POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
28 Eylül 2017 Perşembe - 12:14

MHP Karşıyaka’dan Akpınar’a salon sitemi!

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yılmaz, teşkilatının Balkan Türklüğü ile ilgili düzenlediği konferansa salon vermediği iddiasıyla Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ı sert sözlerle eleştirdi.

MHP Karşıyaka’dan Akpınar’a salon sitemi!

İZMİR – MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı düzenlenecek konferans için salon talebinden olumlu yanıt alınamaması nedeniyle sert sözlerle eleştirdi.

Yılmaz, Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Hasan Oktay'ın Balkanlarda Türklerin Tarihsel Gelişimi (Balkan Türklüğü) konusunu Karşıyakalılarla, genç kuşaklara anlatacağı panel için salon verilmediği açıkladı.

"Herkes meşrebine göre hareket ediyor" ifadesini kullanan Yılmaz, “Biz tarihimiz ve kültürümüzle genç kuşaklarımızı buluşturmak için, partiler üstü kültürel etkinlikleri çalışma programımız içerisine aldık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz aylarda kamuoyunun gündeminde oldukça geniş yer alan iki kültürel programı geçekleştirdik. Karşıyaka'da bu tür kültürel etkinliklerin yapılabileceği salonlar Karşıyaka Belediyesi'nde var. Talebimizi yaptık. Karşıyaka Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ziya Gökalp Salonu’nu tadilat olduğu gerekçesiyle vermedi. Diğer salonları da siyasi etkinliklere vermediklerini beyan etti” diye konuştu.

Yılmaz, “Türk Milleti üzerinde derin tesirler bırakan, Türk Milleti'nin mukadderatında mühim rol oynayan fikir ve ülkü adamlarımızın en başta gelenlerinden olan Ziya Gökalp’ın adını taşıyan kongre salonunu ayrılıkçı unsurun siyaset sahnesindeki temsilcisi konumunda bulunan HDP'ye vermek, gaflet ve delalet ötesi hıyanet mertebesinde bir tutumdur. Bunu şiddet ve esefle kınıyoruz. Yüce Atatürk'ün göz nuru, vatan topraklarını emperyalist ülkelerle işbirliği yapan ve her fırsatta devletimizi arkadan hançerlemeye çalışan bu şer ve fitne yuvasına, abide şahsiyet Ziya Gökalp’ın adını taşıyan kongre salonunu vererek bir ölçüde olsa da sahip çıkmaya çalışmak, ancak Sayın Mutlu ve şürekâsının yapabileceği bir şeydir. Sözün bittiği yerdeyiz. MHP olarak şuna inanmaktayız: Merhum düşünürümüz Ziya Gökalp Bey'in 'Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak' fikri, Dokuz Işık felsefesiyle kaynaşmış ve ortaya muhteşem bir netice çıkmıştır. Bu eser Atatürk'ün Türk Milliyetçiliği fikrinde demlenmiş ve ortaya yepyeni bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti adında bir Türk Devleti’dir” dedi.

Belediye Nikah Salonu’nu da verdi!

Karşıyaka’nın CHP’li belediyesinin kendi meşrebi ve düşüncesindeki kişi ve kuruluşlara ayrıcalaklı davrandığını dile getirerek, sert eleştirilerde bulunan Yılmaz, şöyle konuştu: Hal böyle iken, siyasi kimliği kamuoyunca bilinen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Mahmut Toğrul ve ayni görüş doğrultusundaki Eğitim İş Sendikası'nın Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan'ın katıldığı panele de Belediye Nikah Salonunu vermiştir. Başkan Akpınar, burada da meşrebine göre hareket etmiştir. Karşıyakalılar kendisine ve CHP'ye hak ettiği cevabı seçimlerde verecektir.

Yılmaz, şöyle devam etti: Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki, Balkan Türkleri ile ilgili bir konferans, kesinlikle siyasi bir faaliyet değildir. Milli Mücadele öncesi ve sonrasında, Balkanlarda yaşanan acılar, mezalimi genç kuşaklarla ve değerli Karşıyakalılarla paylaşmak için düşünülmüş kültürel bir etkinliktir. Maalesef, CHP'li Karşıyaka Belediyesi ve onun meşrebi belli başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçe teşkilatımız tarafından gündeme getirilen haksız, adaletsiz ve kamu kaynaklarını hovardaca harcayan uygulamalarını kamuoyunun gündemine getirmemizin kuyruk acısını, kültürel etkinliklerimizi baltalayarak çıkarmaya çalıştı. Bu MHP Karşıyaka Teşkilatı’nı yıldıramayacağı gibi, milli mücadelede Türk'ün gücünü yedi düvele göstermiş olan İzmirlilerin, Karşıyakalıların; siyasi demokratik gücünü, CHP'ye ve başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a, kamuoyunda, bir terör örgütünün siyasi uzantısı olarak değerlendirilen ve bu oluşumun terör örgütü olduğunu asla söyleyemeyen siyasi partiye verdiği desteğin karşılığını da gösterecektir. Türk Tarihi ve kültürüne saygısı olmayan başkan Akpınar, Karşıyakalılardan hak ettiği dersi alacaktır…

Konferansa davet

Yılmaz, sözlerini şöyle bitirdi: “MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı olarak, Değerli Karşıyakalı hemşerilerimizi ve aziz İzmirlileri, 30 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da eski Karşıyaka Devlet Hastanesi karşısındaki Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi Salonu’nda gerçekleştireceğimiz, Makedonya Üniversitesi Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Oktay'ın sunacağı, 'Balkanlarda Türklerin Tarihsel Gelişimi (Balkan Türklüğü)' konferansına davet ediyoruz ve bekliyoruz. Karşıyakalıların milli tarihinden gelen gücünü dosta düşmana açık bir şekilde gösterelim.”

 
Vizyonda 8 yeni film
 
Erdoğan'dan Barzani'ye: Otur oturduğun yerde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’de flaş atamalar: Başkansız ilçe kalmadı!
Kongre sürecinde takvime dahil edilmeyen üç ilçede başkanlık sorunu çözüldü. ...
Gümrükçü’den ‘Ataşehir krizi’ne ‘2 yıllık’ mesajla gönderme!
CHP İl Yöneticisi ve Çiğli siyasetinin önemli isimlerinden Utku Gümrükçü’den ...
İzmir'de 'Pınarkent' tartışması: CHP ile MHP karşı karşıya!
Bornova’da Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin birleştirilerek geçmişteki ...
 
'Koca' bilmece
Son törende “Önümüzdeki 1,5 yılın sonunda 15 sene belediye başkanlığı ...
AK Parti’de operasyon beklentisi: 3 büyükşehir ve…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa etmesinden ...
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısında, ...
 
Yıldırım, İbadi ile referandumu görüştü
Başbakan Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ...
CHP'yi İzmir'de buluşturan düğün!
İzmir’de gerçekleşen düğün Baykal, İnce, Keskin ve Sındır gibi isimleri bir araya getirdi.
Baykal'dan İzmir mesajlar: K.Irak için diyalog çağrısı
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Kuzey Irak'taki referandum ile ilgili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri