüzün emeği ve milletimizin desteğiyle iktidar yürüyüşümüzü büyütüyoruz. İzmir’den yükselen değişim iradesini hep birlikte Türkiye’ye taşıyacağız!"
Karşıyaka Belediye Meclisi'ndeki Sandalye Dağılımı Değişti
Yaşanan istifalar ve YENİ Parti’ye katılımların ardından Karşıyaka Belediye Meclisi’ndeki parti sandalye dağılımı yeniden şekillendi. Güncel meclis üyesi dağılımı şu şekilde oluştu:
YENİ Parti: 15
CHP: 13
AK Parti: 5
Bağımsız: 4
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri