POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
1 Mayıs 2024 Çarşamba - 15:24

Kutlamalara ortak oldular: Yücel, Tugay ve Aslanoğlu'ndan 1 Mayıs mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Gündoğdu Meydanı'nda emekçilerle birlikte kutladı. Başkan Tugay, CHP Parti Sözcüsü Yücel, İzmir İl Başkanı Aslanoğlu

Kutlamalara ortak oldular: Yücel, Tugay ve Aslanoğlu ndan 1 Mayıs mesajları!

İzmir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gündoğdu Meydanı'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. İşçiler sabahın erken saatlerinde kentin farklı noktalarında toplanmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da emekçilerin coşkusuna ortak oldu. Tugay, CHP İzmir İl Örgütü tarafından oluşturulan kortejle, Lozan Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, CHP'li ilçe belediye başkanlarının yanı sıra sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve yurttaşların da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında renkli görüntüler oluştu. 

Tugay: “Aydınlık günlere adım adım yürüyoruz”
Üzerinde “Yaşasın 1 Mayıs, yoksuldan alan, zengine veren düzeninize son vereceğiz” yazılı pankart arkasında işçilerle birlikte alana kadar sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüyen Başkan Tugay, Deniz Erdur isimli 10 aylık bebeği de kucağına alarak fotoğraf çekildi. Kalabalık,  “Yaşasın 1 Mayıs alanlardayız”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Başkan Tugay, kortej yürüyüşü sırasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. 1 Mayıs'ta her zaman alanlarda olduklarını belirten Tugay, şunları söyledi: “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, il başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla hep beraber yürüyoruz. Emeğin yanında olduğumuzu, hakkın yanında olduğumuzu, demokrasinin, eşitliğin yanında olduğumuzu bugün de her zaman olduğu gibi gösteriyoruz. Aydınlık günlere adım adım yürüyoruz. Tüm emekçilerimizin, halkımızın 1 Mayıs'ı kutlu olsun.”

Yücel: “Emek mücadelesini engelleyemezler”
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel de 1 Mayıs'ın haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlar için sembol bir gün olduğunu belirterek, “Bugün de İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi olarak il başkanlığımızla, örgütlerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediye başkanlarımız, genel başkan yardımcıları, milletvekillerimizle birlikte yürüyüş yapıyoruz. İstanbul'da yaşananlar tabii ki ülkemiz demokrasisi adına gerçekten üzüntü verici. Ama bu emek mücadelesini, işçinin, emekçinin dayanışmasını hakkını aramasını hiçbir şekilde zor kullanarak, alanları kapatarak, Taksim'i kapatarak engelleyemezler" dedi.

Aslanoğlu, “Emekçinin yanındayız”
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise CHP örgütlerinin sadece bugün değil, bugüne kadar emek mücadelesi neredeyse orada olduğunu belirterek, “Bugünden sonra da işçinin, emekçinin, emeklinin yanında olmaya devam edecekler. Ta ki gasp edilen hakları geri alana kadar" ifadelerini kullandı. 

İşçilerden Tugay'a yoğun ilgi
Açıklamanın ardından kortej, yürüyüşünü sürdürdü. Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüyen Başkan Tugay, burada emekçilerle sohbet ederek, fotoğraf çekildi. Binlerce işçinin katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 1 Mayıs'ta hayatını kaybedenlerin yanı sıra maden kazalarında, depremlerde yaşamını yitirenler için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 
İYİ Parti'de istifa dalgası... İl yönetimi düştü
 
Yenidoğan şebekesinde 14 şüpheli tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Fıçı, 1 Mayıs’ta belediye çalışanlarıyla buluştu
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ...
Urla'da 4 yıl sonra 1 Mayıs kutlaması!
Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan işçilerin bayramını kutladığı ...
Başkan Ünsal: Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 1 Mayıs’ta kurum emekçileri ...
 
Başkan Kınay çocuklardan söz aldı!
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nda ...
Başkan Eşki işçilerle yürüdü
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ...
Çiğli’de coşkulu 1 Mayıs kutlaması
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çiğli’de büyük bir coşku ile kutlandı. ...
 
Başkan Pehlivan'dan 1 Mayıs mesajı!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü ...
Başkan Balkan: Urla'ya 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz
Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, 3-4-5 Mayıs tarihleri ...
Duman’dan emek ve dayanışma vurgusu
Buca Belediye başkanı Görkem Duman, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.  ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri