POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti'den Ankara'da 'süreç' için ev ziyaretleri
DEM Parti'den Ankara'da 'süreç' için ev ziyaretleri
Fenerbahçe'ye Arda Güler müjdesi
Fenerbahçe'ye Arda Güler müjdesi
56 yurt öğrencisi akşam yemeğinden zehirlendi!
56 yurt öğrencisi akşam yemeğinden zehirlendi!
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 37 bin kadro açıyoruz
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 37 bin kadro açıyoruz
26 Mart 2025 Çarşamba - 17:43

Kılıçdaroğlu'ndan 'CHP kurultayı' sorusuna tepki

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'nden tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyareti sonrası CHP'nin 6 Nisan'da gerçekleştireceği 21. olağanüstü kurultaya dair soruya yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin kurultay sorusuna "Meseleler buradayken, ülke ateş içindeyken biz kalkıp neler konuşuyoruz? Önce Türkiye'yi ayağa kaldırmamız lazım" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu ndan  CHP kurultayı  sorusuna tepki

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'nden tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyareti sonrası CHP'nin 6 Nisan'da gerçekleştireceği 21. olağanüstü kurultaya dair soruya yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin kurultay sorusuna "Meseleler buradayken, ülke ateş içindeyken biz kalkıp neler konuşuyoruz? Önce Türkiye'yi ayağa kaldırmamız lazım" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, İBB'ye yönelik olarak "yolsuzluk" suçlamasından yürütülen soruşturma kapsamında 23 Mart'ta tutuklanan İmamoğlu'nu Silivri'de ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Ekrem Bey'i gayet moralli gördüm. Bu açıdan memnunum, moralli olmasının temelinde yatan kendisinin haklılık inancı. Davasında, mücadelesinde haklı. Bu ortamda hapse girmek, özellikle İBB Başkanlığı gibi önemli bir görev yaparken bir kişinin hapse atılması doğru değildir. Ekrem Bey bugüne kadar herhangi bir talep geldiğinde gitti, ifadesini verdi. Tutuklanması demokrasi açısından da insan hakları açısından da doğru değil. Türkiye ve Orta Doğu meselelerini konuştuk" ifadesini kullandı.

"Mücadeleyi haksız kılacak taşkınlıklardan da kaçınmak gerekiyor"

Kılıçdaroğlu ayrıca şunları kaydetti:

"Gördüğüm manzara şu: İnsanlık tarihi Adem'den bu yana adalet mücadeleleri tarihidir. Adaleti insanlık her aşamada istemiştir, 21. yüzyıldayız aynı mücadeleyi veriyoruz, bundan sonraki kuşaklar da aynı mücadeleyi verecek.

Bizim görevimiz bu ülkeye gerçek anlamda adaletin gelmesidir. Bu mücadeleyi yaparken mücadeleye haksızlık kazandıracak eylemden de özellikle kaçınmak gerekiyor.

Verdiğimiz mücadele adalet mücadelesidir. Bu mücadeleyi haksız kılacak taşkınlıklardan da kaçınmak gerekiyor. O zaman geniş kitlelerin desteğini alabiliriz. Adaletin olmadığı yerde toplum huzur içinde yaşayamaz.

Önümüzdeki hafta da geleceğim, Ekrem Bey dışında arkadaşlarımızı ziyaret edeceğim. Şiddetten, taşkınlıktan uzak, adalet mücadelesini haklı kılabileceğimiz her türlü mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeliyiz."

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorduğu CHP kurultayı hakkındaki soruya da "Meseleler buradayken, ülke ateş içindeyken biz kalkıp neler konuşuyoruz? Önce Türkiye'yi ayağa kaldırmamız lazım" diye yanıt verdi.

Ne oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen 'terör' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında 19 Mart'ta gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanlığı ön seçim adayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart'ta tutuklandı. İmamoğlu, İBB'ye yönelik olarak "yolsuzluk" suçlamasından yürütülen soruşturma kapsamında, “ihaleye fesat, kişisel verileri kaydetme, rüşvet ve örgüt kurma” iddialarıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürüldü. Tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı. 

 
Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu!
 
Özgür Özel'den Bahçeli'ye jet ‘Saraçhane’ yanıtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin olağanüstü kurultayı için iptal başvurusuna ret!
Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP'nin 6 Nisan 2025'te 21. Olağanüstü ...
Yücel'den Erdoğan'a: Hayırdır öldürtecek misin?
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erdoğan'ın ...
Eylemlerin aranan yüzü: CHP'li vekil fenomen oldu!
CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Tanal, son günlerde eylemlerde verdiği ...
 
Politika Durağı yine siyasetin nabzını tutacak!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, gazeteciler Avcı ve Çakır’ın Politika ...
CHP'den Erdoğan'a 'Heybedeki turp' yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında sarf ettiği sözlerine ana ...
Eski İzmir milletvekiline ‘İmamoğlu’ ihracı!
25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İmamoğlu’nun ...
 
Erdoğan'dan bir 'Heybedeki turp' çıkışı daha!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda ...
DİSK’ten ‘İmamoğlu’ uyarısı: Flaş grev kararı! CHP İzmir’de bayramlaşma iptal!
DİSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ...
CHP’den 2 flaş ‘İmamoğlu’ kararı: İmza ve üyelik hamlesi!
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de ‘başkanvekili krizi’nin anatomisi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri