POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
MHP'de ilk kongre tarihi netleşti!
MHP'de ilk kongre tarihi netleşti!
Hadi Özışık hakkında yakalama kararı çıkarıldı
Hadi Özışık hakkında yakalama kararı çıkarıldı
Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya hakkında karar
Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya hakkında karar
Fenerbahçe'de Barış Göktürk adaylıktan çekildi!
Fenerbahçe'de Barış Göktürk adaylıktan çekildi!
6 Mayıs 2026 Çarşamba - 12:48

Ligde kalma savaşı: Kaf-Kaf'ın kader haftası

Basketbol Süper Ligi’nde kümede kalma yarışı son haftaya taşındı. Karşıyaka, Aliağa Petkimspor ve Mersin Spor’dan biri pazar günü oynanacak maçların ardından lige veda edecek.

Ligde kalma savaşı: Kaf-Kaf ın kader haftası

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ndeki erteleme maçında Aliağa Petkimspor'un deplasmanda Beşiktaş GAİN'e 81-69 mağlup olmasıyla kümede kalma düğümü son hafta çözülecek. Son hafta pazar günü oynanacak maçların ardından ligin en köklü temsilcilerinden Karşıyaka, Petkimspor ve Mersin Spor'dan biri küme düşecek.

Ligde 52 yıldır hiç küme düşmeden mücadele edip; 2 şampiyonluk, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Türkiye Kupası kazanan, henüz 3 yıl önce final oynayan Karşıyaka son hafta öncesi 8 galibiyetle düşme hattında bulunuyor. Beşiktaş deplasmanından mağlup dönünce kurtuluşunu ilan etme fırsatını tepen ligdeki diğer İzmir temsilcisi Aliağa Petkimspor ve Mersin Spor'un 9'ar galibiyeti var.

KADER HAFTASI

Pazar günü hepsi aynı saatte Karşıyaka-Bursaspor, Tofaş-Aliağa Petkimspor, Trabzonspor-Mersin Spor maçları oynanacak. Normal sezonda üç takımın kendi aralarında oynadıkları maçlarda atılamayan 1 sayı bile lig bitiminde kulüplerin kaderini belirleyecek. Karşıyaka ve Petkimspor'un ikili averajı eşitken, Basketbol Federasyonu'nun kuralına göre rakibine 103-91 kazandığı rövanşta ilk maçta Petkim'in kazandığından (85-73) daha çok sayı atan yeşil-kırmızılılar averaj hesabında önde. Karşıyaka ile Mersin'in oynadıkları iki maçta da takımlar 92-87'lik galibiyet alırken, Akdeniz temsilcisi genel averajda üstün konumda.

Petkim ve Mersin Spor son hafta kazanırlarsa Karşıyaka'nın alacağı skora bakmadan kurtuluşlarını ilan edecek. Kaf-Kaf kaybederse rakipleri mağlup olsa bile düşecek. Karşıyaka'nın ligde kalabilmesi için pazar günü evinde Bursaspor'u yenip, Petkimspor'un Antenör Orhun Ene'nin eski takımı iddiasız kalan Tofaş'la oynayacağı deplasman maçını mutlaka kaybetmesi gerekiyor. Karşıyaka kazanır, Petkim kaybederse Kaf-Kaf ligde kalacak. Karşıyaka kazanıp, Petkimspor ve Mersin Spor maçlarını kaybederse ise üçlü averajda küme düşen Mersin olacak. Yeşil-kırmızılı ekip, Petkim kazanır, Mersin'le averaja kalırsa da düşecek. (DHA)

 
Karşıyaka’da gözler Basatemür'ün kararında
 
Kaya, Tugay ve Özkan'a yüklendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da gözler Basatemür'ün kararında
Karşıyaka’da Play-Off hayal kırıklığının ardından gözler teknik direktör ...
Aziz Yıldırım başkanlığa adaylığını açıkladı
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul ...
Folkart'tan Karşıyaka'ya 18 milyon TL destek
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde aralıksız 52 yıldır küme düşmeyen ...
 
Altay’da genel kurul öncesi aidat çağrısı
Altay’da 11 Mayıs’ta yapılacak genel kurul öncesi henüz başkan adayı çıkmazken, ...
Göztepe'nin tek umudu Trabzon!
Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun bitimine 2 maç kala Avrupa kupalarına ...
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Arsenal
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Atletico Madrid'i 1-0 yenen Arsenal, finale çıktı.
 
Taraftarlar Sergen Yalçın'ı istifaya çağırdı!
Beşiktaşlı taraftarlar, Türkiye Kupası yarı finalinde Konyaspor'a elenen ...
Beşiktaş kupaya veda etti: Konyaspor finalde
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final ilk maçı oynandı. Konyaspor finale ...
Fenerbahçe'de Hakan Safi adaylığını açıkladı!
Fenerbahçe Kulübü'nde Hakan Safi, 6-7 Haziran'da yapılacak olağanüstü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri