POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Manchester City'den Arda Güler hamlesi!
Manchester City'den Arda Güler hamlesi!
Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı
Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı
Kartını arkadaşına verdi, 54 soruşturma açıldı!
Kartını arkadaşına verdi, 54 soruşturma açıldı!
Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılmalıdır!
Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılmalıdır!
21 Ekim 2025 Salı - 11:23

Komşu kızına dehşeti yaşatmıştı: Mahkemeden karar!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, sokakta takip edip, saldırdığı komşu kızı Betül Ç.'yi (18) bıçakla yaralayıp, telefonunu da gasbeden Çağlar Efe D. (17), 'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Silahla yağma' suçlarından toplam 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kanaat oluşmaması gerekçesiyle 'Tehdit' suçundan ise beraat kararı verildi.

Komşu kızına dehşeti yaşatmıştı: Mahkemeden karar!

Olay, geçen yıl 25 Ekim'de, Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. O dönem 16 yaşında olan Çağlar Efe D., iddiaya göre bir süredir ilgi duyduğu komşu kızı Betül Ç.'yi sokakta yürürken takip etti. Durumu fark eden Betül Ç., koşarak uzaklaşmaya çalışırken, arkasından gelen Çağlar Efe D.'nin bıçaklı saldırısıyla boyun kısmından yaralandı. Çağlar Efe D., ardından Betül Ç.'nin cep telefonunu gasbedip, kaçtı. Yaralanan Betül Ç.'nin yardım çağrıları üzerine çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Betül Ç., tedavisinin ardından taburcu edildi. Kaçan şüpheli Çağlar Efe D. ise polis ve jandarmanın koordineli çalışmasıyla, saklandığı babasının Beşyol Mahallesi'ndeki evinde 1 gün sonra yakalandı. Aramada Betül Ç.'den gasbettiği cep telefonu da ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çağlar Efe D., aynı gün tutuklandı.

OLAY KAMERADA ANCAK REDDETTİ

Öte yandan bıçaklı saldırının, çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, Betül Ç.'yi takip eden Çağlar Efe D.'nin, koşup bıçakla saldırıp kaçması yer alıyor. Ancak görüntülere rağmen Çağlar Efe D., ifadesinde, Betül Ç.'yi babaannesinin komşusu olması nedeniyle tanıdığını belirterek, "Betül'ün adına bazı sosyal medya siteleri açıldı. Bunlardan beni sorumlu tuttular. Bana iftira atıldı. Kimseyi bıçaklamadım. Kamera kayıtlarındaki kişi de ben değilim. Betül'e ait telefon da bende değil" diyerek, suçlamaları reddetti.

'ISRARLI TAKİP' ŞİKAYETİ

Betül Ç. ise ifadesinde, Çağlar Efe D.'nin kendisini yaklaşık 5 aydır ısrarla takip ettiğini, bu nedenle jandarmaya ihbarda bulunduğunu, olay günü de kendisine hakaretlerde bulunup, cebinden çıkardığı bıçakla yüz, boyun, kalça, sol el ve kulak bölgesinden yaraladığını söyledi. Betül Ç., ayrıca saldırı sonrası psikolojisinin bozulduğunu, uykusuz günler geçirip kabuslar gördüğünü belirtti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın ardından olayla ilgili iddianamesini hazırladı. Çağlar Efe D. hakkında, kadına ve çocuğa karşı olması nedeniyle 'Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 12 yıla kadar hapis, kullandığı bıçak nedeniyle 'Silahla yağma' suçundan 12 yıla kadar hapis ve ayrıca 'Hakaret' suçundan da 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Ekim'de duruşma görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Çağlar Efe D., taraf avukatları ile Kadınları ve Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri katıldı. Betül Ç. ise duruşmada gelmedi. Duruşmada söz alan sanık Çağlar Efe D.'in avukatı, müvekkilinin akli melekelerinin yerinde olmadığı iddiasıyla tekrar rapor alınmasını talep etti. Mahkeme başkanı ise dosyada 3 kişilik heyet tarafından düzenlenen ve sanığın akli melekelerinin tam olduğu yönündeki kesin rapor nedeniyle talebi reddetti. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Çağlar Efe D.'nin üzerine atılı 'Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs', 'Silahlı yağma' ve 'Tehdit' suçlarından ayrı ayrı ve indirimsiz cezalandırmasını talep etti. Ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti suçun niteliğini 'Kasten öldürmeye teşebbüs' olarak kabul ederek 12 yıl hapis, ayrıca 'Silahla yağma' suçundan ise sanık Çağlar Efe D.'ye 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. 'Tehdit' suçundan ise kanaat oluşmaması gerekçesiyle beraat kararı verildi.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Betül Ç.'nin avukatı Merve Aybar Güler, "Müvekkilimizin yaşadığı ağır mağduriyet ve dosyada mevcut somut deliller dikkate alındığında, sanığın en üst hadden cezalandırılması ve beraat kararının da kaldırılarak ceza verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu doğrultuda, kararın istinaf edilmesi için gerekli hukuki süreci başlatarak adalet mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Aileye destek veren Kadınları ve Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aslı Sarı, "1 yıldır yanında olduğumuz bu ailenin yaşadığı durum ağır travmadır. Hiçbir evlat bu acıları yaşamamalı, hiçbir anne ve baba bunların tanığı olmamalıdır. Biz dernek olarak, adaletin tam anlamıyla sağlanmasını ve tehdit suçundan verilen beraat kararının kaldırılması için de mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu. (DHA)

 
Karşıyaka’ya 460 yeni çöp konteyneri
 
İzmir’de silahlar konuştu: 1 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedefte TOKİ projesi var... Karabağlar Belediyesi’nden ‘korsan’ inşaat çıkışı!
Karabağlar Belediyesi Uzundere Mahallesi’nde TOKİ tarafından inşaatına ...
21 Ekim Salı günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 21 Ekim Salı günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
İzmir'e 'sarı' uyarı!
İçişleri Bakanlığı ve meteorolojiden art arda uyarılar geldi. Bugün beklenen ...
 
Can Holding'e 2. dalga operasyonda 11 tutuklama!
Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden suç işlemek ...
Aile dehşeti: Oğlunu öldürdü, eşini yaraladı!
İzmir’in Tire ilçesinde aile içerisinde yaşanan tartışma sırasında av ...
Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar açıklandı
Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında iki sanığa en üst sınırdan 24 ...
 
Körfez'de baş ağrıtan kötü koku!
İzmir Körfezi'nde kirliliğe bağlı yayılan kötü koku Alsancak, Bayraklı, ...
'Aziz İhsan Aktaş' iddianamesi hazır!
"Aziz İhsan Aktaş suç örgütü” soruşturmasında aralarında CHP'li belediye ...
Papa, Türkiye'ye geliyor: Programı belli oldu
Katoliklerin ruhani lideri Papa 14. Leo’nun, 28–30 Kasım tarihleri arasında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Artılarıyla ve handikaplarıyla Güç’ün yeni dönemi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri