POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Blok3'e suikast hazırlığı iddiası!
Blok3'e suikast hazırlığı iddiası!
Ahbap soruşturması: 5 ünlü isim daha ifadeye çağrıldı
Ahbap soruşturması: 5 ünlü isim daha ifadeye çağrıldı
Gülistan soruşturmasında 18 gözaltı daha!
Gülistan soruşturmasında 18 gözaltı daha!
Özgür Özel, YENİ Parti'nin kuruluş sürecini ilk kez anlattı
Özgür Özel, YENİ Parti'nin kuruluş sürecini ilk kez anlattı
26 Temmuz 2026 Pazar - 15:19

Mutlak butlan kararı Yargıtay'da ön incelemede

Mutlak butlan kararının temyiz dosyası Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nde ön incelemeye alındı. Tetkik hakiminin hazırlayacağı raporun ardından dosyanın esastan görüşülmesinin 1 Eylül'de başlayacak yeni adli yıldan sonra yapılması bekleniyor.

Mutlak butlan kararı Yargıtay da ön incelemede

Yargıtay'a gönderilen, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı hakkında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin tedbiren verdiği "mutlak butlan" kararına ilişkin dosya, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nce "ön inceleme"ye alındı. Tetkik hakimi, incelemesini tamamladıktan sonra raporunu heyete sunacak, heyetin esasa ilişkin incelemesinin, yeni adli yılın başlayacağı 1 Eylül'den sonra yapılması bekleniyor.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, 21 Mayıs'ta, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38. Olağan Kurultayı’nın "mutlak butlan" ile sakatlandığına ve iptaline, 4-5 Kasım 2023 tarihli kurultay öncesinde görevde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri hakkında da "karar kesinleşinceye kadar" tedbiren göreve iade edilmelerine hükmetmişti.

Kararın temyiz edilmesi sonrası dosya, 20 Temmuz Pazartesi günü başlayan adli tatil öncesi, 17 Temmuz Cuma günü temyiz incelemesi için Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'ne gönderilmişti.

DOSYA TETKİK HAKİMİNDE

Adli tatil olmasına rağmen süreçte dosyanın kayıt ve tevzi işlemleri yapılabiliyor. Alınan bilgiye göre, bu kapsamda, Yargıtay'daki dosya durumu "kayıt aşamasında" iken "ön inceleme" olarak değişti. Böylelikle Yargıtay'daki süreç başladı.

Ön inceleme aşamasında, dosyanın teslim edileceği tetkik hakimi, nihai kararı verecek Yargıtay 3. Hukuk Dairesi heyetine sunacağı raporunu hazırlamaya başlayacak.

Tetkik hakimi, incelemesini tamamlamasının ardından raporu Yargıtay 3. Hukuk Dairesi heyetine sunacak. Dosyanın esasa ilişkin incelemesinin, yeni adli yılın başlayacağı 1 Eylül'den sonra yapılması bekleniyor. (ANKA)

 
Toplu istifa kararı: İzmir'de bir belediye daha YENİ Parti'ye geçiyor!
 
LGS tercih süreci yarın sona eriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YKS tercih kılavuzu yayımlandı: İşte üniversitelerin toplam kontenjanı
2026-YKS kapsamında Türkiye ve KKTC'deki üniversitelerde ön lisans, lisans ...
Otomobil uçuruma yuvarlandı: Katliam gibi kaza!
Antalya'da korkunç bir kaza meydana geldi. Kentin Manavgat ilçesinde yaşanan ...
İzmirli balıkçılar yeni sezon için gün sayıyor
İzmir'de balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak yeni av sezonu öncesi hazırlıklarını ...
 
TBMM'de bu hafta: Gündemde neler var?
TBMM’de bu hafta süreçle ilgili “çerçeve yasa” teklifinin sunulması, Genel ...
Otizm tanısı hayallerine engel olmadı
İzmir'de ilkokul 3'üncü sınıfta otizm tanısı alan Mehmet Atalay Sağlık ...
Otomotivde yeni ÖTV düzenlemesi
Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda (ÖTV) değişikliğe gidildi. Buna göre oran ...
 
Sahalara geri dönüyor: Meral Akşener Vakfı kuruldu!
Siyasete dönüp dönmeyeceği tartışma konusu olan Meral Akşener, adına kurulan ...
İZSU uyardı, saatler sürecek: 26 Temmuz'da hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 26 Temmuz Pazar günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı su ...
'34 odalık otelden 769 konut çıktı' iddiası: Çeşme'deki projeye rant tepkisi!
Çeşme’de yasal süreçler tamamlanmadan konut pazarlamasına başlandı. 34 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP-YENİ Parti hattı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri