POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'nin otobüs şoförüne tutuklama talebi!
CHP'nin otobüs şoförüne tutuklama talebi!
AFAD açıkladı: Antalya'da deprem
AFAD açıkladı: Antalya'da deprem
Mattia Ahmet Minguzzi davasında yeni gelişme
Mattia Ahmet Minguzzi davasında yeni gelişme
Özel: Bütün emekçilerin hedefi Taksim olmalı
Özel: Bütün emekçilerin hedefi Taksim olmalı
1 Mayıs 2025 Perşembe - 22:30

Konya'da CHP'li yöneticilere silahlı saldırı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, Konya'da yapılacak olan 'Millet İradesine Sahip Çıkıyoruz' mitingine duyuru için çalışan İl Başkan Yardımcısı Mustafa Durmaz ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Muhammet Keskince silahlı saldırıya uğradı.

Konya da CHP li yöneticilere silahlı saldırı

CHP'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Erhan Adem, Cumhuriyet Halk Partisi olarak “Millet İradesine Sahip Çıkıyoruz” mitinglerimiz kapsamında 4 Mayıs Cumartesi günü Konya’da gerçekleştireceğimiz halk buluşmasına hazırlanırken, bugün yaşanan iki ayrı olay, iktidarın demokratik siyasete tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bugün Konya’nın Çumra ilçesinde, mitingimizin duyurusu için sahada çalışan İl Başkan Yardımcımız Mustafa Durmaz ve Merkez İlçe Başkan Yardımcımız Muhammet Keskince, bir şahsın silahlı saldırısına uğradı. Sanayi bölgesinde anons aracıyla çalışma yaparken bir dükkândan çıkan şahıs, aracın önünü kesmiş, silahla ateş açmış ve küfrederek olay yerinden uzaklaşmıştır. Olayın ardından yetkililerin ilk tutumu ne yazık ki saldırının üzerini örtmeye yöneliktir. Tepkimiz üzerine şahıs gözaltına alınmıştır, ancak gerçek adaletin işleyip işlemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Aynı gün içinde, 23 Nisan’da partimizin otobüsünü sürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan emektar şoförümüz, mahkeme kararıyla ev hapsine çarptırılmıştır. Yani biri görevini yaptığı için cezalandırılıyor, diğeri silahla saldırdığı halde kollanıyorsa, ortada adalet değil, açık bir çifte standart vardır.

Soru açık ve nettir:

Parti otobüsünü sürdüğü için emekçiyi evine hapsedenler, kurşun sıkan saldırgana nasıl bir karar verecek?

Bu iki olay, sadece CHP’ye değil, halkın iradesine, demokrasiye ve siyaset yapma hakkına yönelmiş açık bir tehdittir. Otobüslerimizin önünü kesenler, onlara kurşun sıktıranlar, emekçilerimizi cezalandıranlar şunu iyi bilsin: Ne yaparsanız yapın, hangi yolu denerseniz deneyin, biz bu yoldan dönmeyeceğiz.

Biz halkın partisiyiz.

Biz umutları büyüten, karanlığa teslim olmayanların partisiyiz.

Siz susturmaya çalıştıkça biz daha çok konuşacağız.

Siz baskıyı artırdıkça biz dayanışmamızı büyüteceğiz.

Bugün yaşanan bu saldırı ve hukuksuzluklar, bizleri yıldırmak yerine mücadelemizi daha da güçlendirmektedir. Konya’da, meydanlarda, sokak sokak, halkımızla buluşmaya devam edeceğiz.

Kurşunla susturamayacaksınız. Ev hapsiyle durduramayacaksınız."

 
CHP'nin otobüs şoförüne tutuklama talebi!
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD açıkladı: Antalya'da deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya'nın Serik ilçesinde ...
Eve pencereden ateş açıldı: 20 yaşındaki Aysun hayatını kaybetti!
İzmir'in Beydağ ilçesinde, tek katlı evde babasıyla oturan Aysun Candan ...
Mattia Ahmet Minguzzi davasında yeni gelişme
İstanbul Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklı saldırıda ...
 
Çiğli'de işten çıkarılan kadınlar yürüyüşe geçti: Rota Ankara!
İzmir'in Çiğli Belediyesi'nde 10 Haziran 2024'te işten çıkarılan 17 kadın ...
İzmir Körfezi'nden sevindiren haber!
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ...
1 Mayıs mitingine ‘turp-şalgam’ yasağı!
Miting öncesi Kadıköy Rıhtım’da pankart denetimi yapan polis, CHP’li gençlerin ...
 
'Adliyede gıda zehirlenmesi' iddiası sonrası açıklama!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "İzmir Adliyesi'nde gıda zehirlenmesi şüphesi" ...
1 Mayıs Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 1 Mayıs Perşembe günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Urla'da tarih çıktı: Bakanlık'tan koruma kalkanı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de ‘başkanvekili krizi’nin anatomisi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri