POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fatih Portakal'dan Sözcü TV'ye veda
Fatih Portakal'dan Sözcü TV'ye veda
Bankaya tüfekle girip kredi istedi!
Bankaya tüfekle girip kredi istedi!
Fenerbahçe'nin hazırlık maçı programı açıklandı
Fenerbahçe'nin hazırlık maçı programı açıklandı
Hindistan'da düşen uçaktan mucize kurtuluş!
Hindistan'da düşen uçaktan mucize kurtuluş!
13 Haziran 2025 Cuma - 13:29

Kurtlar vadisi Bornova!

İzmir'in Bornova ilçesinde, 'Bornova'nın Biyoçeşitlilik Envanteri' kapsamında kırsal ve ormanlık alanlara yerleştirilen fotokapanlar sayesinde, bölgede bir kurt sürüsünün yaşadığı bilimsel olarak belgelendi.

Kurtlar vadisi Bornova!

Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü iş birliğiyle 'Bornova'nın Biyoçeşitlilik Envanteri' projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Bornova'nın kırsal ve ormanlık alanlarına yerleştirilen fotokapanlar sayesinde, bölgede bir kurt sürüsünün yaşadığı bilimsel olarak belgelendi. Kurtların, yalnızca yaban hayatının gizemli bir parçası değil, aynı zamanda doğanın kendi dengesini kurma biçimi olması nedeniyle bu durumun yalnızca doğaseverler için değil, Bornova'da tarım yapan üreticilerden kent sakinlerine kadar herkesi yakından ilgilendirdiği belirtildi. Kurt sürüsünün varlığının tarım alanlarına büyük zararlar veren, artık kent merkezine kadar inmeye, gece saatlerinde araçlara çarparak trafik kazalarına yol açmaya ve insanlarla birebir temas kurarak güvenlik tehdidi oluşturmaya başlayan yaban domuzlarının popülasyonun kontrolü açısında da önemli olduğu kaydedildi.

'DOĞAYI KORUMAK GELECEĞİ KURMAKTIR'

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yıllar önce doğadan kopardığımız denge, şimdi yavaş yavaş yeniden kuruluyor. Bornova'nın dağlarında kurtların yeniden görülmesi, aslında bir türün değil, tüm doğanın yeniden uyanışının işaretidir. Bu gelişme hem üreticilerimiz hem de kent yaşamı için doğayla uyumlu bir çözüm modelinin mümkün olduğunu gösteriyor. Doğayı korumanın en etkili yolu, onun dengesini yeniden kurmasına izin vermektir. Kurtların geri dönüşü büyük bir doğa müjdesidir. Onları korumak yalnızca doğayı değil, üretimi, güvenliği ve geleceğimizi korumaktır. Biyoçeşitlilik, yaşamın sigortasıdır" dedi. (DHA)

Etiketler:
 
Grev ve işten çıkarmaların gölgesinde İzmir: Süreç nasıl işlemeliydi? Nerede yanlış yapıldı?
 
Bayraklı'da hurda araçlar kaldırılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa'da annelere özel eğitim
Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ...
Menemen’de miniklere ücretsiz yüzme kursu!
Menemen Belediyesi tarafından Asarlık Gençlik Merkezi Tesisleri içinde ...
Mahkeme Karşıyaka planlarını iptal etti, belediyeden yeni hamle!
Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda ...
 
Onat Tüneli mağdurlarına ödenecek kira bedeli belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Buca Onat Tüneli ...
Binlerce yıllık kültürün dansla buluştuğu Seferihisar’dan gurur verici bir zafer daha...
Seferihisar’da kurulan Rebeteos Dance Academy, yurt içi ve yurt dışında ...
CHP'li Karasu'dan Güzelbahçe ziyareti!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili ...
 
Bornova'da sanatın birleştirici gücüyle yaza merhaba
Bornova Belediyesi TSM Korosu, “Yaza Merhaba” konseriyle sanatseverleri müzikle buluşturdu.
İZSU'dan Çeşme'de hayati önlem!
Çeşme’de Çiftlikköy Deresi’nde istinat duvarlarının yıkılma riskine karşı ...
Tünelde nefes kesen tatbikat
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, günde yaklaşık 35 bin aracın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri