Edirne’nin Keşan ilçesinde yazlıkçılar tarafından sokakta bakılan 'Sütlaç' isimli köpeğin, av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği (ERÇED) tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Mecidiye köyü sahilinde yazlıkçılar tarafından sokakta bakılan 'Sütlaç' isimli 7 yaşındaki köpek, 18 Ağustos’ta Sahil 2 Sokak’ta kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından av tüfeğiyle vurularak katledildi.
ERÇED yönetim kurulu tarafından şüpheli ya da şüpheliler hakkında Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
ERÇED Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Baturay Ulu, Sütlaç’ın öldürülmesinin hem kendilerini hem de Mecidiye köyü halkını üzdüğünü belirterek, "Amacımız, öncelikle faillerin ortaya çıkarılması. Tespiti ve daha sonra yargı önünde hak ettikleri cezayı almaları. Bu kabul edilemez bir vahşet. Hayvanlarında tıpkı diğer canlılar gibi, bizler gibi yasalar karşısında hakları var. Yaşam hakları kanunla güvence altına alınmış. Yaşam hakkının başka bir kişi tarafından elinden alınması bizleri çok üzdü. Kabul edilemez bir davranış. Biz de sürecin takipçisi olacağız. Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçemizi verdik. Sütlaç’ın zararsız bir köpek olduğu ve yazlıkçılar tarafından sevildiği söylendi. Zaten zararlı bir hayvan dahi olsa bu fiili uygulayamaz. Yerel idarelerin saldırgan davranış sergileyen köpekleri bakımevine alma yükümlülükleri var. Bu olayın haklı bir gerekçesi yok. Halkı neden gösterilemez bu konuda. Amasız, fakatsız bir suçtur. 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suçtur. Sürecin takipçisi olacağız" dedi. (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri