POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
7 çocuğa cinsel istismar: Gitar eğitmeni tutuklandı
7 çocuğa cinsel istismar: Gitar eğitmeni tutuklandı
Özel yanıtladı: İmamoğlu milletvekili olacak mı?
Özel yanıtladı: İmamoğlu milletvekili olacak mı?
Vatikan'da beyaz duman: Yeni Papa seçildi
Vatikan'da beyaz duman: Yeni Papa seçildi
Hesabı kapatılan İmamoğlu'ndan ilk mesaj
Hesabı kapatılan İmamoğlu'ndan ilk mesaj
8 Mayıs 2025 Perşembe - 17:18

Kentsel dönüşüm komisyonu kuruluyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulması kararını aldıklarını açıkladı. Bakan Kurum, bu komisyonda belediyelerin taleplerinin değerlendirileceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm komisyonu kuruluyor

Türkiye'deki deprem gerçeği ve riskli binaların endişe yaratmasıyla gündemden düşmeyen kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar devam ediyor. Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında İstanbul Valiliği'nde "Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, İstanbul Valisi Davut Gül, TOKİ Başkanı Levent Sungur, İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, İBB Genel Sekreteri Volkan Demir ve 39 ilçenin belediye başkanları da katıldı.

Toplantıda yapılan değerlendirmeler ve alınan kararlardan bahseden Bakan Kurum, İstanbul'daki 3 milyon 393 bin binanın 2000 yılı ve öncesinde yapıldığını işaret etti. 2000 yılındaki bina stoku incelendiğinde o dönem kentin tamamı riskliyken, yapmış oldukları çalışmalarla bugün İstanbul'un yüzde 60'ının güvenli olduğunu söyleyen Kurum, yine de acil dönüşmesi gereken 600 bin konutun bulunduğunu da hatırlattı.

'BELEDİYELERİN TALEPLERİ İNCELENECEK'
Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulmasına karar verildiğini ve bu komisyonda belediyelerin taleplerinin değerlendirileceğini açıklayan Bakan Kurum, "İstanbul Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulması kararı aldık. Valimiz başkanlığındaki komisyonda belediyelerden gelen talepleri değerlendirip hızlı bir şekilde kararları alacağız. Komisyonun siyaset üstü bir bakışla İstanbul'un dönüşümü adına yapılması gereken her iş ve işlemi yürütecek" diye konuştu.

 
Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı
 
DEAŞ operasyonunda 2 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hacker grubu Anonymous'tan İmamoğlu açıklaması
19 Mart’ta tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim ...
Büyükçekmece Belediyesi'ne yolsuzluk soruşturması
CHP'li İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması başlatıldı.
İzmir'de faciadan dönüldü!
İzmir'in Bayındır ilçesinde belediye otobüsünde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
 
Kara rapor: İzmir'de 1 ayda 7 ölüm!
İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi’nin açıkladığı verilere göre İzmir’de ...
Yaren Leylek-Adem Amca dostluğuna İzmir’den rakip!
İzmir'in Aliağa ilçesinde balık turu düzenleyen kaptan Ahmet Sakallı ile ...
Kızını boğarak öldürmüştü: Yargıtay 'ceza fazla' dedi!
İzmir'de kızı Zeynep Vural'ı (29) boğarak öldürdüğü suçlaması ile 'tahrik' ...
 
İmamoğlu'na erişim engelinin gerekçesi açıklandı!
Tutuklu Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabına getirilen erişim engelinin ...
İzmir merkezli FETÖ baskını!
İzmir merkezli 4 ilde, polisin FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı.
8 Mayıs Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 8 Mayıs Perşembe günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 1 yılı ve görevden almaların anlattığı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri