POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
6 Mayıs 2024 Pazartesi - 12:08

Melekler Çiftliği'nde ekonomik kriz: Hayvansever ünlülere sitem!

Daha önce yaşadığı ekonomik darboğaz nedeniyle yeni hayvan alımlarını durdurma noktasına gelen ‘Melekler Çiftliği’ bir kez daha finansal çıkmaza girdi. Giderleri karşılamakta zorlandıklarını açıklayan çiftliğin kurucusu Çakır ünlü isimlere sitem ederek, “Birçok hayvansever bilinen ünlülere söyledik. Ziyarete geldiklerinde üstü kapalı paylaşım yapıp geçtiler. Sayfanızda bir kez paylaşsanız ne olur? Takibe alın deseniz ne olur?” diye konuştu.

Melekler Çiftliği nde ekonomik kriz: Hayvansever ünlülere sitem!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Ankara’da 33 yıl önce Angel's Farm Sanctuary (Melekler Çiftliği) adıyla kurulan ve yaklaşık 9 yıl önce İzmir’in Kemalpaşa ilçesine taşınan ülkenin ilk ve en büyük barınağı bir kez daha ekonomik krizin sonuçları ile sarsıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından bakıma muhtaç, taciz ve şiddet mağduru, engelli ve yaşlı hayvanlara yuva olan Melekler Çiftliği daha önce yaşadıkları kriz sonrasında yeni hayvan alımlarını durdurduklarını açıklamıştı. İsmini açıklamak istemeyen tanınmış bir iş insanı çiftliğin yaklaşık 1 milyon liralık borcunu kapatıp krizi çözerken, Melekler Çiftliği son dönemde yeniden ekonomik darboğaza girdi. Çiftlikte hali hazırda 5 bin 800 bakıma muhtaç hayvan yaşarken 20 de personal çalışıyor. 

“ABUK SUBUK ŞEYLER YAPANLARI MİLYONLAR TAKİP EDİYOR!”

Çiftliğin kurucusu Sibel Çakır sosyal medyada yeterli takipçi sayısına ulaşamadıkları için destek bulamadıklarından şikayet ederek, “Ne hikmetse biz bir türlü yoğun bir takipçi bulamıyoruz. Saçma sapan abuk subuk şeyler yapanlar milyonlarca takipçiye ulaşırken biz hala yüz binlerde kalıyoruz. Yılların kuruluşu… X’te (Twitter) 20 bin, İnstagram’da 120 bin takipçimiz var. Takipçi sayımız düşük olduğu için insanlar bizi tanıyamıyor ve otomatikman destek alamıyoruz. Bu ülkede de maalesef sadece köpekler gözüküyor. Yaban hayvanından tutun çiftlik hayvanına Yılkı Atları… Bir sürü mağdur hayvanı var biz hepsine kucak açıyoruz. Hayvanseverler sadece köpek ya da kedi besliyor. Bizde hiçbir tür ayrımı yok yani. Kara sinekler hariç böceği bile öldürmüyoruz. Sadece onları mecbur ilaçlıyoruz. Her canlının yaşam hakkının peşinden koşup koruyoruz. Bu ülkede sadece köpekler görünür durumda. Böyle deyince de köpek düşmanı gibi algılanmasın biz köpeklere de bakıyoruz. Anlatmak istediğim sadece tek tür üzerinden çalışma yapanlar alaka var. Köpeklerin mağduriyeti göz önünde sadece geri kalan için hiçbir şey yok. Onun için tanınamıyoruz, sponsorlar bulamıyoruz” diye konuştu.

ÜNLÜ İSİMLERE SİTEM ETTİ!

Çakır hayvansever olarak bilinen ünlü isimlerden yeterli desteği alamadıklarını belirtirken sitemde de bulundu.

Çakır, “Ekonomik olarak tıkandık. Buranın çok ciddi gideri var. 500 tane köpeği göbek ata ata beslerim ama bizde 20-30tane köpeğin gideri ile bir boğanın gideri eşit seviyede. Bizdeki gider çok daha fazla. Onun için tıkanıyoruz destek alamadığımız için ve tanınmadığımız için. Ünlülere söyledik sayfanızda bizi bir kez paylaşın dedik. Birçok hayvansever bilinen ünlülere söyledik. Ziyarete geldiklerinde üstü kapalı paylaşım yapıp geçtiler. Sayfanızda bir paylaşsanız ne olur? Takibe alın deseniz ne olur? Milyonlarca takipçiniz var hiç kimseye ulaşamıyoruz. Lafa geldi mi Ferdinand’ın Çiftliği ama icraate gelince yok! O yüzden baya bir tıkandık. Zamlar, zamlar, zamlar… Personel giderleri çok ciddi rakamlar. Biz devletin işini yapıyoruz. Biz kamu işi yapıyoruz. Hasta, sakat, bakıma muhtaç hayvanlarını tedavi edip koruma altına alıyoruz emek veriyoruz, para harcıyoruz. Devletten de destek alamıyoruz. Daha evvel takipçimiz bir iş insanı borçlarımızı ödemişti. 1 milyon liraya yakın borcumuzu ödedi, ismini verme istemeyen tanınan bir iş insanı. Fakat bu sürdürülebilir değil” diye konuştu.

 
Göztepe’de hedef zirve!
 
İzmir listede birinci: Kentte kaç sokak köpeği var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 9 milyonluk kaçak sigara operasyonu
İzmir'in Menderes ve Karabağlar ilçelerinde düzenlenen operasyonda piyasa ...
3 ilçede tarihi eser kaçakçılarına operasyon!
İzmir'in 3 ilçesindeki operasyonda Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans ...
Menemen’de renkli Hıdırellez
Baharın gelişi ve Hıdırellez, Menemen’de etkinliklerle kutlandı. Yoğurt ...
 
Polis el koydu, silahlar "Teşkilat"ın çıktı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, çok sayıda uzun namlulu silah ele geçirildiğine ...
Aslan balığı istilası: Yerli türlere ve dalgıçlara tehdit!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim ...
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
6 yaşında evlendirilme davasında istinaf mahkemesinin cezayı az bulurak ...
 
İzmir dahil 19 ilde ''Sibergöz-38'' operasyonları: 51 yakalama!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna ...
Eski voleybolcu ve sevgilisine hırsızlıktan gözaltı: Suç makinesi çıktılar!
İzmir'de, büyük kulüplerin erkek voleybol takımlarında da 'smaçör' olarak ...
5 kişilik aile yok oldu: Kan donduran gece!
Kilis'te Suriye uyruklu 5 kişilik aile, evlerinde ölü bulundu. Yapılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri