POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Beşiktaş'ta derbi öncesi rekor hazırlığı
Beşiktaş'ta derbi öncesi rekor hazırlığı
DEM Parti'den isim değişikliği sinyali
DEM Parti'den isim değişikliği sinyali
İsrail’den İran’a yeni saldırı dalgası
İsrail’den İran’a yeni saldırı dalgası
Trump’tan İran’a mesaj: Artık çok geç
Trump’tan İran’a mesaj: Artık çok geç
16 Ocak 2026 Cuma - 08:09

Minik Leyla'nın davası yeniden görülecek

Ağrı'da, kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin dava, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden görülecek. Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan AFAD personeli, duruşmada şahit olarak dinlenecek.

Minik Leyla nın davası yeniden görülecek

Ağrı'da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin haklarındaki beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan 7 sanık, bugün yeniden hakim karşısına çıkacak.

Ağrı'da 15 Haziran 2018'de Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle dedesini ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in bulunması için çalışma başlatılmış ve cansız bedeni kaybolduktan 18 gün sonra yerleşim yerine 2 kilometre mesafede, kent merkezine giden yolun yakınında akarsu kenarındaki ağaçların arasında bulunmuş, vücudunda darp ya da yara izine rastlanmayan çocuğun cenazesi Bezirhane köyünde defnedilmişti.

Olayın ardından minik Leyla'nın ölümüne ilişkin 7 sanık hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Davanın 2 Ekim 2020'de bu mahkemede görülen karar duruşmasında tutuklu sanık amca Y.A. "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar Y.A, B.D, H.D, M.A, M.A.A. ve A.A. ise delil yetersizliğinden beraat etmişti.

BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ, YEREL MAHKEMENİN KARARINI BOZMUŞTU

Dosyayı inceleyen Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, sanığa ceza verilebilmesi için her türlü şüpheden uzak delil olması gerektiğine ve çeşitli usul eksikliklerine işaret ederek, yerel mahkemenin kararını tüm sanıklar yönünden bozmuştu. Yerel mahkemenin kararını hem esas hem usul yönünden bozan mahkeme, Y.A'nın da tahliyesine karar vermişti.

Bu karara Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığının 4 Ocak 2021'de yaptığı itiraz da Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince reddedilmişti. Dosyayı inceleyen Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlar Kurulu, 1. Ceza Dairesinin bozma kararını hukuka uygun bulmuştu.

Bozma kararı üzerine 8 Ekim 2021'de Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesince yeniden yargılanan tüm sanıkların delil yetersizliğinden beraatına karar verilmişti.

İtiraz üzerine incelenen dosya Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nce hukuka uygun bulunmuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yeniden yargılanan 7 sanık hakkında verilen beraat kararını hukuka aykırı bularak hükmün bozulmasını talep etmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi de sanıklar hakkında verilen kararı bozmuştu.

Bu karar sonrası, Leyla Aydemir'in amcası Y.A. ve B.D, H.D, M.A, Y.A, M.A.A. ile A.A, bugün Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin yürütülen yeni soruşturmada, çocuğun amcası, yengesi, babaannesi ve halası "Suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirmek" suçundan gözaltına alındı.

 
Sosyal medya fenomeni iki çocuğunu öldürüp intihar etti
 
İzmir'in 2 kaymakamı için karar Resmi Gazete'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medya fenomeni iki çocuğunu öldürüp intihar etti
Sosyal medya fenomeni Sergen Altunbaş, 6 ve 8 yaşındaki iki çocuğunu öldürdükten ...
Ekrem İmamoğlu savunma metnini yayımladı
Ekrem İmamoğlu, diploma davası duruşmasında yaptığı savunma metnini yayımladı.
Eğitimden turizme, kültürden sağlığa İzmir için onlarca proje yatırım programında!
2026 yılı yatırım programı açıklandı. Programın açıklanması ile birlikte ...
 
2026’da İzmir'e hangi ulaşım yatırımları yapılacak? İşte kalem kalem liste!
2026 yılı yatırım programı açıklandı. Programın açıklanması ile birlikte ...
2026 yılı yatırım programı açıklandı: Halkapınar-Otogar metrosu yine başka bahara!
2026 yılı yatırım programında kentte sık sık tartışmalara neden olan Halkapınar-Otogar ...
Darp ve tehdit iddiası: İlçe başkanı serbest bırakıldı, açıklama yaptı: İtibar suikastı!
Buca'da belediyenin ikram aracı önünde çektiği video sonrası darp edildiği ...
 
3 ayrı operasyon: İzmir'de yine göçmen dramı!
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından İzmir açıklarında gerçekleştirilen ...
İzmir Barosu öldürülen Ali Aydın için adalet istedi
İzmir Barosu, avukat Ali Aydın’ın vahşice katledilmesinin ardından kapsamlı ...
Uyuşturucu soruşturması: 15 ismin daha testi 'pozitif' çıktı!
Ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında 15 kişinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri