POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Altın haftaya düşüşle başladı: İşte güncel fiyatlar
Altın haftaya düşüşle başladı: İşte güncel fiyatlar
Korkulan olmadı: Hantavirüs salgını sona eriyor
Korkulan olmadı: Hantavirüs salgını sona eriyor
Dışişlerinden İsrail'in '1915' kararına tepki!
Dışişlerinden İsrail'in '1915' kararına tepki!
Davetliler birbirine girdi... Kanlı düğün!
Davetliler birbirine girdi... Kanlı düğün!
9 Haziran 2026 Salı - 14:28

Kılıçdaroğlu konuştu: Arınacağız... Kim pavyon köşelerinde para aldıysa onlara güle güle diyeceğiz!

CHP'nin Meclis'te düzenlenecek grup toplantısına yönelik kriz sona erdi. Seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel TBMM'de konuşma yaparken, mahkeme kararıyla atanan Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkez'de kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu konuştu: Arınacağız... Kim pavyon köşelerinde para aldıysa onlara güle güle diyeceğiz!

Mahkemenin CHP'ye yönelik 'mutlak butlan' kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve atanmasının ardından partide başlayan tartışmalar sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın çağrısının ardından 'TBMM'deki grup toplantısına katılmama' kararı alan Kılıçdaroğlu, saat 14.00 için CHP Genel Merkezi'ne çağrı yaptı.

CHP Genel Merkezi'nde toplanan milletvekilleri ve partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, konuşma yapıyor.

"ARINACAĞIZ... KİRLİ OLANLARIN İŞİNE SON VERECEĞİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de bugün yaşanan grup toplantısı gerilimi sonrası CHP Genel Merkezi'nde konuşma yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Hepimiz halkın umuduyuz. Hayatında büyük sıkıntılar çeken herkesin umuduyuz. Her şeyi sizin için yapıyorum. Beraber mücadele edeceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Bu durumu aşacak tek parti CHP'dir. Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten tek parti CHP'dir. CHP kurultayı düşüncelerin özgürce iade edildiği kurultaylardır. CHP kurultaylarında para pul çıkar olmaz. Çünkü bu parti, Mustafa Kemal'in partisidir. Arınacağız. Kirlilikten arınacağız temiz siyaset yapacağız. Kirli olanların tamamının işine son vereceğiz. Bu parti devlet kuran bir partidir, sıradan bir parti değildir. Tarihin hiçbir döneminde,

"İRADESİNİ PARAYLA SATANLAR BU PARTİDE YER ALAMAZ"

CHP'nin hiçbir döneminde pavyona kurultay hazırlığı yapılmamıştır. Ben bunu söylediğim için beni eleştiriliyorlar. Ahlak, erdem, adalet... CHP bunları kendi dokularına işlemiştir. Adaletin olmadığı sevginin olmadığı yerde düzen olmaz. Para düzenini bu parti kabul etmez. Hiçbir irade parayla satın alınmaz. İradesini parayla satanlar bu partide yer alamaz. 

Hep iyi niyetle davrandım, herkesi dinledim. Herkesi dikkatle dinledim ama ahlaki temellerimi her zaman korudum. Türkiye'nin saygınlığını korumaya özen gösterdim.

SEN SARAYI NE ZAMAN ELEŞTİRDİN?

Bana sarayın adamı diyorlar. Sen sarayı ne zaman eleştirdin? Bu milletin hakkını yiyen beşli çetelerden hesap sormazsam namerdim. Uyuşturucu baronlarından hesap sormazsam namerdim. Sarayı ne zaman eleştirdin sen? Ben iradesini parayla satın alanlardan hesap sormazsam namerdim. Genel merkezimize nasıl forsumuzu asıyorsunuz? Abdullah Gül beni de ziyarete gledi ben enden forsunu asmadım?

Dünya değişiyor peki CHP bu konuda ne söylüyor? İşçinin emeklinin hakkını CHP savunmayacaksa kim savunacak? Onun da hesabını soracağız. Mehmet Şimşek'i getirdiler, İngiltere'den enflasyonu düşürsün diye getirdiler. Olan yine emekliye oldu kazanan yine beşli çeteler oldu.  

Sahibi Londra'da olan, Türkiye'ye gelmeye cesaret edemeyen bazı televizyonların sahipleri var. Parayla nasıl delege alınıp satılıyorsa, televizyon kanalları da parayla alınıp satılmasın. Onun da önüne geçeceğim.

İMAMOĞLU'NA GÖNDERME

CHP kısır tartışmaların önüne çıkmak zorundadır. CHP sıradan bir parti değildir devleti kuran bir partidir. Savaş meydanlarında kurulan bu partiyi hepimiz korumak zorundayız. CHP'nin ahlaki değerleri tartışılmamıştır bile. Yeri gelmiş faşist yer gelmiş komünist demişlerdir. En aykırı olan bile ahlaki değerleri sorgulamamıştır buna cesaret edememiştir. CHP vesayet kabul etmez. CHP vesayet altında görev yapmaz. Kimse talimat alıp onu meydanlarda dillendirmez. Genel Başkan söyler o yapar bunu.

"KİM PAVYON KÖŞELERİNDE PARA ALDIYSA ONLARA GÜLE GÜLE DİYECEĞİZ!"

Ahlaki değerlerimiz tartışılıyorsa hepimizin oturup düşünmesi gerekiyor. Ne gerekiyorsa yapacağız. Partiyi kirlilikten arındıracağım. Bunun için önyargılı olmayacağım; bu kötüdür atalım partimizden demeyeceğim. Bu kurultay davasını başımıza bela edenlerden hesap soracağım. Mutlak butlan davası ahlakımıza vurulan bir darbedir. Kim pavyon köşelerinde para aldıysa onlara güle güle diyeceğiz. Kim bunu yaptıysa partimizden defedeceğim. Hesap vermek onurlu bir görevdir onu bilmek isterim. Onurlu insanlar hesap vermekten kaçınmaz. CHP'nin feneri bu karanlığı aydınlatacaktır şüpheniz olmasın. Gerilim dolayısıyla Meclis'e girmenize izin verilmedi. Bugün bir araya geldik. Hep iyi niyetli davrandığım için iyi niyetim istismar edildi. Bunun da farkındayım. Bir noktaya gelince maalesef kesip atacağız kusura bakmayın. "Kılıçdaroğlu Saray'ın adamı" diyorlar ya; Arkadaş, Erdoğan Meclis'e geldiğinde Kılıçdaroğlu mu ayağa kalkıp hizalandı? Hiç endişe etmeyin güzel şeyler yapacağız. 

"GENÇLER DOLDURUŞA GELMESİN"

Gençlerden biraz derin düşünmelerini istiyorum. Sosyal medyada bazı kişilerin dolduruşuna gelmesinler. O zaman güzel bir siyaset yapmış oluruz. Arınma ve temiz siyaset ikinci değişim, ekonomik kurtuluş ve kalkınma. Halkı soyanlarla uyuşturucu baronlarıyla kara paracılarla mücadele edeceğiz. Devlet yönetimi ahlak zeminine oturmazsa hepimiz daha da beter olacağız

Ayrıntılar geliyor...

NE OLMUŞTU?

CHP'de dün geceden itibaren süren 'grup toplantısı' gerginliğinde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın kendisine yönelik çağrısını alıntılayarak, şu ifadeleri kullanmış ve saat 14.00 için CHP Genel Merkezi'ne şu çağrıyı yapmıştı:

"Mahkeme salonlarında da söyledim bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum: Topyekün halk ayaklanması çığırtkanlığı yaparak bu partinin öz evlatlarını birbirine düşman etmek isteyenler bilsin ki; o kirli emellere asla geçit vermeyeceğiz! İç karışıklık yaratma çabaları, sadece dış müdahale heveslilerine zemin hazırlar. Biz bu oyunu bozarız!

Şimdi kavga değil, omuz omuza durma vaktidir. Bütün yol arkadaşlarımı, bu köklü çınarın evlatlarını sükunete ve akla davet ediyorum. Gün, baba ocağına sahip çıkma günüdür! Tüm partililerimizi, ve yüreği bu ülke için çarpan her bir yurttaşımızı, saat 14.00’te omuz omuza bir grup toplantısı gerçekleştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimize, yani Baba Ocağımıza çağırıyorum. Biz biriz ve birlikteyiz.

Kurultayı toplayacağım endişeniz olmasın. Endişe etmeyin daha ahlaklı bir kurultay yapacağım "

 
LGS'de öğrencilere beslenme paketi dağıtılacak
 
İzmir'de feci kaza: Motosikletli hayatını kaybetti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de tarihi grup toplantısı: Özel'den 26 Temmuz çağrısı!
Seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısı için kürsüde konuşmasının ...
CHP'li Güç'ten 'grup toplantısı' fotoğrafı!
CHP’de grup toplantısı krizinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel ...
Özel'in grup toplantısından sonraki programı netleşti
CHP Lideri Özgür Özel, grup toplantısının ardından Manisa'ya gidecek. ...
 
Özel kalabalığa seslendi: Darbeyi püskürttünüz!
Seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Dikmen Kapısı önünde bekleyen ...
Bahçeli grup toplantısında Özel'e çağrı yaptı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Kürsüde ...
Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş'ın çağrısına yanıt!
CHP’de mahkeme kararının ardından gözlerin çevrildiği TBMM Grup Toplantısı ...
 
Yavaş, Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı… Polat retweetledi!
ABB Başkanı Mansur Yavaş, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na "atanan" ...
Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na açık çağrı
ABB Başkanı Mansur Yavaş, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na "atanan" ...
Kılıçdaroğlu’na yakın isimden Ankara Valisi’ne ziyaret
CHP’de mutlak mutlan ile partinin başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kılıçdaroğlu için ‘doğru’, Gümrükçü için ‘yanlış’, Güç için ‘Özel’ tablo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri