POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Haluk Levent'ten tek maça 500 bin TL!
Haluk Levent'ten tek maça 500 bin TL!
Ahbap soruşturması: Firari noterde yakalandı!
Ahbap soruşturması: Firari noterde yakalandı!
Dünya Kupası'nda kazananlara yüzük!
Dünya Kupası'nda kazananlara yüzük!
Salah ateşi yandı: Adım adım Süper Lig'e
Salah ateşi yandı: Adım adım Süper Lig'e
17 Temmuz 2026 Cuma - 12:49

Mutlak Butlan kararı 56 gün sonra Yargıtay'da!

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından verilen “mutlak butlan” kararına ilişkin dosya, kararın açıklanmasından 56 gün sonra Yargıtay’a gönderildi.

Mutlak Butlan kararı 56 gün sonra Yargıtay da!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 'mutlak butlan' davası 56 gün sonra Yargıtay'a ulaştı.

CHP'nin seçilmiş lideri Özgür Özel, uzun süredir adli tatil başlangıcı olan 20 Temmuz'a kadar Yargıtay'dan karar beklediklerini, 20 Temmuz'a kadar bir karar çıkmazsa CHP'nin seçimlere katılamayacağını söylemişti.

Yargıtay'ın dosyayı bozması durumunda tedbir kararının kaldırılıp Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevinin sonlandırılması bekleniyor.

ÖZEL YÖNETİMİ KARARI YARGITAY'A TAŞIMIŞTI

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı için verilen mutlak butlan kararına yapılan itiraz Yargıtay'a ulaştı.

Özgür Özel'in kazandığı 38'inci Olağan Kurultay'a ilişkin davada mahkeme mutlak butlan yani kesin hükümsüzlük kararı vermişti. Bu kararla kurultayı geçersiz sayan mahkeme bir önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurullarını "atamıştı."

Kararın hemen ardından Özel yönetimindeki CHP dosyaya itiraz ederek kararı iptal edilmesi istemiyle Yargıtay'a taşımıştı.

PARTİ BAŞVURUYU GERİ ÇEKTİ, ÖZEL BİZZAT BAŞVURDU

"Atanan" Kılıçdaroğlu yönetimi ise parti avukatlarını görevden alıp, yapılan itirazı geri çekmişti.

Bu gelişme üzerine Özgür Özel bizzat başvuru yaparak Yargıtay sürecini başlatmıştı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, kararı Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay'ın şimdi dosya üzerinde inceleme yapması bekleniyor.

ÖZGÜR ÖZEL: DOSYAYI 55 GÜNDÜR ELİNDE TUTUYOR

Dosyanın Yargıtay’a ulaşması, Özgür Özel’in geçtiğimiz günlerde mahkemeye yönelttiği tepkinin ardından geldi.

Özel, dosyanın karar veren istinaf mahkemesinde 55 gündür tutulduğunu belirterek, Yargıtay incelemesinin adli tatil sonrasına bırakılmaya çalışıldığını ifade etmişti.

Mahkemenin dosyayı bilinçli şekilde göndermediğini söyleyen Özel, dosyanın onay işlemi için normalde mahkeme müdüründe bulunan yetkinin hâkim tarafından devralındığını aktarmıştı.

Özel, “Bir dosyayı elde tutup Yargıtay’a yollamamak ne demek?” diyerek bu durumun CHP’nin üst mahkemede hak aramasını fiilen engellediğini savunmuştu.

“ADLİ TATİLİ ARAYA SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR” DEMİŞTİ

Özel ayrıca 20 Temmuz’da başlayacak adli tatil öncesinde dosyanın gönderilmemesinin siyasi sonuç doğurmayı amaçladığını söylemişti.

CHP lideri, gecikmenin Yargıtay’ın tedbir kararını kaldırmasını önlemek ve parti içindeki belirsizliği uzatmak amacı taşıdığını iddia etmişti. Özel’in söz konusu açıklamasından kısa süre sonra dosyanın Yargıtay’a gönderilmesi dikkati çekti.

KARAR 21 MAYIS’TA VERİLMİŞTİ

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, 21 Mayıs’ta CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın “mutlak butlan” nedeniyle yapıldığı tarihten itibaren iptaline karar vermişti.

Daire, kurultayın ardından gerçekleştirilen olağan ve olağanüstü kurultaylar ile bu kurultaylarda alınan kararları da iptal etmiş; Özgür Özel ve mevcut parti organlarını tedbiren görevden uzaklaştırmıştı.

Mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu ile 38. Olağan Kurultay öncesinde görev yapan parti organlarının karar kesinleşinceye kadar görevi üstlenmesine hükmetmişti. Kararda taraflara iki hafta içinde Yargıtay’a temyiz başvurusu yapma hakkı tanınmıştı.

Özgür Özel yönetimi karara karşı temyiz başvurusunda bulunmuş ancak dava dosyası, başvurudan sonra uzun süre Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde beklemişti. Geçen ay dosyadaki tebligat, masraf ve diğer işlemlerin henüz tamamlanmadığı belirtilmişti.

Dosyanın Yargıtay’a ulaşmasıyla birlikte gözler, yüksek mahkemenin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararını onayıp onamayacağına ve Özel yönetimi hakkındaki tedbir kararına yönelik nasıl bir değerlendirme yapacağına çevrildi.

 
Uzundere mağdurlarından Tugay'a soru: İnşaatlar neden durduruldu?
 
Karabağlar'da mahalle kültürü yeniden canlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere mağdurlarından Tugay'a soru: İnşaatlar neden durduruldu?
İzmir’in en önemli kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Uzundere’de ...
İzmir trafiğinde 2 milyon 155 bin araç!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2026 Haziran ayı sonu ...
Gözaltına alınmıştı: Nasuh Mahruki tutuklandı!
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımı sonrası ...
 
Çiftlikten alevler yükseldi!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir çiftlikte çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması: 19 tutuklama!
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter kazası sonucu hayatını ...
17 Temmuz Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 17 Temmuz Cuma günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı su ...
 
Kulüp yöneticilerine bahis operasyonu: İzmir'den 2 kişiye gözaltı!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı profesyonel ...
Umut yolculuğu İzmir'de bitti!
İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 89 düzensiz göçmen yakalandı.
Denizde panik: Botta mahsur kaldılar!
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında lastik botun sürüklenmesi üzerine denizde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Madde madde Cemil Tugay'ın yol haritası
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri