POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gıda zehirlenmesinde '24 saat' uyarısı
Gıda zehirlenmesinde '24 saat' uyarısı
Dervişoğlu'ndan 2 kelimelik 'Bahçeli' paylaşımı!
Dervişoğlu'ndan 2 kelimelik 'Bahçeli' paylaşımı!
Bahçeli: Gerekirse İmralı'ya ben giderim
Bahçeli: Gerekirse İmralı'ya ben giderim
11 vekilin dokunulmazlık dosyaları Meclis'te
11 vekilin dokunulmazlık dosyaları Meclis'te
18 Kasım 2025 Salı - 10:23

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da hayata geçirilecek kiralık 15 bin sosyal konut projesiyle ilgili sistemin detaylarını paylaştı.

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da hayata geçirilecek kiralık 15 bin sosyal konut projesiyle ilgili sistemin detaylarını paylaştı.

Türkiye asrın inşasıyla edindiği tecrübesini yıl sonunda 81 ili kapsayan yeni bir inşa seferberliğine dönüştürecek. ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ, 81 ilde 500 bin konut inşa edecek. Bu sayede bir yandan afet riskine karşı güvenli konutlar inşa edilirken diğer yandan vatandaşların 81 ilde uygun maliyetlerle konuta erişimi sağlanacak. Aynı proje kapsamında İstanbul’daki fahiş kira artışlarını dengelemek, vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırmak için TOKİ eliyle ilk kez kiralık sosyal konut uygulaması da hayata geçirilecek. Piyasa rayiç bedelinin altında kiraya verilecek bu konutlardan belirlenen kriterlere uygun vatandaşlar faydalanabilecek.

İSTANBUL İÇİN KİRALIK SOSYAL KONUT

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından kiralık sosyal konut projesine ilişkin görüntülü bir içerikle sürecin detaylarını paylaştı. Görüntülerde ev sahibinin devlet olacağı, kiralık sosyal konutların sadece İstanbul’da inşa edileceğinin altı çizildi. Bu kapsamda 15 bin sosyal konutun, kriterleri karşılayan vatandaşlara kura usulüyle kiralanacağı anlatıldı.

FAHİŞ KİRA TUTARLARINA FREN

Projenin aynı zamanda fahiş kira artışlarını da dengeleme hedefi olduğu, bunun için evlerin bölge rayiç bedelinin altında kiralanacağı belirtildi. Evlerin 3 yıllığına kiralanacağı TOKİ’nin, kiralanan konutların yönetimini, bakımını ve denetimini sağlayacağı ifade edildi. (NTV)

 
Kadına yönelik şiddete karşı 'İzmir Modeli'
 
Efes Tarlası'nda gündem 'geri dönüşüm'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mandalina ihracatında rekor artış
Türkiye’nin mandalina ihracatı yılın 10 ayında yüzde 34 artarak 375 milyon ...
Altın fiyatlarında peş peşe düşüş
Altın, güçlü dolar ve aralık ayı faiz indirimi beklentilerinin zayıflamasıyla ...
Dev bankadan korkutan dolar/TL uyarısı!
Commerzbank, dolar/TL ve Euro/TL pariteleri için yeni tahminlerini açıkladı. ...
 
Altın fiyatlarında son durum: Haftaya nasıl başladı?
Altının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 5 bin 528 liradan ...
Resmi Gazete yayımladı: TCDD 780 işçi alacak
TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, noter huzurunda kura çekimiyle 346 ve ...
Türkiye'nin dev market zinciri ismini değiştirdi
Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, "KOOP Market" markasıyla hizmet vermeye devam edecek.
 
Akaryakıtta son durum: İşte güncel fiyatlar
Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik, döviz kurundaki dalgalanmalar ...
Araç sahipleri dikkat: Benzine zam geldi
Benzinin litresine bu gece yarısından itibaren 1 lira 26 kuruş zam yapıldı. ...
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' mesajı
Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ni değerlendirdi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Çağatay Güç’ün ‘A Takımı’nın şifreleri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri