POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Kadir İnanır'ın vasiyeti ortaya çıktı!
Kadir İnanır'ın vasiyeti ortaya çıktı!
CHP İstanbul İl Başkanı kim olacak?
CHP İstanbul İl Başkanı kim olacak?
Fon soruşturmasında yeni gelişme: 15 gözaltı!
Fon soruşturmasında yeni gelişme: 15 gözaltı!
TOKİ'nin indirim kampanyası başlıyor: İşte şartlar
TOKİ'nin indirim kampanyası başlıyor: İşte şartlar
21 Eylül 2026 Pazartesi - 11:24

Menemen'de uluslararası festivale muhteşem final

Tam 45 ülkeden katılımcıyla gerçekleştirilen 5'inci Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, 3 günlük yoğun programın ardından muhteşem bir finale imza attı. Dünya şampiyonlarına ödüllerini eşi Filiz Pehlivan ile birlikte verem Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Bugün geldiğimiz noktada Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların buluştuğu, bilgi ve tecrübelerini paylaştığı önemli bir kültür ve sanat platformuna dönüştü." dedi.

Menemen de uluslararası festivale muhteşem final

Yerli ve yabancı akademisyen ve sanatçıların katılımıyla düzenlenen 19 farklı atölye, alternatif pişirim etkinlikleri, Hemhal Sofra Kavramsal Seramik Yarışması, Hünerli Eller Çömlek Yarışması ve sokak satış stantları, dev raku gösterisi, Çömleğin İzinde Fotoğraf Yarışması, konserler ve festival sohbetleri gibi sayısız etkinliği bünyesinde barındıran 5'inci Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, 3 günlük müthiş bir maratonun ardından sona erdi.

Festival coşkusu kente yayıldı

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali'nde bu yıl festival coşkusu geniş bir alana yayıldı. Her gün on binleri buluşturan, Lise Yolu, Sevgi Yolu ve Prof. Muammer Aksoy Caddesi'ndeki stantların da eklenmesiyle dev bir alana yayılan festival coşkusu, ardında unutulmaz anılar ve bağlantılar bıraktı. Miniklerin tornanın başına oturarak Menemen'in kırmızı kiliyle tanıştığı, büyüklerin her zevk ve bütçeye göre kendileri ve aileleri için hediyelik ürünler aldığı festivalde, Edis ve Nil Karaibrahimgil ile birlikte Menemen'in sevilen sesleri de verdikleri konserlerle kulakların pasını sildi.

"Gelecek yıl daha büyük bir heyecan ve coşkuyla buluşacağız"

Açılışta düzenlenen kortej yürüyüşünden başlamak üzere 3 gün boyunca dolu dolu anlara sahne olan yoğun programın ardından gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, festivalin gücüne ve birleştirici etkisine dikkat çekti. Başkan Pehlivan, "Menemen, üç gün boyunca dünyanın çömlek ailesinin buluşma noktası oldu. 45 farklı ülkeden gelen sanatçılarımız, akademisyenlerimiz ve ustalarımız aynı atölyelerde üretti, aynı sofralarda buluştu, aynı heyecanı ve dostluğu paylaştı. Üç gün boyunca sanatın insanları nasıl yakınlaştırdığını, farklı kültürlerin aynı toprağa dokunduğunda nasıl ortak bir hikâye yazabildiğini hep birlikte gördük. Bugün geldiğimiz noktada Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların buluştuğu, bilgi ve tecrübelerini paylaştığı önemli bir kültür ve sanat platformuna dönüştü. İnşallah gelecek yıl çok daha büyük bir heyecanla, çok daha büyük bir coşkuyla 6. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali’nde yeniden buluşacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Pehlivan'ın konuşmasının ardından dünya şampiyonlarına ödüllerin verildiği programın sonunda aile fotoğrafı çekilirken, yabancı davetlilerin müzikle birlikte coştuğu anlarsa görülmeye değerdi.

İşte Hünerli Eller Çömlek Yarışması'nda ödül alan isimler:

Erkekler Teknik Dal

1-Oktay İde (Menemen)
2-Mustafa Desticioğlu (Menemen)
3-Uğur Tokmak (Menemen)

Kadınlar Teknik Dal

1-Anetta Molnarne (Macaristan)
2-Karlygash Oralbayeva (Kazakistan)
3-Agata Teresa Marcinkowska (Polonya)

Erkekler Estetik Dal

1-Gesualdo Internullo (İtalya)
2-Matthias Garnier (Fransa)
3-Ramazan Yaman (Kütahya)

Kadınlar Estetik Dal

1-Karlygash Oralbayeva (Kazakistan)
2-Büşra Kaya (Kütahya)
3-Agata Teresa Marcinkowska (Polonya)

 
Kocaoğlu'ndan AK Partili Çankırı'ya 'büyükşehir kadrosu' eleştirisi ve yanıtı!
 
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası renkli etkinliklerle kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da kaçak atığa karşı güç birliği
Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atık Yönetimi Koordinasyon ...
Torbalı'da kaldırım işgaline geçit yok!
Torbalı Belediyesi, ilçe genelinde kaldırım işgallerine karşı denetimlerini ...
Eşki'den tam gaz saha mesaisi: Bornova’da hizmet sokakta şekilleniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Ortak Akıl ve Yerinde Çözüm" ilkesiyle ...
 
İZSU Mobil baştan sona yenilendi
İZSU Mobil uygulaması baştan sona yenilendi. Fatura ödeme ve tüketim takibinden ...
Mutlu'dan gençlerle 'yapay zeka' buluşması
Konak Belediyesi, gençlerin yapay zeka teknolojilerini doğru ve verimli ...
Şemikler Taşıt Üst Geçidi 2027'ye kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir trafiğini rahatlatacak Şemikler ...
 
Yaz seferleri sezonu kapadı: Urla'ya büyük ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZDENİZ’in yaz döneminde düzenlediği ...
İzmir'in 'elektrikli' filosu yollarda: Hem bütçe hem doğa kazandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 elektrikli araçtan oluşan filosu bugüne ...
Menemen Çömlek Festivali'nde dünyaca ünlü eller yarıştı
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Siyasi tarihe geçen transferin ‘Z’ raporu!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri