POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı önüne geldi
Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı önüne geldi
CHP İstanbul için olağanüstü kongre başvurusu yaptı
CHP İstanbul için olağanüstü kongre başvurusu yaptı
Erdoğan, yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı
Erdoğan, yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda biber gazlı müdahale!
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda biber gazlı müdahale!
8 Eylül 2025 Pazartesi - 11:03

Kemalpaşa'nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Kemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’ncü yıl dönümü, ilçede düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kemalpaşa nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Kemalpaşa Belediyesi tarafından, Kemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’ncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilçede bir dizi program düzenlendi. Kutlamalar 7 eylül sabahı saat 08.30’da Pakmaya İlköğretim Okulu önünde toplanan Kemalpaşalıların kortej yürüyüşü ile başladı. Osmanlı Parkı’na kadar devam eden yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan ve Atatürk portresi taşıyan Kuva-yi Milliye üniformalı gençlerin öncülük ettiği kortejde, bando takımı, atlı gösteri grubu, sporcular, halk oyunları ekibi, geleneksel kıyafetleriyle Kemalpaşa Yörükler Derneği temsilcileri ve ses fişekleriyle Kemalpaşa Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri yer aldı. Vatandaşlar balkonlardan alkışlarla korteje eşlik ederken, korteje Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri de katılım sağladı.

GÖRKEMLİ HATIRALAR KEMALPAŞA’DA

Kortejin ardından etkinlikler, Osmanlı Parkı’nda gerçekleştirilen Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programı ile devam etti. Halk TV ekranlarından canlı yayımlanan program, yoğun katılım ve büyük ilgi gördü. Yayın konukları arasında Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Suavi sahne aldı. Ayrıca Ulucak Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Özlem Çevik, Nif Dağı Kazı Başkan Yardımcısı Göknur Bektaş ve Araştırmacı Yazar Rahim Sağ, tarihsel ve arkeolojik anlatılarıyla programa değer kattı. Nazarköy ve Kemalpaşa Belediyesi’nin ürettiği zeytinyağlarının tanıtımının da yapıldığı organizasyonda, üretici standları Kemalpaşalılar tarafından ilgi gördü. Kız Kulesi olarak da bilinen tarihi Laskarisler Sarayı’nın önünde gerçekleştirilen buluşmada Başkan Türkmen ve Serhan Asker çocuklara okul çantası armağan etti. Başkan Türkmen ayrıca, Serhan Asker, Suavi ve diğer konuklara çiçek ve hediyeler takdim ederek teşekkürlerini iletti.

RESMİ TÖREN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda resmi tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, anıta çelenkler sunuldu. Törene Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Bilen, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, okul idarecileri, öğrenci grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, Kemalpaşa’nın kurtuluş mücadelesinde verilen eşsiz bağımsızlık ruhunu bir kez daha yaşamanın gururunu paylaştı.

 
Menemen Çömlek Festivali'nde muhteşem final
 
Karakola silahlı saldırı: AK Parti'den ilk açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Çömlek Festivali'nde muhteşem final
41 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Menemen Belediyesi 4. Uluslararası ...
Bornova'da patili dostlara yeni bir yuva
Bornova Belediyesi’nin kısa süre önce hizmete açtığı Eros Kedi Kliniği, ...
Büyükşehir’den 286 milyonluk ulaşım planı imzası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki ulaşım vizyonunu yenilemek ve ...
 
Konak’ta kadınlar üreterek güçleniyor
Konak Belediyesi’nin Toros Sosyal Tesislerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Büyükşehir'den okullarda hijyen seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, okullardaki temizlik sorununa çözüm bulmak ...
İzmir kurtuluş gününe hazır: İşte 9 Eylül programı
9 Eylül İzmir’in kurtuluşu, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Zafer ...
 
İzmirli geleceğinde söz sahibi oluyor: İklim için Yurttaş Meclisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirlileri iklim politikalarına dahil ...
Kemalpaşa’nın kurtuluşunun 103. yılı coşkuyla kutlandı
İzmir Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı büyük bir coşku ve gururla kutlandı.
Çeşme’de müzik, dans ve coşku dolu festival
İzmir'in Çeşme Belediyesi tarafından Çeşme'nin Yıldızları temasıyla düzenlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Delege seçimlerinde öne çıkanlar…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri